Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Hej koledzy mam problem z tylnim prawym kołem podczas jazdy słychać szum sprawdziłem wszelkie opcje i nic nadal szumi :cry2: morze ktoś miał taki problem czekam na odp. :)
od zawsze na zawsze BMW:)
Opublikowano
łorzysko wymieniłem hamulce sprawdziłem no i nic
Opublikowano
piasta tez sprawdzona i nic :cry2:
Opublikowano
Może dyfer szumi (wyje), a że jest na środku to jak siedzisz za kierownicą to wydaje Ci się że to w prawym kole :worried:

Bayerische Motoren Werke AG Munchen

http://img201.imageshack.us/img201/1251/333lr9.jpg

Opublikowano
nie to nabank jest tam przy kole siedzisz z tylu slychac lepiej ze to ztamtad
Opublikowano
byłem na diagnostyce i powiedzieli ze tyłu sie nieustawia to oco chodzi nieznaja sie na beemkach czy co
Opublikowano
no kiedys tam była bita ale gdzie to dokladnie niewiem musze to jeszcze raz sprawdzic :duh:
Opublikowano

W e30 geometrii się nie da ustawić, jedyne co to zbieżność z przodu.

Posprawdzaj czy coś gdzieś nie obciera, sprawdzałeś auto z kanału?

Podnieś koło do góry, pokręć nim i może zlokalizujesz ten szum.

Bayerische Motoren Werke AG Munchen

http://img201.imageshack.us/img201/1251/333lr9.jpg

Opublikowano
no chodzi oto ze praktycznie to jusz chyba wszystko sprawdziłem i nic nawet mechanicy niewiedza oco w tym chodzi no i niewiem a wkoncu chciałbym miec juz ciszej w aucie
  • 1 rok później...
Opublikowano
mam ten sam problem z tylnim prawym kołem juz wszystko sprawdzałem i nic jak był szum tak jest. Jezeli któś już wie co to za przyczyna niech da znać.
Opublikowano
A opona ma bieznik?moze to ona ci tak szumi?mi z przodu tak szumialy.Wygladaly w miare ale byly juz glosne.Wymienilem opony i jest ok.Podmien moze kolo
Opublikowano
Wcale bym się nie zdziwił, jakby Wam tak pompa paliwa szumiała. Przejedźcie się z podniesioną kanapą i oceńcie...
Opublikowano

mam zainstalowany gazik niestety ekonomia :( i jak przełancza mi sie na ten gazik to ałtomatycznie odłancza mi sie pompa paliwa taki bajer pomijam to więc pompe wykluczam ale fakt taki feler czasto wystepuje w tych pompkach

wymieniłem juz - dyfer

- podpore na wale (kwestia a może szum sie przenosi )

- cały wachacz

- łożyska na tym i na drugim kole

- opony nowe

- była nawet próba odłaczenia hamulcy w prawym kole

żadnych efektów jak szumiało tak szumi czytałem wyzej cos o geometri nieda sie jej ustawic a moze podmienic cały wuzek wraz z wachaczami

i pytanko kolejne a moze to łozysko oporowe (jest słyszalne obecnie w moim autku) czy jest mozliwe ze wał przenosił by takie szumy na prawe koło

chce sie tego pozbyc wiec piszcie moze trafimy o co tak naprawde tu chodzi tym bardziej ze to nie tylko mój przypadek pozdrawiam

Opublikowano
moja rada jest taka jeżeli to łożysko to huczy w pewnym przedziale prędkości u mnie było to gdieś od 60- 90 km/g jeżeli to dyfer to słychać różny ton tego huczenia w zależności od obciążenia silnika (pedał gazu na zero w połowie lub do dechy
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nie będę zakładał nowego wątku. Huczy mi chyba z lewej strony z przodu, przy prędkości ponad 40 km/h. Dość głośno. Hałas zależny jest od prędkości, nie od obrotów i nasila się przy skręcie w prawo. Czy dobrze dedukuję, że to łożysko? Ile $$ szykować na wymianę? ;)

E36 316i '92 (bez ABSu).

http://to-be.pl/images/bmw.jpg
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
no chodzi oto ze praktycznie to jusz chyba wszystko sprawdziłem i nic nawet mechanicy niewiedza oco w tym chodzi no i niewiem a wkoncu chciałbym miec juz ciszej w aucie

Rozwiązałeś mewa86 ten problem? Jeśli tak to jak? jeśli nie, to opisz go trochę bardziej szczegółowo:

1. Czy hałasuje nie zależnie od prekości?

2. Czy hałasuje niezaleznie od obciążenia?

3. Czy hałasuje tak samo wchodząć w zakręt jak i po prostej drodze?

4. Czy hałas jest obecny jeśli koło kręci się w powietrzu?

5. Jaki to jest dzwięk? Do czego jest podobny? Czy dzwięk zmienia się ? jeśli tak to kiedy?

Tego typu pytania pozwolą lepiej zrozumieć problem.

Uzależniony od 325iC

Zakochany w żonie

.....ja też jeżdżę E30 z wyboru!