Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam!

Mam małą prośbę...

Ten wątek jest w zasadzie skierowany na potrzeby jednego użytkownika tego forum, który nijak nie chciał się dać przekonać, że żadne seryjne BMW nie miało silnika 3,5 litra. Nie potrafił nawet udowodnić swoich twierdzeń, pomijając fakt, że podsyłał mi linki do zagranicznych sklepów internetowych z częściami, gdzie w opisie jakiejś części było napisane "BMW M series 3,5 l". Nie chciał przyjąć do wiadomości, że to chodziło o e24 i e28. Na moje próby wytłumaczenia mu, opisał, jaka to jest moja rodzina i z czego się ona utrzymuje, zwłaszcza moja matka :wink: . Później z kolei wymyślił sobie, że BMW M3 z silnikiem 3,5 litra to jest... BMW 335i e92 (nieważne, że ten silnik ma akurat pojemność 3 litry, to detal :lol: ). W związku z powyższym, proszę o wypowiadanie się, jeśli ktoś ma ochotę oczywiście:

Czy kiedykolwiek było produkowane seryjnie BMW M3 z silnikiem o pojemności 3,5 litra?

Edytowane przez maaad13
Opublikowano

Jeżeli chodzi o m3 e90 to będzie najprawdopodobniej nowa (bazująca na silniku V10 z M5) V8-ka o mocy przekraczającej 400 KM. Natomiast, wg mojej wiedzy, nigdy seryjnie nie wychodziło m3 z silnikiem 3,5l.

Rózne ciekawostki się słyszy. Kiedyś kumpel chciał zabłysnąć wiedzą i tłumaczył [dotyczy modelu e36], że"były dwa rodzaje M-Powera: 3,0 i 300km oraz 3,0 i 200km" :twisted2:

Opublikowano
to jeszcze nic jeden goscio znawca bmw mówił ze jest emka na silniku 4 cylindrowym o mocy 300KM to chciało mi się boki zrywać :cool2: :cool2:
BMW- BENDZIESZ MUSIAŁ WYPRZEDZIĆ
Opublikowano

Rózne ciekawostki się słyszy. Kiedyś kumpel chciał zabłysnąć wiedzą i tłumaczył [dotyczy modelu e36], że"były dwa rodzaje M-Powera: 3,0 i 300km oraz 3,0 i 200km" :twisted2:

wiele sie nie pomylił. Na rynek USA wychodziła //M3 E36 3.0 240 PS. :wink:

Opublikowano
Na rynek USA wychodziła //M3 E36 3.0 240 PS. :wink:

Uuu, tego nie wiedziałem. :modlitwa: Ciekawe dlaczego tak robiło bmw? Dla mnie powinna być zasada, że jak M3 to tylko z jednym silnikiem [duzym, mocnym, sprawiającym frajdę i nie dla wszystkich] - i wtedy można sobie pomarzyć o takim samochodzie :D

Opublikowano
No właśnie należałoby uwzględni jeszcze inne rynki. Azja i USA ma można powiedziec zupełnie inne modele ogólnie znanych aut. I można byłoby się ostro zdziwic. Oni pakuja zupelnie inne silniki. Wiele się dzieje o czym publika nie wie. Np chińska podróbka BMW "BYD". Ciekawe jestem co oni maja tam za silniki. Pewnie jakieś małe :lol: BMW 7 z 0.9 od SC :lol:
http://www.toya.net.pl/~yeahman/00/bmw4.jpg
Opublikowano

sory za OF ale: F3 http://www.bydauto.com.cn/english/car/f3_9.asp

mają więc silniki z mitsubishi co nie jest złym rozwiązaniem, ten większy model F6 ma jakiegoś 2,4ccm o mocy 100kW i 200Nm. za 10-15 lat spokojnie będzie dało się tym jeździć co udowodnili już koreańczycy. natomiast my co mamy, mamy składalnie obcych aut, a przecież wykwalifikowanej kadry nam nie brakuje.

Opublikowano

Maaad może i jasno ale temat uważam za "zajmujacy miejsce". Wyżaliłeś się że ktoś Ci tam nawrzucał i takie to troche podejscie jak dzieci z podstawówki. Cieżko jest stwierdzic czy dany motor istnieje ale nie można też tego wykluczyc. MaaadZreszta przeczytaj co masz nad nickiem! "Zanim zapytasz - poszukaj!" Jak nie na tym forum to poszukaj na servisach o BMW.

Gdzie jest Admin :?: Adminie losy tematu oddajemy w Twoje czcigodne rece :cool2:

http://www.toya.net.pl/~yeahman/00/bmw4.jpg
Opublikowano
Heh, wiesz, wiesz, tym typem, który wymyślił M3 3,5 litra jesteś ty :wink: (black e36, łódź, nick "yeahman" na czacie). Taki aktywny klubowicz, a taki wstyd dla ciebie :duh: . No ale nic, koniec tematu, uprasza się Admina o kasowanie od tej pory wszystkich odpowiedzi niezwiązanych z silnikami montowanymi w BMW M3.
  • Moderatorzy
Opublikowano
Gdzie jest Admin :?: Adminie losy tematu oddajemy w Twoje czcigodne rece :cool2:

A co ja mam do tego? Maaad13 nikogo nie obraził i zadał konkretne pytanie. Chyba dość proste. Wg mojej wiedzy 3,5 litrowe silniki w M były tylko w E28 i E24. Jeśli ktoś wie jeszcze o jakichś 3,5 litrowych silnikach w M to proszę tu wpisać.

Pozdrawiam

Admin