Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Jestem ciekawy co sądzicje na temat uszlachetniaczy do paliwa? Z tym że nie takich na mrozy tylko takich, które rzekomo konserwują układ paliwowy w samochodzie. Czy ktoś używał i czy czuł jakąś różnice?

Zastanawiam się czy nie wlać tego do mojego TDS-a gdyż podejrzewam że wtryski nie maja się zbyt dobrze. Samochód mi czasami dymi na czarno i wtedy też jakos głośno pracuje silnik. Turbo wydaje się być OK. I myśle że jak bym to wlał i by było lepiej to bym wiedział że trzeba jechać gdzieś i sprawdzić wtryski w serwisje.

I jeszcze jedno czy możecje mi polecić jakiś warsztat zajmujący się układami wtryskowymi gdzieś w okolicach Warszawy?

Opublikowano

Było o tym troche na forum, ja dolałem buteleczke środka STP.

Żadnej różnicy jak narazie nie widze a i zimy nie ma.

Ale może coś to da w sumie niewielki koszt, jest dość duży wybór tych środków także można popróbować.

Opublikowano
takie środki raczej nie wyleczą silnika gdy coś jest nie tak, więc nie widze sensu stosowania. lepiej zalać 2 litry ropki więcej, lub dopłacić do lepszego paliwa BP diesel ultimate, czy shell V-power diesel
Opublikowano

W MAG-POL u byłem jakiś pół roku temu i nic nie stwierdzili, a ja wiem że samochód chodzi gorzej niż jak go kupiłem. Zresztą oni się układami wtryskowymi nie zajmują tylko taką naprawą ogólną chyba?

Wiem że nie naprawie tym silnika, ale gdyby było po tym lepiej to znaczy że idę dobrym tropem. A o to mi tylko w tym chodzi. Jak będzie lepiej to zraz pojade do jakiegoś speca żeby mi posprawdzał wtryski. Bo jak bym tak chciał sprawdzić cały samochód to bym wydał kilka tysięcy, a i tak mogło by nic z tego nie być. Dlatego chce typować najbardziej prawdopodobne usterki.

Opublikowano
Kiedyś stosowałem taki specyfik (nie pamietam nazwy) ale nie zauważyłem żadnej zmiany (ok 2000km) :( . Bardziej pomaga dobre paliwo tak jak pisał przemo tds. Od tej pory nie ufam tym wspaniałym specyfikom co wszystko poprawiają.
Opublikowano

Heh z tym sprawdzaniem to tak właśnie jest. Najpierw pojechałem do jednego kolesia, który robi pompy i on mi podłączył samochód pod kompa i stwierdził że pompa jest raczek OK, a rozrząd jest niezabardzo. No to pojechałem do MAG-POL u i tam stwierdzili że jest OK. No to jeszcze pojechałem do jednego warsztatu koło Łodygowej i oni też stwierdzili że rozrząd jest ok. Zresztą nie mam typowych objawów złużytego rozrządu.

Już sam nie wiem wszyscy mówią że jest OK, a ja jestem innego zdania.

Opublikowano

Heh z tym sprawdzaniem to tak właśnie jest. Najpierw pojechałem do jednego kolesia, który robi pompy i on mi podłączył samochód pod kompa i stwierdził że pompa jest raczek OK, a rozrząd jest niezabardzo. No to pojechałem do MAG-POL u i tam stwierdzili że jest OK. No to jeszcze pojechałem do jednego warsztatu koło Łodygowej i oni też stwierdzili że rozrząd jest ok. Zresztą nie mam typowych objawów złużytego rozrządu.

Już sam nie wiem wszyscy mówią że jest OK, a ja jestem innego zdania.