Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Członkowie klubu
Opublikowano

Hej

Miałem już takie problemy w innych autach ( nigdy nie zdarzyło mi się to w autach do klasy mondeo ) ale przytrafia w luksusowych.

Rano nie zamykają się drzwi - nie łapie zamek i drzwi odskakują -

blokuję je wtedy od środka grzybkiem i tak jadę z "wpółotwartymi" drzwiami aż się w aucie dobrze nie rozgrzeje i po jakimś czasie odpuszcza - zaczynają zamykać się normalnie .

Macie jakiś patent na takie akcję - miałem je ostatnio ze 2 razy a to mocno wkurza . :mad2: :mad2:

Pozdro

Mario

Opublikowano

Myślałem że jest tak tylko w E32 i E34 widac że E38 też potrafi :shock:

Poruszałem juz ten temat . U mnie w tym roku jeszcze ta sytuacja nie miała miejsca, ale w poprzednich latach owszem.

Nie rozwiązałem tego problemu :(

Przychodzi mi na myśl że może mieć to coś wspólnego z nieszczelnymi uszczelkami szyb bocznych ( tymi z meszkiem ) . woda spływająca po szybie przez nieszczelnosć dostaje się do zamka i zamarza jakaś zapadka.

( u mnie dzieje się to po tym jak poprzedniego dnia jest deszcz lub odwilż a następnego mróz. Jak mróz trzyma dłużej i jest sucho ( bez opadów ) to problemu nie ma)

BMW... and nothing else matters
Opublikowano
blokuję je wtedy od środka grzybkiem i tak jadę z "wpółotwartymi" drzwiami aż się w aucie dobrze nie rozgrzeje i po jakimś czasie odpuszcza - zaczynają zamykać się normalnie

... też to stosowałem zeszłej zimy ale z drzwiami pasarzera jak teściowa tam wsiadała - patrz pan , nie otwarły się w czsie jazdy :evil: - miałem czyścić zamek jak pisze puchatek ale czy to człowiek pamięta jak jest normalna pogoda ? - myślę że teraz tylko stosowanie WD 40 ma sens - niech wypłucze smar i kurz smarując to jednocześnie a potem sie zobaczy - chyba w czasie następnej :dance:

* - w zależności od typu i wyposażenia
Opublikowano
Też mam ten sam problem z prawymi dzwiami.Dzieje mi sie to żadko ale ostatnio odpukać jakoś nie mialem problemów.Jeżeli ktoś chce to zrobić porzadnie to żadne WD-40 nie pomoze.Trzeba wyjąć zamek,dokladnie oczyscić i rozruszać no i nasmarować smarem do zamków a nie pierwszym lepszym i wtedy zapominasz juz o kłopocie na zawsze.
Opublikowano

WD-40 pomoze, ale tylko do porzadnego wyczyszczenia brudow, i wyplukania syfow. Potem trzeba to nasmarowac normalnym, dobrym smarem do zamkow wlasnie (jakims srodkiem oparym na silikonie najlepiej).

I bedzie ok. Przrabialem kilka dni temu w felicji, nie musialem rozbierac zamka- wd40 wyplukalo, nastepnie mialem smar w rozpylaczu, ruszalem klameczka i smarowalem.

Pozdrawiam

Breast. Mouth. Waist.
Opublikowano
to nie brud w zamku a wilgosc zamarza i blokuje zamek koledzy!!!

Niestety ale to jednak syf to wszystko powoduje.Gdyby zamek byl czysty to nie bylo by czegos takiego.NIe przerabialem to raz czy dwa tylko dziesiatki razy w samochodach u klientow i wiem co mowie.Wilgoć to tylko pomaga ale nie jest bezposrednia przyczyna.

Opublikowano
to nie brud w zamku a wilgosc zamarza i blokuje zamek koledzy!!!

Niestety ale to jednak syf to wszystko powoduje.Gdyby zamek byl czysty to nie bylo by czegos takiego.NIe przerabialem to raz czy dwa tylko dziesiatki razy w samochodach u klientow i wiem co mowie.Wilgoć to tylko pomaga ale nie jest bezposrednia przyczyna.

kolega ma abolutna racje. Kornelio, prysnij wd40 na zameczek, zobaczysz ile czarnego syfu wykapie..

Breast. Mouth. Waist.
Opublikowano

to sa wlasnie uroki zimy. Problemy z rozruchem , zamarzające zamki , szyby itp....

Ja mam garaz ogrzewany wiec na szczescie nie mam takiego problemu .

Napisze teraz banał ktory wiecie napewno.

po umyciu samochodu wyczyscic do sucha uszczelki , prysnac do zamka srodek przeciw antyzamrozeniom , szyby tak samo ladnie wysuszyc . I nie doprowadzac do wilgoci w aucie ( wycieraczki czyscic i wykladzine do sucha )

to napewno troszke nam ulatwi zycie AMEN

Everyday I’m hustlin'

http://i53.tinypic.com/28tfl1c.jpg

Opublikowano
Bodziotg77 napisal:
Ja mam garaz ogrzewany wiec na szczescie nie mam takiego problemu .
Ja tez mam ale gosc u ktorego robilem kiedys na kosmetyce samochodowej powiedzial mi,ze jak autko zamarznie w listopadzie to dopiero na wiosne powinno odtajec :D I tej zasady sie trzymam.Nie jest to za dobre jak zamarznietym autem wjezdzasz do garazu tam ono odtaje i znow wyjezdzasz na mrozy :nienie:

oo= [] []= oo BokiemMuszeWchodzic

http://img514.imageshack.us/img514/9429/pic03097wo4.jpg

Diesel Driver

Opublikowano
A mnie kumple mowili żebym posmarował sobieuszczelki wazelina wtedy drzwi nie beda przymarzac. Jak zrobie to napisze czy pomogło.
http://www.toya.net.pl/~yeahman/00/bmw4.jpg
Opublikowano
A mnie kumple mowili żebym posmarował sobieuszczelki wazelina wtedy drzwi nie beda przymarzac. Jak zrobie to napisze czy pomogło.

Albo kup preparat do uszczelek. Na statoilu 8zl kosztuje :)

• Członkowie klubu
Opublikowano

Wazelinka na uszczelki jest lepsza ale z braku laku silkonowy spray też jakoś spełnia swoje zadanie

To jest tak jak z pastą do butów - ta w sprayu jest zdecydowanie słabsza dla skóry i dużo krócej chroni.

ale teraz wrracam do tematu

ale mimo wpuszczenia W40 drzwi prawidłowo zamykają po 10 min jazdy ( oczywiście po nocy na mrozie )

Nie wpuszczałem tylko w zewnętrzny mechanizm zamka w klamce .

Pzdr

Mario

Opublikowano
... smarowałem , a raczej nanosiłem na uszczelki - pomaga - nie ma żadnych problemów z otwieraniem drzwi nawet podczas mrozów , problem dotyczył tylko mechanizmu zamka ...
* - w zależności od typu i wyposażenia
Opublikowano
A mnie tylko ten od bagażnika czasem przymarza - wtedy go trzeba mocno przycisnąc.. :twisted2:
http://www.toya.net.pl/~yeahman/00/bmw4.jpg