Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mamy przecież powody ufać inzynierom z BMW. Może na dziś dla większości z nas za-nowoczesna a za 2 lata będzie budzić zachwyt. My też za 2 lata będziemy inni.

Jak wchodziła E38 też miałem mieszane uczucia. Teraz kupuje E38 bo to najładniejsze BMW w historii firmy. Niestety nowa "7" która jest na rynku już parę lat z dnia na dzień podoba mi się coraz mniej. Piątka też jest fatalna. Trójeczka już bez komentarza. Jak tak dalej będzie to za 2-3 lata zmieniam firmę (dlatego zostawie sobie E34 na dożywocie).

I co z tego, że niezawodne, nowoczesne, ładne w środku...

Najbardziej mnie denerwuje, że konkurencyjne Audi potrafi robić samochody coraz ładniejsze.

"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
  • Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Do Bastka.

No wiesz jak jeżdziłem E-21 to o E-36 naewt jeszcze wróble nie ćwierkały tak więc nie miałem porównania. Natomiast teraz mam i moim zdaniem E-90 ma brzydszą konsolę środkową niż E-36 nawet brzydszą niż E-30. Poprostu nie podoba mi sie scięta do przodu dolna część konsoli środkowej. Może i robi to wrażenie większej przestrzeni ale ja nie mam zamiaru ani potrzeby przechodzić nie wysiadając z samochodu na miejsce pasażera obok. Konsola to ma być konsola i ma robić wrażenie. BMW to przecież nie maluch albo jakiś inny bez płciowy i tandetny samochód. Przepraszam ale widzę, że niektórzy zamiast na temat nowej trójki to rozmawiają kompletnie o czymś innym.

Pozdrawiam.

Bartek

Opublikowano
Poprostu nie podoba mi sie scięta do przodu dolna część konsoli środkowej
- święta racja !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
www.7er.pl > BMW7 Klub Polska
Opublikowano

a wedlug mnie nowa trojka jest rewelacyjna... tak jak piątka i siódemka (przed liftingiem)... bardzo lubię te samochody, bardzo mi się podobają, a i jak mialem okazje poprowadzic E60 535d, to nie chcialem wysiadac... mimo swojego nadal mlodego wieku, pewne doswiadczenie mam (na pewno mniejsze niz koledzy, ale jednak :P )i musze powiedziec, ze BMW zawsze bedzie dla mnie jednym z lepszych samochodow. Ot tyle :)

Dlatego nie przemawiają do mnie negujące komentarze ;) Bardzo mi się podoba i kiedyś sobie taką kupię ;)

http://no2qnos.fm.interia.pl/breit1.jpg
Opublikowano

E90 troche wyglada teraz jak honda accord. :x

Moze z czasem troche przyzwyczaje sie do niej podobnie jak nie moglem zaakceptowac nowej siodemki i nowej piatki.

Jezeli wyjdzie nowa M bazowana na motelu E92 podejzewam ze bedzie jeszcze lepsza niz model E46. 8)

Opublikowano

Coz. Czesto odrzuca sie nowe ksztalty. Jako fanowi rekinow ciezko mi patrzec na to co sie dzieje. I choc zawsze myslalem, ze e-32 to najladniejsze auto (zaraz po cool-towym e-24), to coraz czesciej mysle o e-38. A i nowa 7, zwlaszcza po ostatniej kuracji wyszczuplajacej zaczyna mi sie tez podobac. Tak wiec ja akurat jestem spokojny o to czym jezdzic za kilka i kilkanascie lat. No i jest tez X5, na ktora sie zasadzam jak juz beda 10 letnie do kupienia. A trojka? Jako ostatnia ladna i prawdziwa 3 uwazam niestey e-30. Mała i rasowa fura z charakterem, bez pretensji do bycia limuzyna , klasa srednia, czy autem rodzinnym, tylko alternatywa dla golfa i calego segmentu GTI. A potem bylo juz coraz bardziej plastikowo. O e-60 szkoda gadac, stylistyka made in Korea / Japan. To z wenatrz. Zgadzam sie, ze audi pieknieje, ale i tak nigdy nie zakupie.

Jako kierowca spedzajacy duzo czasu w drodze moze inaczej moze patrze na caly ten postep. Najlepiej jezdzilo mi sie e-23. Polaczone poczucie czolgu i lekkosci 3, welur, jasna przestrzen, dechy drewna cale po bokach i nie tylko, ogromna przestrzen i MALO elektroniki - nic nie gadalo i nie dzwonilo. Srodek e-32 odebralem jako mniejszy i bardziej chlodny, cjoc uwielbiam moje skory i prawdziwe ciemne matowe drewno. Nastroj w e-32 i e-34 uwazam ze jest optymalny jak na moje potrzeby. Kolezanka przesiadla sie z e-34 na -39. I jako neutralna osoba moge powiedziec, w mojej opinii, ze klimat i przytulnosc w e-34 (wysoka wersja welur i drewno) byl o wiele bardziej ludzki i przyjazny. W e-39 jakies czarne blyszczace wstawki i faktycznie plastiki mocno matowe, ktore mnie kojarza sie ze skoda, oplem itp. Do tego zbyt duzo sie robi teraz tych wszystkich przyciskow, wyswietlaczy i podsiwetlen. Same wyswietlacze i boardkomp juz mniej przyjazny, radio zintegrowane to porazka dla audiofila. Oczywiscie postep w zawieszeniu i silnikach jest wyrazny. Tu 2 zdan nie ma.

A z tym , ze w BMW deska ma byc solidna i nachylona tak jak zawsze byla - to sie zgadzam w 100%. Jedynie w e-12 byl totalny niewypal.

Ale niestety coraz czesciej BMW kaze wracac swoim klientom do dilerow w celu usuwania usterek, A to sie tylki moga poparzyc na ogrzewanych fotelach, a to zawieszenia sie obrywaja itp. Kiedys jakosc wykonania i nastroj w autach byly na duzo lepszym poziomie. No i BMW z daleka wygladalo jak BMW.

(OO=[][]=OO)
Opublikowano

No teraz obejrzalem ta trojke na fotkach z salonu. NIE :mad2:

Srodek to masakra, to skoda Octavia jest juz fajniejsza, zwlaszca w skorze. No i ta bulowata forma nadwozia. Tam faktycznie juz chyba skosnoocy projektuja. Szybko zaczynam szukac w naecie jakiejs pieknej M635csi, a o moje e-32 bede dbal jak o ginacy gatunek.

(OO=[][]=OO)
Opublikowano
heh...po obejżdeniu tak dokładnym stwierdzam że tył mi sie nie widzi jej :roll:

Fajne zdjecia wrzuiłeś :jawdrop:

Wiele osób ma pretensje co do tyłu, a dokładniej do świateł. Nie pasują one do nowej beci. :mad2:

Opublikowano

Ja tam myśle ,że za jakiś czas jak Wam sie opatrzy to sie do niej przekonujecie. Ja np. dopiero teraz zaczynam "dojrzewać" do wyglądu zewnętrzengo "5"......... tylko ten środek jeszcze skutecznie odstrasza.

Wydaje mi się, że BMW powoli zaczyna wyciągać wnioski. Już po 2-och czy tam 3-ech latach produkcji zrobilo mały face-lifting siódemki, która chyba jest teraz troche "lepsza"

SPONSOREM MOJEJ NIEOBECNOŚCI SĄ BROWARY ŻYWIECKIE S.A. :)))

BMW-MADE BY WINNERS, MADE FOR FUN !!!!