Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Czy w każdym E30 są koła na 4 śruby? U mnie tak jest, ale nawet w starszej piątce (83) jest już na 5 śrub :oops:

P.S. Czy w każdym e30 jest tak, że jak bez kluczyka w stacyjce sie włączy światła to można też włączyć nawiew i deska się świeci, czy mam coś z kablami nie tak?

Opublikowano

Kurde, to ja też mam na 4 ... :wink: Co do wyboru felg na 4 śruby to wcale nie jest tak źle. Może faktycznie trzeba się więcej naszukać ale mam ładne "szprychowe" 15'stki i jestem zadowolony.

Nawiew raczej nie powinien chodzić po wyciągnięciu kluczyka.

ps. Pawel_E30 w sumie też jestem Pawel_E30 :D i w dodatku mamy prawie identyczne bunie... co dwóch Pawłów to nie jeden :mrgreen:

Every weapon needs a master.
Opublikowano
Kurde, to ja też mam na 4 ... :wink: Co do wyboru felg na 4 śruby to wcale nie jest tak źle. Może faktycznie trzeba się więcej naszukać ale mam ładne "szprychowe" 15'stki i jestem zadowolony.

Nawiew raczej nie powinien chodzić po wyciągnięciu kluczyka.

ps. Pawel_E30 w sumie też jestem Pawel_E30 :D i w dodatku mamy prawie identyczne bunie... co dwóch Pawłów to nie jeden :mrgreen:

Ja mam 4-drzwiową :mrgreen:

A największa różnica taka że moja aktualnie jest rozbita i to dość mocno ale na szczęście już jest w trakcie naprawy. Moja peirwsza stłuczka w życiu, nie z mojej winy.

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//img103.imageshack.us/img103/4800/p1260603be5.jpg

%5B525%3A480%5Dhttp%3A//img68.imageshack.us/img68/428/p1260612dk9.jpg

Opublikowano

Przód zawieszenia kompakta i innych E36 jest ten sam (poza Emką) a od E30 niewiele się różni, bo np można do e36 założyć wahacze przednie od E30 (i na odwrót), więc jest szansa że można tez przełozyć same piasty od E36(na pewno sa inne kolumny i zwrotnice, chociaz słyszałem ze przednie amortyzatory E36 po rozebraniu, czyli same wkłady są takie same jak u E30). Jednak to jest tylko luźna teza bo tego nie sprawdzałem a jeśli ktoś chce przerabiać to wszystko trzeba dokładnie pomierzyć i porównać bo to zbyt odpowiedzialne sprawy na prowizorki.

Mozna też kombinować z zawieszeniem od E30 M3 jeśli ktoś takie dostanie lub szukac dystansów z przejściem z czterech srub na pięć ale wydaje mi się ze znacznie bezpieczniej i łatwiej będzie znaleźć odpowiednie felgi na 4 śruby.