Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Szukałem na forum ale wiele nie znalazłem więc proszę właścicieli e46 i nie tylko o pomoc w tej kwestii ponieważ HK gra koszmarnie a porządny sprzęt leżu w garażu. Czy ktoś z Was robił już taki myk w e46 ???
Opublikowano
Ja tylko sie podepnę pod temat bo sam jestem ciekaw - ten ioryginał to koszmar :mad2: mi lezy w garażu wzmacniacz Blaupunkta 4100 oraz skrzynia z JBL - pozostałości po Audi a tu nie chce wywalać oryginału bo ładnie zgrane no i książkę telefoniczną wyświetla obsługując to w kierownicy
Opublikowano
Najlepiej wrzuci zamiast seryjnego radia, ja sam mam Alpinle + interfejs do kierownicy i steruje radyjkiem tak jak to jest w oryginale. Zamiast maskownicy czy raczej ramki przejściówki z allegro można zakupic ramke w serisie BMW z centralnym mocowaniem radia i wtedy nie jest ono tak głupio przesunięte w jedną stronę a zamocowane centralnie.

było:

e46 328 Ci

e46 320D

e90 330i

e92 330i

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
chyba nikt nie ma , wydaje mi się to bez sensu , lepiej dobre głośniki + wygłuszenie a z czasem woofer na tył ew zmiana radyjka no i napęd przez wzmacniacz
Opublikowano
Te fabryczne radia cienko grają więc wole dobre włożyć, w fabrycznych zestawach 3-drożnych jest jakaś zwrotnica?

Sylwek , ja mam dość tego audio w moim , wzmacniacz + woofer leży na półce w garażu zamiast grać , co za debil dał tam w serii takie audio :mad2: w porównaniu do Bose w Audi to dno !! chyba prędzej model zmienie jak coś w nim zmienie bo koszta jak widzę wysokie nawet samych głośników - podobno w E90 jest Logic i to już jakoś gra

Opublikowano
Ja po kupnie odrazu wsadziłem Alpine-nawet na seryjnych głośnikach sprzęt gra duużo lepiej, a za siedzeniami mam subwoofer ustawiony głośnikiem do schowka na narty (wywalony- po puszczeniu podłokietnika załonięty tylko jest materiałem, który zamocowałem szteklem u góry)
Opublikowano
Jakis głuchy szkop spiepszył audio bosse to cyka

jak wyjąłeś to radio?

duzo roboty? te srebrne paski trzeba wyjąć?

Oryginalnie E46 nie ma BOSE systemu. :D

:search:Na forum bylo juz o tym jak wyjac radio w E46.

Opublikowano
Jakis głuchy szkop spiepszył audio bosse to cyka

jak wyjąłeś to radio?

duzo roboty? te srebrne paski trzeba wyjąć?

Tak trzeba ozdobne listwy zdemonować bo pod nimi są śrubki mocujące oryginalne radio.

Opublikowano
ciekawie wygląda taki zestawik - ciekawe jaki koszt ale napisze do nich z czystej ciekawości :D

http://www.extremecaraudio.pl/zd.php?mode=pokaz&idkat=1&idpodkat=103&a=1

Znam tą firmę bo sam robiłem u nich przeróbkę w cossim i koszt wyniósł mnie 6tyś, ale było to 3 lata temu teraz za to co widać na zdjęciach to koszt około 15-20tyś. złotych.

Opublikowano
ciekawie wygląda taki zestawik - ciekawe jaki koszt ale napisze do nich z czystej ciekawości :D

Znam tą firmę bo sam robiłem u nich przeróbkę w cossim i koszt wyniósł mnie 6tyś, ale było to 3 lata temu teraz za to co widać na zdjęciach to koszt około 15-20tyś. złotych.

Jeszcze mam pytanko bo też mam HM nagłośnienie zamontowane a chciałbym zmienić tylko nie wiem jakiej średnicy są głośniki i ich głębokość jeśli chodzi o kombisie.

I jakiej firmy były by najleprze bo leży mi Alpinka CDA-9812R i czeka na lepsze nagłośnienie

Opublikowano

Jeszcze mam pytanko bo też mam HK nagłośnienie zamontowane a chciałbym zmienić tylko nie wiem jakiej średnicy są głośniki i ich głębokość jeśli chodzi o kombisie.

I jakiej firmy były by najlepsze głośniki bo leży mi Alpinka CDA-9812R i czeka na lepsze nagłośnienie.

Opublikowano
no nieżle , szkoda kasy jak mam zamiar jeszcze rok pojeżdzić tym autem , spróbuję może zmienić tylko głośniki i wygłuszyć drzwi no i wykożystać wzmacniacz i woofer jaki mi został po poprzednim aucie , nie chce dużo inwestować w auto bo nie wiem jak długo tym modelem pośmigam
Opublikowano
no nieżle , szkoda kasy jak mam zamiar jeszcze rok pojeżdzić tym autem , spróbuję może zmienić tylko głośniki i wygłuszyć drzwi no i wykożystać wzmacniacz i woofer jaki mi został po poprzednim aucie , nie chce dużo inwestować w auto bo nie wiem jak długo tym modelem pośmigam

też mam Touring