Skocz do zawartości

Problem z otwieraniem szyb w E36 coupe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

W e36 coupe gdy naciskam przycisk opuszczania szyb szybka uchyla się jedynie jakieś 2-3cm po czym przestaje, także aby np. opuścić całą szybę należy nacisnąć powiedzmy 15 razy.

Ponieważ zarówno z prawej jak i z lewej strony dzieje się to samo podejżewam że padł jakiś sterownik.

Jeżeli ktoś może mi pomóc, z góry dziękuję..

MAteusz Majkowski 325Coupe

[email protected]

Opublikowano
:) mialem tak samo u siebie w 318 is z szyba pasazera... dowiadywalem sie ze to kosztuje grosze, ale nie zdazylem naprawic bo mi auto dmuchneli :/
Opublikowano
Witam,

W e36 coupe gdy naciskam przycisk opuszczania szyb szybka uchyla się jedynie jakieś 2-3cm po czym przestaje, także aby np. opuścić całą szybę należy nacisnąć powiedzmy 15 razy.

Ponieważ zarówno z prawej jak i z lewej strony dzieje się to samo podejżewam że padł jakiś sterownik.

Jeżeli ktoś może mi pomóc, z góry dziękuję..

MAteusz Majkowski 325Coupe

[email protected]

A ja mam podobnie tyle że z szyberdachem, oczywiście elektrycznie otwieranym :twisted: :twisted:

Odsuwa się nie do samego końca. Trzeba na 2 razy naciskać. Chyba będę musiał to sprawdzić. Może regulacja tego to też niedroga sprawa.

Pozdro

Raf

Opublikowano

Widzę, że inni klubowicze nie mieli takiego problemu,

jeżeli ktoś może wie jak zaradzić proszę o wpis na forum lu na priv.

Opublikowano
Jezeli chodzi o szyberdach to moze byc kwestia rozprogramowania. Otwieranie jest na enkoderach i jak one sobie zapomna pozycje to tak wlasnie jest.
Opublikowano
Może poprostu nie kontaktuje przełącznik?

Raczej nie, bo identycznie jest w obu szybach i ani razu nie zdażyło się żeby dobrze zadziałało. ale dzięki za podpowiedź