Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dzisiaj się kapnąłem przy przerejstrowaniu, na mnie że musiałem ją gdzieś zgubić :/// CO mam teraz robić? Bo mam miękki dowód, a za miesiąc muszę się z nią zgłosić? Moze chwilkę poczekać? Moze ktoś przyśle? Czy to za bardzo ryzykowne? Co mi radzicie? I ewentualnie gdzie się udać?

Było:

E36 318i '91

E34 525i '93

E36 318TDS '97 :)

Teraz:

????

Różnie to było ale z BMW do końca :D

Opublikowano

ja jak rejestrowalem na siebie auto to karta pojazdu zostala w urzedzie zeby tam dokonac zmian... ja dostalem mekki dowod. a przy odbierze juz zwyklego dowodu otrzymalem spowrotem karte.

moze i twoja jest w urzedzie??

Opublikowano

- na ostatniej stronie Karty Poj. jest pouczenie :

pkt. 4 - W razie zagubienia , uszkodzenia bądź wyczerpania się m-ca na dokonywanie wpisów posiadacz karty pojazdu jest zobowiazany wystąpić z wnioskiem o jej wymianę . / nie nie ma tu błędu - zagubienia - jej wymianę :?: /

pkt. 6 - W przypadku utraty dokumentu właściciel zobowiązany jest do złożenia wniosku o wydanie duplikatu .

może nie będzie tak źle - a może jest , jak pisze ace - e34 u nich ?

* - w zależności od typu i wyposażenia
Opublikowano
napewno jest w urzedzie;) tylko w gaszczu formalnosci zapomniales o tym jak pani zza lady ci wziela karte. oszukali cie!
"there's more to living than only surviving"
Opublikowano
Na pewno, to Lenin umarl. Mnie sie jeszcze nie zdarzylo, zebym nie dostal w WK karty pojazdu. Zreszta nie ma to juz w tej chwili znaczenia - musisz pojsc do WK, zapytac sie, co masz w takiej sytuacji zrobic i to wlasnie zrobic ;). Prawdopodobnie bedziesz musial napisac wniosek o wydanie duplikatu karty pojazdu.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
Powoli,powoli piszesz że masz miekki dowod wiec twoja karta pojazdu je w urzedzie,jak bedziesz odbieral twardy dowod to dostaniesz razem z nim karte pojazdu z wpisanymi twoimi danymi jako własciciela pojazdu,jak nie wierzysz to zadzwon do urzedu i sie zapytaj o to i bedziesz uspokojony.pozdro
Opublikowano
Nieprawda jest jakoby - przejestrowywalem auto i dostalem miekki dowod (karte musialem tylko dac by wpisali nowe numery). I za miesiac odebralem twardy dowod znow pokazujac karte.

Moze urzad urzedowi nierowny. Ja tez za kazdym razem dostawalem karte pojazdu razem z miekkim dowodem, po odbior twardego zglaszalem sie m.in. wlasnie z karta pojazdu. Ale moze w Bydgoszczy jest inaczej.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
Nieprawda jest jakoby - przejestrowywalem auto i dostalem miekki dowod (karte musialem tylko dac by wpisali nowe numery). I za miesiac odebralem twardy dowod znow pokazujac karte.

WIT007 ma rację... Byłem dziś w WK, i się dowiedziałem że ZAWSZE oddają kartę z miękkim dowodem.. I musiałem gdzieś zgubić :P

Oczywiście trzeba złożyc wniosek do duplikat i tyle.. Ale "miła Pani z okienka powiedziała zeby z tydzień sie wstrzymać ("moze ktoś odda").. A jak nie to taka przyjemność kosztuje 76zł.

Mniejmy nadzieje że nikt w domu nie bedzie chciał mieć choć cząstki BMW 525i :)

Było:

E36 318i '91

E34 525i '93

E36 318TDS '97 :)

Teraz:

????

Różnie to było ale z BMW do końca :D