Skocz do zawartości

Wzmacnianie V12-tki ...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podpisuje się obydwoma rękoma pod inicjatywą Nikodemona.

Sam kiedys miałem Chevy Beretta oraz Camaro i "wychowałem" się na amerykańskiej motoryzacji. Po drugie sam mam 7er z jedynym słusznym motorem w tej karoserii więc V12 rządzi!

Trzymam kciuki sukces swapu

BMW E60 530d

Gdyby Bóg był za przednim napędem - wszyscy chodzilibyśmy na rękach ....

• Odpowiedzi 56
  • Wyświetleń 11,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
  • Autor
ogolnie projekt super - ale zastanow sie czy nie lepiej bedzie wsadzic V8 - to mniej amaryjne silniki, prostsze i tansze w obsludze i nie tak paliwozerne - stare V12 w BMW zbyt udane nie byly .... wystarczy poczytac forum zeby zobaczyc ilu ludzi na nie narzeka - w porownaniu do V8 :)

Mniej awaryjne? Pierwsze slysze, jak na razie to wlasnie o V8 czytalem ze lubia sie rozsypac, doslownie. Poza tym V8 z BMW ma jak dla mnie zbyt mala pojemnosc, moment, ilosc garow i potencjal rozwojowy :8) ...

A o centralnym umieszczeniu silnika powaznie myslalem, bylaby to rzezba stulecia ale mozliwa do wykonania, niestety to jeszcze nie czas na takie projekty, moze kiedys :roll: ...

Opublikowano

Tak sobie wyobrażam efekt końcowy :D http://www.rmotorsport.com/saku/e30v12_rmotorsport.wmv

Niestety w żaden sposób nie jestem w stanie pomóc , ale przyznam sie do jednego - pierwszy raz od kiedy jestem użytkownikiem tego forum przeczytałem temat na cztery strony post po poście. Życze oczekiwanego efektu :cool2:

Opublikowano
To jeszcze nie jest efekt końcowy bo trzeba ten przód obudować bo nawet dragstery mają imitacje karoserii z laminatu. Filmik pokazuje ze taki silnik i to jeszcze doładowany w E30 to nadmiar mocy i ani przy przyspieszeniu jej się nie wykorzysta ani tym autem nie pojedzie tyle na ile będzie je stać. Takie auto to niezła zabawka do robienia efektów specjalnych i do nauki pokory dla kierowcy co do niego zasiądzie.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam kolegę z Lęborka.

To dla mnie zaszczyt żyć w mieście w którym mamy tak wybitnego konstruktora i budowniczego pojazdów o których innym się nawet nie śniło.

Projekt V12 jest idealny, biorąc pod uwagę coraz niższe ceny częsci używanych do aut z zagranicy.

Sam chciałem przeprowadzać podobny manewr ale z silnikiem 3.0 24V z Opla Senatora B, ale dałem sobie spokój, jedynie go lekko odnowie, zrobię głowicę, wymienia uszczelnikacze, uszczelki itp. Znam kolesi którzy są w trakcie zakładania turbo i gruntownej przebudowy tego 3.0 ale moim zdanie mnie warto, lepiej to zrobić w 5.0 wówczas efekty bedą nieporównainie lepsze.

Też wolę jak już to brać się za wiekszy silnik a ten M70 to cud nad Wisłą dla ludzi takich jak my.

Sam rok temu byłem o włos od zakupu swojego pierwszego BMW 750iL E32 z roku 1989 za 2500 zł, ale był problem z silnikiem, koleś nie miał płynu chłodzącego w silniku, jak odpalił to coś w nim strasznie stukało, mówił, ze to wydech, a fura była ściągnieta w okresie wczesnej wiosny tamtego roku w fali mrozów akurat, więc łatwo się domyśleć co się mu stało. Szkoda tej bryki miała nawet fabryczne przednie foltele Recaro ( żadkość). I tyle miałem wspólnego z BMW. Czekam dozbieram i poszukam czegoś jeżdzącego o własnych siłach. A ceny tych E32 V12 są coraz niższe, ludzie oczywiscie większosć coś niechcą jeździć takimi maszynkami, to nawet dobrze bo ich popyt leci i łatwiej zakupić coś w rozsądnej cenie.

Słuchaj.

Mój znajmomy też w Lęborku ma E30 i chciał się zemną zamienić na moją Corsę 1992 w tamtym roku. Chce sprzedać to BMW pewnie tanio odda, praktycznie wogóle nim nie jeździ. Nie chce już nawet inwestować w zawieszenie, gumy itp.

Jeżeli jeszcze nie masz budy to zobaczę co się da z niego wycisnać(właściciela E 30), w końcu to E30 ma stać się czymś maksymalnie odjechanym to nie bedzie szkoda zmarnować całego sprawnego auta.