Skocz do zawartości

E46 330D 184KM problem z odpaleniem, gaśnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, piszę bo nie znalazłem dokładnej przyczyny. Otóż pojawiły się w świeżo kupionym m57 184Km 3 błędy 7669 7717 6660 jeden błąd sprawdziłem jest to EWS, kolejny błąd z czujnikiem wałka rozrządu, a następny ciężko powiedzieć bo czytałem na forum i nic nie znalazłem. Następnie, jest problem z odpaleniem jak jest ciepło i jak się rozgrzeje, wymieniłem czujnik wału na Wagnera a rozrządu Continental VDO i problem dalej nie ustał. Auto jak stoi 10 minut to pali znowu bez problemu, lecz dzisiaj pojawił się jeszcze jeden problem, podczas wyjazdu z zakrętu dodałem gazu auto zgasło było w ruchu to przepiąłem na 2 bieg i sprzęgło puściłem a auto nic nie ruszyło. Dodam zdjęcia z inpy co mogłem to sprawdziłem i zrobiłem zdjęcie może to coś pomoże, pompa podprogowa ma okej ciśnienie i na listwie też. Zastanawiałem się może czy nie będzie to wina filtra paliwa ale nie chce wymieniać w ciemno dlatego wolę napisać. Dodam że paliwa jest delikatnie poniżej pierwszej białej kreski.

[img]img%5D
[img]img%5D

[img]img%5D
[img]img%5D

Opublikowano

Błąd 6660 to tylko awaria elektrycznego podgrzewacza ( dogrzewacza) chłodziwa. Nie ma większego wpływu na jazdę, czy pracę silnika po rozgrzaniu.

Opublikowano
  • Autor

A z czujnikiem spróbować oddać ten na którym był problem i wziąć sprawdzić jeszcze na inny czy może zerknąć na coś innego?

Opublikowano
  • Moderatorzy

7717 to czujnik w głowicy, ale bardziej martwi mnie błąd 7669 EWS. Po skasowaniu ponownie pojawiają się razem ?

Jak kupiłeś auto to filtr paliwa trzeba zmienić i tak.

Opublikowano
  • Autor

Czujnik od wału też wymieniony na Wagnera był, po skasowaniu 3 błędów zostały 2 właśnie od czujnika i EWS.