Skocz do zawartości

Problem z otwieraniem szyb w E36 coupe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

W e36 coupe gdy naciskam przycisk opuszczania szyb szybka uchyla się jedynie jakieś 2-3cm po czym przestaje, także aby np. opuścić całą szybę należy nacisnąć powiedzmy 15 razy.

Ponieważ zarówno z prawej jak i z lewej strony dzieje się to samo podejżewam że padł jakiś sterownik.

Jeżeli ktoś może mi pomóc, z góry dziękuję..

MAteusz Majkowski 325Coupe

[email protected]

Opublikowano
:) mialem tak samo u siebie w 318 is z szyba pasazera... dowiadywalem sie ze to kosztuje grosze, ale nie zdazylem naprawic bo mi auto dmuchneli :/
Opublikowano
Witam,

W e36 coupe gdy naciskam przycisk opuszczania szyb szybka uchyla się jedynie jakieś 2-3cm po czym przestaje, także aby np. opuścić całą szybę należy nacisnąć powiedzmy 15 razy.

Ponieważ zarówno z prawej jak i z lewej strony dzieje się to samo podejżewam że padł jakiś sterownik.

Jeżeli ktoś może mi pomóc, z góry dziękuję..

MAteusz Majkowski 325Coupe

[email protected]

A ja mam podobnie tyle że z szyberdachem, oczywiście elektrycznie otwieranym :twisted: :twisted:

Odsuwa się nie do samego końca. Trzeba na 2 razy naciskać. Chyba będę musiał to sprawdzić. Może regulacja tego to też niedroga sprawa.

Pozdro

Raf

Opublikowano
  • Autor

Widzę, że inni klubowicze nie mieli takiego problemu,

jeżeli ktoś może wie jak zaradzić proszę o wpis na forum lu na priv.

Opublikowano
Może poprostu nie kontaktuje przełącznik?
Opublikowano
Jezeli chodzi o szyberdach to moze byc kwestia rozprogramowania. Otwieranie jest na enkoderach i jak one sobie zapomna pozycje to tak wlasnie jest.
Opublikowano
  • Autor
Może poprostu nie kontaktuje przełącznik?

Raczej nie, bo identycznie jest w obu szybach i ani razu nie zdażyło się żeby dobrze zadziałało. ale dzięki za podpowiedź