Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

w bmw 528i czy można całkiem bez problemów usunąć katalizatory bo są dwa i czyli czy to nie wpłynie negatywnie na pracę silnika. Pytam bo obecnie autko jest dość mocno mułowate na benzynie a na gazie zaczął mi dodatkowo szarpać silnik przy przyspieszaniu i wygląda to tak jakbym ciągnął czołg a silnik jedzie resztkami mocy, wygląda to też tak jakby go coś dławiło lub brakowało gazu lub powietrza. Ogólnie odkąd autko zalałem polską benzyną zrobiło się wolniejsze ale stopnowo jakby problem narastał, gaz zachowywał się niezmiennie ale stało się to nagle i co dziwne po wymianie oleju i filtra oleju i samodzielnym kasowaniu inspekcji i oil serwis. Ale to nie ma przecież chyba związku to kasowanie .

Autko ma 111000km 98 pażdziernik 197KM. KTO POMOŻE CO SIĘ DZIEJE I CO JEST PRZYCZYNĄ.

[email protected] :roll2:

• 1 rok później...
Opublikowano
No wiec GAZ jest do zapalniczek i do kuchenek a nie do samochodow, bez obrazy ale takie jest moje zdanie. Nie bylo by gazu nie bylo by problemu:)
Opublikowano
Pytam bo obecnie autko jest dość mocno mułowate na benzynie

No wiec GAZ jest do zapalniczek i do kuchenek a nie do samochodow, bez obrazy ale takie jest moje zdanie. Nie bylo by gazu nie bylo by problemu:)

A ropa do traktorów, benzyna do zapalniczek Zippo, wodór do bomb, prąd elektryczny do telewizora :mad2:

Opublikowano
a moje zdanie jest takie że każdy jeżdzi na paliwie na które go stać,odgrzebałeś kotleta sprzed 1,5 roku i chciałeś błysnąć czy zaistnieć na forum -udało Ci się. Mam nadzieję że następnym Twoim krokiem w walce z użytkownikami paliw alternatywnych nie będzie wyrywanie zaworów do tankowania gazu i wysadzanie w powietrze stacji sprzedających te paliwa.
Opublikowano
Byc moze masz walnieta przepływke...miałem podobne objawy...po wymianie przepływomierza i resecie kompa auto rakieta.Jesli miałes jakies strały gazu przepływka mogła klęknąć.Pozdrawiam.PS...własnie z powodu gazu włozyłem w bunie sporo kasy...zdemontowałem instalacje i juz nie chce gazu.Autko sie cieszy...ja tez.
Opublikowano
Byc moze masz walnieta przepływke...miałem podobne objawy...po wymianie przepływomierza i resecie kompa auto rakieta.Jesli miałes jakies strały gazu przepływka mogła klęknąć.Pozdrawiam.PS...własnie z powodu gazu włozyłem w bunie sporo kasy...zdemontowałem instalacje i juz nie chce gazu.Autko sie cieszy...ja tez.

a to jest odpowiedź dla kogo?

PawełH
Opublikowano

ja na 99% stawiam czujnik położenia wału korbowego albo wałka rozrządu

Podepni go pod kompa i wszystko bedzie jasne, albo i nie :mad2: