Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
panowie mam zamiar przyciemnić sobie wszystkie boczne szyby mam do tego gościa co się podejmuje i mówi ze zrobi bez żadnego pęcherza tylnej sie nie chce podjąć widziałem jak miał na swoim bmw i powiem szczerze że nawet nieźle i za robociznę chce 80 zł ale ja sam wyjmuje szyby ale nie wiem w jakim stopniu przyciemniać bo za czarnych to nie chce wolał bym jakieś jasne jakie macie na ten temat opinie. :cool2: :cool2: Tylko nie piszczie na temat policji bo się nasłuchałem już tego :mad2: :mad2:
BMW- BENDZIESZ MUSIAŁ WYPRZEDZIĆ
Opublikowano
skoro każe wyjmować szyby to nie jest dobrym fachowcem, bo o ile mi wiadomo to szyb się nie wyjmuje, a jedynie rozbiera tapicerkę drzwi.
Opublikowano

80pln? hmm... w wawie 400-500, tyle ze odstawiasz fure i dostajesz przyciemniona.. jesli nie chce tylnej to raczej jest sciemniacz a nie przyciemniacz, widac sie boi robic na zagieciach, innymi slowy nie umie nakladac po prostu folii.. bo na boczne i to jeszcze wyjete, to kazdy moze sam sobie nakleic bez purchli i zmarszczek..

co do stopnia zaciemnienia to lekki jest napewno elegantszy, choc jak zaciemnisz wszystkie boczne to nawet full-czern bedzie ladnie wygladac, o policji nie chcesz sluchac wiec nie mowie :).. i unikaj barwionych zeby nie miec polysku np fioletowego czy niebieskiego, bierz czyste czarne..

Opublikowano
skoro każe wyjmować szyby to nie jest dobrym fachowcem, bo o ile mi wiadomo to szyb się nie wyjmuje, a jedynie rozbiera tapicerkę drzwi.

znaczy się on nie kazał mi ale wyjdzie to taniej i poza tym nie bendę mu musiał dawać auta bo jak bym mu je dał to nie wiem czy bym miał co po nim zbierać swoją skasował jadąc przez przejazd kolejowy z 160 i wykurzył i więc sam wole wyjąc i mu dać i odebrać już przyciemnione a dla mnie to chwila wyjąć szyby bo już wyjmowałem w BMW i wiem o co chodzi i powinno pójść sprawnie bez problemu :cool2: :cool2:

Opublikowano
a powiem wam jeszcze że kiedyś sam próbowałem i nic mi z tego nie wyszło i się tylko na wnerwiałem po jakieś prochy mi były zawsze albo bąbla nie mogłem ściągnąć i za to sam się teraz nie chce podjąć i wole dać komuś kto to robił :mad2: :mad2:
Opublikowano

Lepiej daj auto komus co siedzi w temacie przyciemniania , bo spierniczyc jest latwa a zrobic dobrze juz cieżej , 80zl to dosc tanio nawet za tanio

W radomiu przyciemnienie 5 szyb do coupe kosztuje 300 zl

dajesz auto i odbierasz zrobione ... folia też jest gościa

:twisted:

Opublikowano
za te 100zł to mogę za ryzykować najwyżej będzie trochę dodatkowej roboty przy zdzieraniu foli :cool2:
Opublikowano
Szyby boczne przednie muszą mieć 70-75% przepuszczalności światał, a z tego co wiem to już fabrycznie dymione lub zielone mają już to wykorzystane. W niektórych samochodach jest napisane na szybie ile mają %. Teraz na stacjach diagnostycznych mają mierniki i może Ci przeglądu nie przejść.
Opublikowano

ja bym oddał do profi firmy.... początkowo robiłem sam, ale to nie jest to co tygryski lubią najbardziej.

a co do stopnia zaciemnienia... zrob sobie przod boki jasną, tył boki ciemną a tył bardzo ciemną... będzie pięknie...

albo tył boki b. ciemną a tył roleta.... :cool2:

pozdrawiam

Prezes

Moja flota: •Czarna & •eMka & •Kalinka & •Malutka

Opublikowano
ale wtedy to auto będzie wyglądać jak ciężarówka bo nie podoba mi się sam tył przyciemniony muszą być boki z przodu przyciemnione też a różnorodność ściemnień przód jaśniej a tył ciemniej nie wchodzi w grę najlepiej wszystko jedną folią a na tył roletę gościo mi sprzeda oryginalną bo ma z bmw za 30 zł :cool2: :cool2:
Opublikowano

Hmmm, ja bym oddał do pro, lepiej wydać raz i mieć pożądnie, niż wydać 4 razy na skaszanione (taki przykład tylko).

Osobiście wybierałbym takie stopniowane, znaczy się jaśniejsze u góry szyby, bardziej zaciemnione przy dole, wszystkie pięć (u mnie siedem :D) okien w tej samej tonacji (powiedzmy od 5% w górze do 35% u dołu).

500 złotych to miła cena, tutaj chcą około 400 funa za zrobienie kombiaka :( Na razie oszczędzam ;)

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?p=285366 <- E36 318i Touring ... była :(

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=73366 - E39 520i ... była :(

E32 730i R6 - Diamantschwarz Metallic

Opublikowano
Hmmm, ja bym oddał do pro, lepiej wydać raz i mieć pożądnie, niż wydać 4 razy na skaszanione (taki przykład tylko).

Osobiście wybierałbym takie stopniowane, znaczy się jaśniejsze u góry szyby, bardziej zaciemnione przy dole, wszystkie pięć (u mnie siedem :D) okien w tej samej tonacji (powiedzmy od 5% w górze do 35% u dołu).

500 złotych to miła cena, tutaj chcą około 400 funa za zrobienie kombiaka :( Na razie oszczędzam ;)

Powiem ta takie stopniowe przyciemnianie mi się też podoba ale nie wiem skąd tak om folie zdybać a na piecowe przyciemnianie nie wchodzi w grę jak znacie jakieś stronki z takimi foliami to podrzucie mi . POZDRO :cool2: :cool2:

Opublikowano

znam goscia w radomiu co za golfa variant bez przednich wziol 250zl z folia i naprawde super to robi mam dwa takie auta i oba u niego robile

w ok 1.5h i auto jest juz do odbioru nic ni rozbiera i daje certyfikat

jak ktos jest zainteresowany to na PW podesle namiary na niego

ps.

gosciu na codzien przeciemnia nowe auta w salonie toyoty

Opublikowano

ja osobicie kazde auto robilem w firmie tuningowej . Koszt to okolo 500 . folia idelna , zero pecherzow , i atest . Choc ten atest to sobie mozna wsadzic wiadomo gdzie.

Z tylu mozna miec kazda folie nawet smole , przod musi byc czysty wiec atest jest nie potrzebny.

Ja mam znajomosci w stacjach kontroli pojazdow wiec przeglad to formalnosc , z policja tez mam szczescie .

Teraz kupilem E39 2001 rok i nie sciemniam juz . Szkoda mi rozbierania tapicerki , pozniej tylko cos moze stukac a tego bym nie zdzierzył.

Everyday I’m hustlin'

http://i53.tinypic.com/28tfl1c.jpg

Opublikowano
panowie mam zamiar przyciemnić sobie wszystkie boczne szyby mam do tego gościa co się podejmuje i mówi ze zrobi bez żadnego pęcherza tylnej sie nie chce podjąć widziałem jak miał na swoim bmw i powiem szczerze że nawet nieźle i za robociznę chce 80 zł ale ja sam wyjmuje szyby ale nie wiem w jakim stopniu przyciemniać bo za czarnych to nie chce wolał bym jakieś jasne jakie macie na ten temat opinie. :cool2: :cool2: Tylko nie piszczie na temat policji bo się nasłuchałem już tego :mad2: :mad2:

Witam!

Przerabiałem ten temat pół roku temu.Jeżeli nie chcesz za ciemno proponuję wszystkie szyby zrobić najjaśniejszą czarną folią,będzie ładnie wyglądało! Ja u siebie stopniowałem jasna,ciemniejsza i najciemniejsza na tylniej. Boczne przód tył robiłem sam a tylnią robił mi gość z firmy gdzie przyciemniają,dałem 100zł robocizna+folia termokurczliwa,ponieważ tył to tzw.banan i mało kto potrafi zrobić ładnie z jednego kawałka i bez wyjmowania szyby i nie chcą się brać za banany.

Co do wypowiedzi odnośnie wyjmowania czy niewyjmowania szyb uważam bo sam to przerabiałem,że łatwiej jest zrobić na wyjętej i mniejsze ryzyko spaprania,a folii nie można zabardzo zagiąć bo będzie widać ślad i jak gość chce zrobić za 80zł a nie za 400 czy 500 to nie ma się czemu dziwić że chce na wyjętej.W Toruniu też wołają w firmie 500zł no i trzeba zostawić furke! Powodzenia i pozdrawiam.

Opublikowano
Jest jeden gościo co przyciemnia całe auto za 300zł przyjeżdżam daje i odbieram gotowe gośćio jest z okolic Jarosławia albo z Jarosławia nie mogę na niego namiarów dostać kumpel ale przepaści je morze ktoś go zna z formułowiczów :cool2: :cool2:
Opublikowano

Wydatek 400 zl w Krakowie, tu zaplacisz 100 zl ??

Odpowiedz - sama dobra folia kosztuje( pozadne folie odbijaja do 65% UV i znacznie redukuja w lecie temperature w sloncu) kolo 100 zl do tego wszystkie srodki, do odluszczenia itp.. mysle ze sama robocizna wychodzi gdzies 250 zl w takim profesjonalnym serwisie

Otrzymujesz atest i przedewszystkim gwarancje..

Co do jasniejszych przednich szyb, to jesli tylnich nie przyciemnisz 100% to nie bedzie to sie rzucalo w oczy gdyz istenieje zludzenie na przedich szybach ze sa ciemniejsze dzieki temu ze we wnetrzu juz przez tylnie szyby jest ciemno.. bo nie wpada swiatlo!!

tylko profesjonalizm ( co tanie to drogie)

P.S za okolo 800 zl mozna juz przyciemnic szyby piecowo, a naklejki zostawic dziecia na plastyke :) koszt 2 bocznych przednich szyb piecowo to wydatek 280 zl