Skocz do zawartości

jaki olej 525 tds

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wiem ze to penie było już nie raz ale jakos nie moge znaleśc, mógłby ktoś polecic mi jakis olej, autko ma przejechane około 270000, przy 260000 miał kapitalny remont silnika i został wlany półsyntetyk 10w 40 ale nie wiem jakiej firmy
Opublikowano

To jak był półsyntetyk to zalej mu tez taki,może być półsyntetyk do diesla np VALVOLINE MAXLIFE DIESEL 10W40

A olejach na forum,jak by zebrał to można napisać powieść

Opublikowano
  • Autor
ok dzięki a może wie ktoś ile wchodzi oleju do tds-a 94r
Opublikowano
Nominalnie to chyba 6,75 litra, ja zalewałem 6,5 to było tak 2/3 stanu na bagnecie.
E61 530d '04 (2015-?), E34 525TDS touring '95 (2006-2016), E30 325i '89 (1996-2006)
Opublikowano
Ja leje do siebie coś takiego bo na takim oleju jedził "wróg zza granicy" :P. Mam na kulane 170000 pare tyś. Jednak niektorzy mechanicy mówia zeby przy tym przebiegu zejsc na półsyntetyk bo szkoda kasy...
Opublikowano

szkoda kasy na dobry olej?? hmm nie ładnie tak nie wolno :nienie:

lepiej zmień mechanika skoro daje takie rady

śmieszy mnie jak ktoś pisze że przy przebiegu np 200tys powinno się przejść na półsyntetyk, bo niby czemu??

Opublikowano
szkoda kasy na dobry olej?? hmm nie ładnie tak nie wolno :nienie:

lepiej zmień mechanika skoro daje takie rady

śmieszy mnie jak ktoś pisze że przy przebiegu np 200tys powinno się przejść na półsyntetyk, bo niby czemu??

Tez tak mysle. Wymiana oleju to koszt porownywalny z zatankowaniem do pełna. Chyba, ze ktos ma gaz.