Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, jestem na etapie checi kupna BMW e39 z roku ok 1997-1998 i zastanawiam sie nad tym jaki silnik wybrac czy 2800 czy 3500. Prosze jesli mozecie o informacje z porada co kupic czym sie kierowac i na co zwrocic uwage, a moze ktos z was ma taki samochod do sprzedania. Czekam na informacje. Tomasz 510-164-510
Opublikowano
ja bym kupowal 535 dyzy silnik bardziej elastyczny i pewnie bedzie mniej palil niz 2.8 no i wiadomo 250 to nie 190 i pewnei wypas bedzie lepszy ;)
Nigdy Sie Nie Myle I Jestem Najmadrzejszy Jak Kazdy Kto Ma BmW :)
Opublikowano
ja bym kupowal 535 dyzy silnik bardziej elastyczny i pewnie bedzie mniej palil niz 2.8

tia to najlepej kupić M5 to będzie jeszcze produkować paliwo.

535 będzie paliło więcej (w miescie pewnie ok 2 litry na trasie także weźmnie więcej). Odnosnie wyboru 528vs. 535 to szukaj bardziej zadbanego.

Opublikowano

zgadzam sie szukaj igielki .

528 pali ciut wiecej niz 520 i 523 ale za to 535 to juz łyka duzo .

jak roznica miedzy 520-523-528 wynosi ok 2 litrow tak miedzy 528-535 to juz roznica okolo 3-4 . 3500cm3 musi swoje spalic niema innej mozliwosci.

kup ładna 528 i bedzie dobrze , i tak niema gdzie tego wykorzystac.

Stala jedna u mnie w miescie w komisie 528 -98 seden . Perełka 120tys km , stan salonowy. Sam nia jezdzilem bo ja mialem brac ale w koncu kupilem po lifcie. ALe byla idealna wiec poszla dosc szybko. Poza tym gorzej sprzedac pozniej taka 535 .

Ale decyzja nalezy do Ciebie .

Everyday I’m hustlin'

http://i53.tinypic.com/28tfl1c.jpg

Opublikowano
Ja mam 528.jesli chodzi o powera to jestem zadowolony.Tak jak mowi kolega,nawet nie ma gdzie wykorzystac.jeszcze jeden mandat i zabiora prawko.535 bedzie na 100 palila wiecej.jak juz to bierz 4 litry no i stacje CPN najpierw wez w leasing.
Opublikowano
ja bym kupowal 535 dyzy silnik bardziej elastyczny i pewnie bedzie mniej palil niz 2.8

tia to najlepej kupić M5 to będzie jeszcze produkować paliwo.

535 będzie paliło więcej (w miescie pewnie ok 2 litry na trasie także weźmnie więcej). Odnosnie wyboru 528vs. 535 to szukaj bardziej zadbanego.

sam masz 750 i to pewnie na lpg bo nie stac cie na prawdziwa moc z pb98 i tak narzekasz ja bym wybral wiekszy bo daje wiecej frajdy i mniej sie go katuje ja tak zrobilem i jestem zadowolony i uwazam ze mniejszy silnik ma mniejsze doje....banie :mrgreen:

Nigdy Sie Nie Myle I Jestem Najmadrzejszy Jak Kazdy Kto Ma BmW :)
Opublikowano
535 pali duzo wiecej , to juz V8, a nie R6. Ale różnica jest spora, 3,5 odchodzi jak burza. A 2,8 chodzi gorzej niz moj 3,0dieselek

ojj, co do jednego się nie zgodzę, 2.8 chodzi wyraźnie lepiej od 3.0d, dieselek może być elastyczniejszy ale nie ma szans z tym benzyniakiem. Poza tym jest to silnik który w zasadzie nie powinien przysparzać żadnych problemów Jest na prawdę bardzo mało awaryjny z rozsądnym spalaniem w stosunku do osiągów. Ja bym polecał 2.8, no chyba ze się nie liczysz z kosztami to faktycznie lepiej 4.4 bo 3.5 to taki półśrodek, też dużo pali wiec lepiej już 540

Opublikowano
sam masz 750 i to pewnie na lpg bo nie stac cie na prawdziwa moc z pb98 i tak narzekasz

Masz jakiś problem ? Nie rozmawiamy o moim aucie tylko o E39. Spalanie w 535 BĘDZIE większe niż w 528, a ty piszesz jakieś bzdury, że będzie palił mniej.

ja bym wybral wiekszy bo daje wiecej frajdy i mniej sie go katuje ja tak zrobilem i jestem zadowolony i uwazam ze mniejszy silnik ma mniejsze doje....banie :mrgreen:

A ja wybrałem największy i jest spoko.

Tak przy okazji:

"Wykropkowanie" przekleństwa jest również przekleństwem. Każdy z nas ma jakieś poglądy, staramy się szanować Twoje więc Ty nasze też uszanuj...

EOT.

Co do wyboru E39, szukaj aut jak najmniej tuningowanych. Statystycznie auto po tuningu może być bardziej zaniedbane. Każda nieseryjna kierownica, lampy, zderzaki ala Mpower bez Mpakietu może oznaczać dzwona (choć nie koniecznie, bo 2 E39 na mojej dzielnicy mają zmienione lampy przez gust ich właścicieli )

Jak masz coś na oku (allegro gratka itp) to podrzuć link to może coś Ci podpowiemy.

Opublikowano

Koledzy - co wybrać ! - bardzo dziwnie postawione pytanie

czy kawę bez cukru czy kawę z cukrem

Jak ktoś lubi BMW to znaczy że lubi konkretny styl jazdy - i teraz dylemat słaby silnik czy silnik z ikrą - jak ktoś kupuje BMW bo właśnie ceni sobie ten konkretny styl jazdy to oczywiście wybierze 3.5 v8 - a jak tylko chce wozić znaczek BMW z przodu (ująłem to delikatnie) to wybierze 2.8 i bez obrazy - produkują niskie silniki ludzie je kupują ale wybaczcie stawianie pytania czy 2 czy 2.5 lub 2.8 czy 3.5

BMW to auta z pewnej klasy aut - to tak jak oceniać - który z modeli Porsche jest oszczędny pod względem zużycia etyliny.

Tylko proszę mnie nie besztać za moje poglądy - każdy ma swój punkt widzenia - ale przyznacie że jedni kupują bo no właśnie ma kopa a inni bo chcą się trochę powozić ze znaczkiem BMW - ot taka namiastka sportowego stylu.

Opublikowano
no tak. ale juz nie mow ze jak ktos kupuje e39 to ma tyle siana ze go nie interesuje ile bedzie palil. Bo tak naprawde to nie jest nowa 6 za 100000EUR tylko auto za 10 razy mniej. Jest to wypasione auto, komfortowe, dla powiedzmy kazdego z nas (za tyle samo mozna kupic nową Pandę) i ludzie liczą się z tym ile ma palic. Ja jezdze duzo dlatego kupilem 530d. Gdybym mial jeszcze do tego cinquecento a beemka smigal dla przyjemnosci to wzialbym 540. To tyle.

Konrad

http://www.maxmotors.pl

SKLEP MOTOCYKLOWY

Opublikowano

Kolego "orkwisz"

Ja nie napisałem że jest czymś złym czy dziwnym że ktoś sobie zakupi np E39 z silnikiem 2 l tylko zastanawiam sie nad zadanym pytaniem

"produkują niskie silniki ludzie je kupują ale wybaczcie stawianie pytania czy 2 czy 2.5 lub 2.8 czy 3.5 "

i nikogo nie obrażam jakimś tam "sianem"

czy kawę bez cukru czy kawę z cukrem a może ze śmietanką i cukrem

jedni wolą gorzką a inni słodką - ale nikt nie zadaje pytania co będzie lepsze kawa gorzka czy z cukrem a może ze śmietaną.

i wtedy - no tak ja pije kawę z jedną łyżeczka cukru - no ale jak bym zmienił gatunek kawy na słabszy to może bym dołożył wtedy śmietankę i połowę łyżeczki cukru

inny - no co ty tylko gorzka

i to jest moje zdanie i nie wybiegaj z "sianem"

Opublikowano
Historycznie rzecz biorąc to na początku produkcji E-39 najmocniejszym silnikiem był właśnie 2,8. V8 weszły dopiero po ładnych kilku miesiącach w 1996 roku. Tak więc gama silników wcale nie była taka wielka na początku produkcji
Opublikowano
Ja jestem ze swojego 2.8 jesli chodzi o moc zadowolony.jesli chodzi o spalanie to roznie to bywa,zalezy jak jezdze.Jak na sportingu to autko nie wylewa za kolnierz.ale cos za cos,no nie :search: :mad2: bawimy sie jak damy albo sie nie bawimy :D
Opublikowano

2.8 Ci styknie szczegolnie na polskie warunki (jest czym juz jechac)

roznica bedzie znaczna w spalaniu to jest nieuniknione i niech niektorzy bzdur niepisza ze niema roznicy!!pierdu pierdu

pozdro

zycie zaczyna sie po 50i
Opublikowano
jak jedzisz głównie po mieście to 0.5s do 100 nie zrobi Ci wielkiej różnicy a za różnice w spalaniu masz opłacone AC za cały rok i jeżdzisz na luzie nie pocąc sie że 'co będzie jak gdzieś przywalisz albo Ci go skroją' No chyba że nie liczysz się z kosztami to bierz 540 (jak ktoś już wcześniej napisał 535 to pół-środek) ale chyba tak nie jest bo nie było by tego pytania
Pozdr
Opublikowano

Czesto na forum sa opinie takie... Po co brac 1,8is lepiej 2.0 pali tyle samo ... Po co 2.0 przeciez 2.5 pali tyle samo ... Po co 2.5 jak 2.8 tyle samo pali ... Przeciez 3,5 pali mniej niz 2,8 to bierz 3,5 ... No a jak juz 3,5 to niewiele wiecej pali 4.4 wiec 1,8 pali niewiele mniej niz 4.0. Szkoda ze w rzeczywistosci dochodzi do roznicy 30zl na 100 km ;)

Ja obecnie jezdze e34 m50b25 i bralem ten silnik w tej budzie bo wiem ze na lepsze auto nie stac mnie zeby je utrzymac ... 2,5 24V pali znosnie, stac mnie zeby sobie dupy nie zawracac gazem i jezdzic na PB98 (a robie srednio 600km w tygodniu )... Moglem kupic e39 540 ... i by sobie stalo przy takim spalaniu i jezdizlbym autobusem zeby ja w niedziele przegonic ...

Wybierz auto na ktore Cie bedzie bezproblemowo stac ... Taka moja opinia ;) No i znajdz cos dobrze utrzymanego ;)