Skocz do zawartości

E90 valvetronic pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam taki problem od około roku że moje BMW jedzie normalnie a jak się silnik zagrzeje i dodajesz gazu w podłogę to czuć że przyspiesza ale bo 2-3 sekundach czuć spadek mocy jakby coś go blokowało , nie jest to zawsze średnio 3-5 razy w miesiącu , kasowane adaptacje i od nowa robione na kilka dni pomoże potem to samo dodam że ostatnio wyskoczył mi błąd od valvetronica. Jak czuć ten spadek mocy to silnik tak jakby buczał jakby chodził na samej przepustnicy.Screenshot_20260821-181036_Car Scanner.png

Messenger_creation_B279993B-562B-42FF-A0F5-B5E51012B6BC.jpeg

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Na początek poczytaj to czymś normalnym, chociażby inpą.

Ostatni błąd może sugerować problem z silniczkiem valvetronic(ten na pokrywie), Wg bimmertool wynikałoby jakby był fizycznie odłączony. Warto sprawdzić czy piny we wtyczce "siedzą" odpowiednio ciasno w gnieździe silnika.

Ale najpierw sprawdziłbym kontrolnie błędy przy pomocy INPA(w oryginalnym języku, najlepiej niemieckim, a nie tym tragicznym polskim tłumaczeniu, które można znaleźć w sieci)

Opublikowano
  • Autor

Tylko nie mam gdzie tego sprawdzić , ista lub inpa....ale wszędzie ten kod 2a67 piszą że silnik do wymiany valvetronika