Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
w książce napisane że w 318ti od stycznia 1996 (czyli silnik 1,9) termostatu nie można wyjąc z plastikowej obudowy... Należy wymienić cały podzespół

Mój to rok '95 wiec wychodzi na to ze mozna ;)

Compact sprzedany. Teraz E46 i to w kombi :P
Opublikowano
A ja Ci mowie, ze musisz wymienic calosc, znaczy sie z fajka...jesli beda chcieli ci sam termostat wymienic to moze byc podejrzane :wink: ...no chyba,ze w M44 mozna wymienic sam termostat ;) chociaz watpie...

Pozdro Krzysiek

B M W..............Bardzo Małe Wydatki

www.bmw-3city.pl

Opublikowano

Właśnie wróciłem...

Termostat 58zł(jakis niemiecki - nazwa wyleciala mi z głowy).

Troche płynu na dolewkę - 10zł

Koszty wymiany, odpowietrzenie etc. - 50zł

Byłem przy całej operacji! Termostat prosto z pudełeczka, nowiutki, nie trzeba żadnej fajki wymieniać(notabene fajka jest aluminiowa chyba, na pewno to nie jest to plastik!).

Najważniejsze, że temperaturka trzyma teraz jak nalezy i w aucie jest sauna jesli odkrece ogrzewanie na max :dance:

Opublikowano
No to gratulacje. A nie miałeś problemu z opowietrzaniem?
"Przyspieszenie, to ciekawy sposób na pokonanie odległości pomiędzy zakrętami"
Opublikowano
No to gratulacje. A nie miałeś problemu z opowietrzaniem?

ja tego nie robiłem... Gość tak dużo nalał az sie zaczelo wylewac przez odpowietrznik i wlew w chlodnicy, potem odpalilem, odkrecił opowietrznik, potem wyciagnal troszke plynu i wszystko... Najwazniejsze ze skutecznie :D

Opublikowano
Właśnie wróciłem...

Byłem przy całej operacji! Termostat prosto z pudełeczka, nowiutki, nie trzeba żadnej fajki wymieniać(notabene fajka jest aluminiowa chyba, na pewno to nie jest to plastik!).

Najważniejsze, że temperaturka trzyma teraz jak nalezy i w aucie jest sauna jesli odkrece ogrzewanie na max :dance:

Tak wiec, w M44 musi byc jakis inny termostat...wazne,ze juz to zrobiles :)

Pozdro Krzysiek

www.bmw-3city.pl

Opublikowano
Właśnie wróciłem...

Tak wiec, w M44 musi byc jakis inny termostat...wazne,ze juz to zrobiles :)

nie jest inny - poprostu wcisneli ci kit a ty go łykłeś - i do m43 i m44 można kupić sam termostat bez fajki (zamiennik)

kultura jazdy na miare gwiazdy ;)
Opublikowano
Hmmm, no nie wiem czy wcisneli mi kit...watpie zeby w serwisie bmw wciskali kity, moze chca zarobic, ba nawet napewno...ale tez slyszalem, ze wymienia sie caly element razem z fajka...ok, ale to juz nie wazne...wazne by koledze wszystko dobrze dzialalo :)

Pozdro Krzysiek

www.bmw-3city.pl

Opublikowano

nie jest inny - poprostu wcisneli ci kit a ty go łykłeś - i do m43 i m44 można kupić sam termostat bez fajki (zamiennik)

moglbys podlinkowac linkiem z allegro taki termostat (bez fajki) do m43?

Breast. Mouth. Waist.
Opublikowano
Wymien termostat na orginalny a zdiecie mialo pokazac jego budowe. Twoj samochod nie jest mlody a zapewniam cie ze popsul ci sie pierwszy raz. Zaoszczedzisz kupujac zamiennik ale napewno nie wystarczy na tak dlugo poza tym potwierdzam problemy z odpowietrzeniem. Zreszta dobry zamiennik bedzie 20 do 30 zl tanszy wiec sam musisz podjac decyzje co kupic.
Opublikowano

tak jak napisali w książce - od stycznia 96 w ti jest cały podzespół, widocznie w roczniku 95 da sie wymienić sam termostat.

technolo:

w silniku m43 jest zawse z fajką taką plastikową jeśli ktoś ci powiedział że sie da kupić sam termostat do m43 to ci chyba kit wcisnął a ty łyknąłeś...

Opublikowano

technolo:

w silniku m43 jest zawse z fajką taką plastikową jeśli ktoś ci powiedział że sie da kupić sam termostat do m43 to ci chyba kit wcisnął a ty łyknąłeś...

Tak tez mi sie wydaje, ale.... wolalem sie upewnic.

Breast. Mouth. Waist.
Opublikowano
Tez mam termostat do wymiany bo w ta pogode musze czekac bardzo dlugo az silnik osiagnie prace robocza co rezultuje w zulwiej jezdzie caly czas bo zanim sie rozgrzeje to dojade do celu lol i nadadatek jak sie rozgrzeje to jak wlaczam ogrzewanie to spada mu prawie do zera temp. wiec niedlugo to robie a zamienniki do mojego modelu kosztuja w okolocach 50zl i nie sadze ze taki podzespol jak termostat dzielila taka przepasc w stosunku do orginala.

http://www.bmwpasja.pl

Nowe foty w galerii

BMW EuroTrip (46 BMW Club Europatreffen )

http://pl.youtube.com/watch?v=R2BJ8VX0qto

Opublikowano
Pewnie, ze dzieli...oryginal kosztuje 150 zlotych +/-...i jest to element razem z fajka...zreszta czy to oryginal czy tez nie termostat z fajka (caly element) kosztuje powyzej 100 zlotych, niezaleznie jakiej jest firmy...a to co mowili koledzy Shodan i Liskoski to wszystko prawda, trzeba wymienic calosc, albo jak ktos chce kombinowac to kupi sam termostat a pozniej beda mu tam wydziwiac i na sile go montowac w fajke...

Pozdro Krzysiek

www.bmw-3city.pl

Opublikowano

Witam ja do swojego is'a kupilem termostat za 28zł firmy WAHLER, powinienem go miec dzisiaj albo jutro. Zamontuje go i zobaczymy czy takie "badziewie" za pare groszy bedzie dzialac :D

pozdro

Opublikowano
Witam ja do swojego is'a kupilem termostat za 28zł firmy WAHLER, powinienem go miec dzisiaj albo jutro. Zamontuje go i zobaczymy czy takie "badziewie" za pare groszy bedzie dzialac :D

pozdro

hehe to juz calkiem po kosztach poleciales. No napewno podziala , jakisz czas lol ,Co do tego co mowisz kisiel to tak jak zaznaczylem w swoim poscie do mojego silnika sie kupuje sam termostat bo mam is-a i orginal kosztuje stowke wnioskujac z realoem a ja kupie zamiennik i napewno nie bedzie mial zywotnosci stosunkowo krotszej w stosunku do ceny, czyli jak orginal za 100zl niby zywotnosc ma 5 lat to zamiennik napewno nie ma zywotnosci tylko 2.5 :twisted2:

http://www.bmwpasja.pl

Nowe foty w galerii

BMW EuroTrip (46 BMW Club Europatreffen )

http://pl.youtube.com/watch?v=R2BJ8VX0qto

Opublikowano

pozdro

hehe to juz calkiem po kosztach poleciales. No napewno podziala , jakisz czas lol ,Co do tego co mowisz kisiel to tak jak zaznaczylem w swoim poscie do mojego silnika sie kupuje sam termostat bo mam is-a i orginal kosztuje stowke wnioskujac z realoem a ja kupie zamiennik i napewno nie bedzie mial zywotnosci stosunkowo krotszej w stosunku do ceny, czyli jak orginal za 100zl niby zywotnosc ma 5 lat to zamiennik napewno nie ma zywotnosci tylko 2.5 :twisted2:

No i teraz wszystko jest jasne...jesli chodzi o zamienniki jak pisalem wyzej, to czasami nawet dluzej dzialaja od oryginalow...

Pozdro Krzysiek

www.bmw-3city.pl

Opublikowano

pozdro

..miałbyś może symbol, model albo typ tego termostatu? Musze również wymienić a chciałbym wiedziec jakie ma oznaczenie.

Pozdrawiam

Opublikowano

pozdro

..miałbyś może symbol, model albo typ tego termostatu? Musze również wymienić a chciałbym wiedziec jakie ma oznaczenie.

Pozdrawiam

Idziesz do sklepu, podajesz ostatnie cyfry z VINu, gosc wpisuje do EPC i daje ci odpowiedni termostat :D Bez fajki oczywiscie ;)

Opublikowano

pozdro

Pozdrawiam

Nie mam sybolu, ale tak jak pisał kolega wyżej. Jak chcesz to moge ci dac namiary na tego goscia co kupowałem, ma dobre ceny i jest pewny. Kupilem juz u niego wszystkie tarcze, klocki, czujniki, termostat i jestem bardzo zadowolony. Wczoraj go zamontowalem i jest super, silnik szybko łapie temperature , ogrzewanie daje aż miło, a wskazówka stoi w pionie jak nie powiem co :D

Pozdrawiam