Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Jezdze teraz na oleju Mobil 1 mineralnym. Przeczytalem troche forum i widze ze ludzie zmieniali na polsyntetyki po jezdzie na minerale. Chcialem sie zapytac jaki olej polsyntetyczny bedzie Waszym zdaniem dobry ?

Dzieki i pozdrawiam.

www.rc-trial.pl ----> ZAPRASZAM
Opublikowano
Ja za namowa kilku osob ( mechanika i urzytkownika zarazem BMW jak i nie tylko ) zmienilem na Valvoline MaxLife 10w40 z opisu i informacji wynika ze jest to dobry olej ( drozszy niz np. MObil S ) wiec sadze ze i lepiej sie bedzie sprawoal. Sadze ze mozna spokojnie polecic produkty firmy Valvoline
Opublikowano
nie jezdzilem na 10w40 jakbym powiedzial ze do silnika wlalem mineral to by mni e zlinczowali.Ja cipolecilem tylko produkt firmy Valvolin a czy to ma byc syntetyk pelen syntetyk czy mineral to pwiem ci kazdy ma troche odminne zdanie-na forum bylo juz wiele postow ) klutni) na temat jaki olej do =jakiego silnika
Opublikowano
ja jeździłem na mineralnym Castrolu GT3 i również z wielkimi obawami ale zmieniłem na pół-syntetyk Valvoline Max Live 10w40, ten olej dostał wyróżnienie jako najlepszy olej do silników z dużymi przebiegami a do tego jako jedyny ma jakieś właściwości konserwujące uszczelki :lol: teraz mój silniczek wyraźnie ciszej chodzi i ma znacznie lepsze smarowanie przy włączaniu motoru :D przejechałem już 5tyś i najmniejszego wycieku, zależy jeszcze jaki masz silnik ponieważ słyszałem ze użytkownicy V8 nie byli z tego oleju zadowoleni, ale jeśli masz R6 to zdecydowanie polecam :!:
Opublikowano
Taki .. mam R6, dzieki za rady panowie :cool2: Kupie labo

Mobila albo tego Vavoline.

Stój stój stój. Jaki masz przebieg ? Ja próbowałem z minerala na półstynetyk 3 razy przejść w trzech autach i zawsze to spowodowało jakieś minimalne pocenia, wycieki. Wiadomo nie wycieknie Ci może cały olej, ale tu i ówdzie będziesz miał syf. W tym momencie na rynku oleje, są tak wysokiej jakości, że olej Mineralny dobrej marki można spokojnie lać do swojego auta. Ja na twoim miejscu kupiłby olej dobrej marki Mineral. Podobno Vavoline to dobre oleje.

Poza tym co cie skłania do zmiany na półsyntetyk ?

Opublikowano
Teraz silnik lekko tez mi sie poci. Pozatym nie trzyma dobrze cisnienia przy odpalaniu ... moze ten olej akurat pomoze. Poprostu chce zaryzykowac .. i z ciekawosci sprawdzic jak bedzie chodzil na polsyntetyku. Nie wiem czy to dobre wyjscie, ale jak nie zaleje to sie nie przekonam. Slyszalem ze na polsyntetyku niektorym lepiej zaczal pracowac silnik.
www.rc-trial.pl ----> ZAPRASZAM
Opublikowano
po zmianie z minerala na półsyntetyk popychacze powinny znacznie ciszej pracować, szybciej się smarować, zwłaszcza zimą ! , na mrozie na mineralnym mój silnik chodził ciężko i głośno :mad2: po zmianie różnica jest naprawdę duża (oczywiście na plus :D) jeśli chodzi o twój silnik to kiedyś ktoś pisał ze olej mobila nie zawsze jest właściwy, podobno mobil ma silne substancje czyszczące i jeśli ktoś jeździ na mobilu od zawsze to OK ale z przejściami na niego kończą się różnie, wiele zależy od stanu silnika.
Opublikowano
tu wogóle olej nie ma nic do zaworków, bo w 3.5l silniku z tego co wiem, nie ma hydrauliki. Ja zmieniłem pierw z minerala na połsyntetyk mibola S potem wlałem na probe castrola RS czyli ful sybntetyk, a teraz jeżdze na PEtrocanada bo dużo pozytywów słyszałem na temat tego oleju nawet od mechaników zajmujących sie bmw. No i tak smigam. Nic nei wypłukało i wszytsko jest oki

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

Opublikowano
Zmienilem i pierwsze co slysze ... to glosniejsza praca zaworow :x Zobaczymy jak bedzie dalej ...

....moze ewentualnie dolej uzdatniacza LiquidMoly ( duzo pochebnych opini slyszalem na jego temat kosztuje 29zł na allegro i w silnikach m40 wycisza popychacze a budowy twojego motoru nie znam lecznie powinno sie pogoroszyc-wiec duzo nie masz do stracenia pogorszyc sienie powinno tylko polepszyc-jest kompatybilny z kazdym rodzajem oleju moze zaryuzykuj alebo poczekaj az olej dokaldnie wymiesza sie w silniku)

Opublikowano

, zależy jeszcze jaki masz silnik ponieważ słyszałem ze użytkownicy V8 nie byli z tego oleju zadowoleni, ale jeśli masz R6 to zdecydowanie polecam :!:

Ja tym olejem mam zalany silnik V12 i żadnych problemów a wręcz przeciwnie....

http://img10.imageshack.us/img10/1065/1999767891m.jpghttp://img97.imageshack.us/img97/852/1999757859m.jpghttp://img94.imageshack.us/img94/7120/1999780608m.jpg