Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Co myślicie generalnie o dieslach w bmw? Jakiś czas temu zastanawiałem się nad compactem e 46 320d. Klekotał, długo się rozgrzewał, przeszkadzał w słuchaniu muzyki. Noszę się z zamiarem kupna kolejnego auta i kwestia diesla powraca... pali mniej tańszego paliwa. Z drugiej strony aksamitny silnik benzynówki wynagradza medykamenty stacji benzynowej.

Proszę o pomoc w dobrym wyborze.

Edytowane przez indante
BMW - Best of My Women
Opublikowano

Nie było e36 320d.

Zależy jakiego diesla chcesz wybrać, pomykam obecnie 530d i POLECAM każdemu ten silnik, zbiera się ładnie w aucie które mam 530dA Touring i chciałbym przejechać się e46 manual z tym silnikiem, w kabinie nie jest dokuczliwy, a brzmi jak każdy silnik 6 cylindrowy BMW, po prostu PIĘKNIE.

http://img638.imageshack.us/img638/9205/panoramaaut.png
Opublikowano
ja mam compacta e46 w dieslu i nie przeszkadza mi w słuchaniu muzyki, muszę powiedzieć że chodzi cicho :worried: myślę że diesle w bmw są naprawdę świetne.
Opublikowano
Ja długo się zastanawiałem , zawsze miałem benzynę bo ten klekot mnie przerażał , faktycznie na wolnych obrotach słychać co tam siedzi ale podczas jazdy wszystko się zmienia - moja jest po prostu cichsza wewnątrz jak poprzednie benzynowe Audi 1.8T a moc ta sama w serii była
Opublikowano
ja 320 d po lifcie 150PS i jestem bardzo zadowolony przyspieszenie wyśmienite a tylko na postoju słychac ze pod maską jest diesel spalanie około 7-8 ltr.
Opublikowano
ja 320 d po lifcie 150PS i jestem bardzo zadowolony przyspieszenie wyśmienite a tylko na postoju słychac ze pod maską jest diesel spalanie około 7-8 ltr.

dokładnie , mi przyśpieszenie nie wystarczało w serii ale nie lubię startować spod świateł , w warunkach drogowych za to bardzo się przydaje większa moc i moment a one to mają :mrgreen:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
ja ogolnie nie wyobrazam sobie miec BMW w TDS:P o nie tylko benzynka no moze jeszcze sekwencja :lol: oooooo:)
BMW- Bedziesz Mial Wrazenia
Opublikowano
ja ogolnie nie wyobrazam sobie miec BMW w TDS:P o nie tylko benzynka no moze jeszcze sekwencja :lol: oooooo:)

też tak kiedyś mówiłem ale teraz ?? lejąc BP Ultimate ON po 2,5zł/litr chyba nie wrócę do benzyny :mrgreen:

Opublikowano

też tak kiedyś mówiłem ale teraz ?? lejąc BP Ultimate ON po 2,5zł/litr chyba nie wrócę do benzyny :mrgreen:

gdzie tankujesz ON ultimate po 2,50????!!!!!- podjeżdżam z cysterną :dance:

Opublikowano
Mam e46 320d i powiem jedno musze zmienic model autka na Bezynke (325/328/lub330 ) uwarzam ze ta 320d jest cicha bynajmniej umnie w kabinie jest tak 2.0d jest ekonomiczna zauwazylem to podczas podruzy do polski 1900km w 15godzin i pekly dwa baki czyli 128litr ropki uwarzam ze niewiele. ale ta jej delikatnosc mam juz ja rok i dwa razy ulegla awarii moja turbosprezareczka i nawet zdarzylo mi sie ze po przekroczeniu 195km/h odcina zaplon niegaszac silnika predkosc spada do 150km/h i ponownie przyspiesza dziwne zjawisko ale to tylko 320d chyba potrafi tak w huja grac jak zorro ze swoim koniem ;). Jedno jest pewne jesli wygram kiedys Euro miliona no to naperwno bede posiadaczem modelu M

-----------------------------------------------------

F06 640i Xdrive

-----------------------------------------------------

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

chyba przesadziles z tym 2,5 zl/litr, rozumiem, ze ktos oddaje ci vat, 2,5*1,22=3,05, nawet za taka cene chcialbym tankowac :twisted:

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano

chyba przesadziles z tym 2,5 zl/litr, rozumiem, ze ktos oddaje ci vat, 2,5*1,22=3,05, nawet za taka cene chcialbym tankowac :twisted:

odlicz od tej kwoty jeszcze 19% z dochodowego , zawsze mniej dla fiskusa :twisted2:

3,60 brutto = 2,95 netto i od tego jeszcze 19% dochodowego czyli wychodzi 2,47zł no to zawyżyłem :mrgreen:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

odlicz od tej kwoty jeszcze 19% z dochodowego , zawsze mniej dla fiskusa :twisted2:

3,60 brutto = 2,95 netto i od tego jeszcze 19% dochodowego czyli wychodzi 2,47zł no to zawyżyłem :mrgreen:

zwracam honor, nie zakladalem, ze ktos ci jeszcze oddaje dochodowke :)

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano

zwracam honor, nie zakladalem, ze ktos ci jeszcze oddaje dochodowke :)

No jak ktoś , ja oddaje a tankuje na drugie autko - mastera :mrgreen:

Opublikowano
A mnie dzisiaj pod bankiem zatrzymał gosć i pytał czy nie chce sprzedać auta - nie wiem co robić bo mam jeszcze 4 letnie megane na sprzedaż , wtedy kupił bym jedno auto np E60 , W211 , A6 i miał bym na kilka lat ale ile bym mógł za bmw skasować jak wyszła mnie 50 tyś zł rok temu ?? czy warto :mad2: