Skocz do zawartości

e61 czujnik AUC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ISTA zgłasza mi ten błąd. Czujnik znajduje się obok prawej (pasażera) obudowy filtra klimy. Czy trzeba kupić nowy, czy jest jakiś sposób na reanimację tak jak to było w e39?

Opublikowano
29 minut temu, madseason napisał(a):

jak jest walnięty podłączony zaburza działanie klimatyzacji

Z ciekawości - w jaki sposób zaburza?

W E46 miałem walnięty, reanimacja nic nie dała, więc go wykodowałem, wtedy wyłączyła sie funkcja automatycznego obiegu zamkniętego (nawet nie zapalała sie dioda na panelu klimy) oraz GM nie zgłaszał błędu od czujnika. W E91 jak mi padł to tez próbowałem wykodowania, ale tu juz tak prosto nie było, bo jak wykodowałem czujnik w JBBF, to po włączeniu automatycznego obiegu zamkniętego IHK zgłaszał błąd czujnika. Więc za 45 zeta kupiłem uzywke, która działa i problem z głowy. Są tez podobno zamienniki z ali po 70-80zł które niby działają.

Opublikowano
  • Moderatorzy
8 godzin temu, KucaQ napisał(a):

Z ciekawości - w jaki sposób zaburza?

Klima przestawała chłodzić po 30min jazdy jakoś - ustawiał obieg zamknięty czy coś takiego i wychodziło grzanie zamiast chłodzenia.

Po odpięciu jeździłem chyba rok, wszystko działało dobrze, odbrałem od mechanika po serwisie i znowu mi się coś chrzaniło, myślałem, że klima się rozszczelniła, ale finalnie okazało się, że mechanik widząc czujnik i wtyczkę podłączył ponownie. Wyaliłem czujnik całkowicie, żeby znowu się z tym nie bawić, nie kupowałem bo ori chyba z 500pln kosztował, a dla mnie wartości żadnej nie dawał.