Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

problemik mam zamiar zrobić wszystkie opłaty na siebie tj, skarbówka,celny,przeglad i tłumaczenie, wszytkie te dokumenty tzn te co są na nazwisko chce załatwić na swoją osobe lecz auto chce zarejestrować na swego wujka(chodzi o zniżki) a siebie dopisać jako współwłasciciela , doradźcie jak to zrobić czy napisać jakąś umowe po zalatwieniu tych papierow.? :?:

Aha i czy jakbym ja go zarejestrował na siebie a wujka dopisał na współwłaściciela czy przejdą na mnie jego zniżki OC oczywiscie bedzie widnial w dowodzie rejestracyjnym?

I jaka kwote wpisać w umowe pomiedzy mną i wujkiem(jeśli chodzi o współwłaściciela) kwota mysle ze w złotowkach ale czy to bedzie połowe kwoty jaka jest na umowie kupna sprzedazy pomiedzy mną a niemcem?

Prosze was o rade bo nie chce narobic bajzlu w papierach.

Życze wszystkim Wesołych świąt.Dzieki

Opublikowano

Najprosciej bedzie, jezeli razem z wujkiem bedziesz figurowal na umowie kupna-sprzedazy/fakturze spisanej z obywatelem/komisem UE.

Jezeli Twoj wujek bedzie w dowodzie rejestracyjnym, to znizki OC na Ciebie przejda - ale oczywiscie jezeli spowodujesz kolizje, to wujek czesc swoich znizek straci.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
jezeli umowa nie jest jeszcze spisana, to prosciej spisac na obie osoby niz pozniej zalatwiac darowizne - mniej chodzenia i pisania, a efekt ten sam :mrgreen:
Opublikowano
jezeli umowa nie jest jeszcze spisana, to prosciej spisac na obie osoby niz pozniej zalatwiac darowizne - mniej chodzenia i pisania, a efekt ten sam :mrgreen:

:8) R.E.D ja podaje reke :handshake:

Jeśli zaczniesz opłacać w celnym i skarbowym na danego właściciela to ta osoba już bedzie na dowodzie no chyba że potem darowizne zrobisz tak jak to R.E.D napisał. Koszta darowizny to 2% ale możesz zrobić np 1/8 wartości no i nowy dowod w wydziale to 50 zl.

http://www.toya.net.pl/~yeahman/00/bmw4.jpg
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

mnie tez wzieli duzy i mały brief . ALe mam w domu ksera :lol: wiec pozniej moge pokazac kupujacemu ze przedemna był 1 wlasciciel a nie 5 .

wiec tez radze zrobic sobie ksera

powodzonka chłopaki

Everyday I’m hustlin'

http://i53.tinypic.com/28tfl1c.jpg