Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

jadac na Swieta do domu padla mi moja bunia kolo Lwowa na pysk - jakos sie dowloklem do domu ale ... mechanik rzekl, ze to sie panewka na wale obrocila

rzekl, ze to ok 4 tys PLN

tak wiec nie zostalo mi nic innego jak pojsc do sklepu i kupic nowe auto - tak tez zrobilem, "niestety", w zwiazku z powiekszajaca sie rodzina zdecydowalem sie na "autobus" a ze BMW "famili-oriented" raczej nie jest wiec ... kupilem NIE-bmw

poki co mam jeszcze to moja E34, nie wiem czy naprawiac czy sprzedac jak stoi (jak sobie pomysle ile ja w nia serca i $ wlozylem....) - moze ktos z forumowiczow chcialby nabyc ja droga kupna (najlepiej cala) ew na czesci (jak juz pisalem, jest tam nowa pompa wtryskowa, automat po kapitalce itp - ostatnio jeszcze mechanizm wycieraczek kupilem za ... ach, sami wiecie ile on kosztuje w sklepie - do tego 2 komplety gum... - leja mi sie lzy same)

jakby cos to mozna na PW albo i tu albo i mailem - sam nie wiem...

pa i pozdrawiam w nowym roku wszystkich

zh
Opublikowano
Spokojnie ja sprzedasz. Wystaw ja w dziale Gielda, na paru serwisach ogloszeniowych i pojdzie. A naprawa wcale nie musi byc nieoplacalna - drugi silnik mozna kupic za 3-4 tys PLN.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

czy realny ? mam coraz wieksze watpliwosci - niby 250 tys km a tu juz:

1-pompa wymieniona

2-skrzynia po kapitalce

3-silnik teraz

wiec jak ? chyba nierealne te 250 ;-(

zh
Opublikowano

Wyrazy współczucia.

Czytałem wiele twoich postów nierzadko trzymających w napięciu.

Troche szkoda twojej pracy i funduszów włożonych, ale z drugiej strony może nowy samochód ci to wynagrodzi.

Pozdrawiam serdecznie

Opublikowano

1-3cie dziecko w drodze

2-dojazdy z krakowa do kijowa (czasem jezdzi sama zona z dziecmi)

tak wiec mialo byc duze i nowe (no i z automatem dla niej ofkors)

poza tym ten silnik w nim i skrzynia sa z MB wiec...

no i fajne wyposazenie

wolalem ze skrzydlami bialo-niebieskimi ale bmw nie lubi rodzin wiec ...

a jezdzi sie ok jak na ... autobus ;-)

tak do 140 km/h jest ok, potem troche glosniej (moj jest 4x4 - pewnie w tym na 2 kola byloby ciszej)

poza tym ta skrzynia jest niesamowita - teraz dopiero widze co znaczy nowa technologia - szkoda, ze moja 525 takiej nie miala

zh
Opublikowano

Wiec musze Cie zmartwic stary...

Nowe X5 jest 7mio miejscowe :duh:

Za jedyne 250tys zl mialbys to co lubisz i praktyczne :cool2:

wg http://www1.bmw.pl/produkty/samochody/bmwx5/x5/content.htm?typ=danetechniczne_30d

to raczej widac 5 miejsc - no i o 500mm krotsze wiec ...

(no chyba ze na wuwu jest stara X5)

poza tym c4 picassa tez jest niby 7 miejscowe ale ... daj spokoj, siedzialem w nim - to tak jakby ktos do e34 touring ktos wsadzil 2 siedzenia do bagaznika

a poza tym to zawsze 100 tys pln mniej niz za X5 ;-)

zh
Opublikowano

Obrót panewki nie musi być spowodowany kosmicznym przebiegiem samochodu. Mogło się to stać (raczej na pewno) przez przegrzanie korbowodu spowodowane zanikiem ciśnienia oleju, lub długotrwałą jazdą z "pedałem w podłodze"

Jeśli uszkodzeniu uległa tylko panewka i powierzchnia wału korbowego, a nie korbowód mozna to naprawić za 500-1000zł.

Opublikowano
Dokladnie tak. Ja teraz wlasnie robie remont motoru. Milem zmienic uszczelke pod glowica ... Doszly hydrosztosy - 1200zl. Po hydrach doszly panewki korbowodowe... itp. co chwile cos ... Mialo byc 500zl z robocizna wlasnie zamykaja sie w 2500 same czesci i moge powiedziec tez ze huj klade .... Druga sprawa jesli ktos Ci powiedzial o remoncie za 4000zl a Ty kupiles auto za 150tys to nie widze problemu ... Chyba Cie stac ?
Opublikowano

moje bmw to juz historia - poszla do kupujacego

mimo wszystko i tak tu bede zagladal, bo bardzo fajnie mi sie z Wami wszystkimi gadalo

a przeciez moze kiedys znow bede mial BMW... oby

3mka

zh
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

oj napewno

szybciej niz myslisz :modlitwa:

z Tych aut sie nie wyrasta :)

BMW jest tanie dla bogatych

http://img102.imageshack.us/img102/1093/copyright6phpki9.th.jpg

Opublikowano
Tak na marginesie i bez obrazy.... ale dlaczego kupiłes jedno z najbrzydszych samochodów na naszym rynku? :shock:
Compact sprzedany. Teraz E46 i to w kombi :P
Opublikowano
Tak na marginesie i bez obrazy.... ale dlaczego kupiłes jedno z najbrzydszych samochodów na naszym rynku? :shock:

bo w przeciwienstwie do 99% ludzi ja go ... widzialem w srodku i nim jechalem zanim kupilem ;)

zh