Skocz do zawartości

BMWx3 połączenie interfejsem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie. Może opiszę w skrócie. Mam BMWx3 E83 z 2006 r 2..0 diesel 150 km . Przehustane ponad 350 tyś km. A sprawa wygląda tak mam zjechany- czujnik ABS koło lewe tylne tarła po nim koronka ABS. Zakupiłem ostatnio interfejs Delphi DS250E i wykonałem diagnozę - skanowanie. Oprócz silnika nie połączył się z żadnymi modułami w aucie. Moje pytanie, czy ktoś miał podobną sytuację? Dowiedziałem się , że udałoby czujnik może mieć zwarcie i sieje błędami i innymi zakłóceniami, które zaśmiecają i zakłócają połączenie z atutem. Dodam, że interfejs jest sprawny - i syna w Audi A5 8T śmiga jak lala. . proszę o porady, wskazówki oto. Pozdro. Robert

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

To że audi smoka nie znaczy że problem jest z twoim autem, sprawdź innym interfejsem. Jak będzie działać to kupiłeś okrojonego autocoma.

Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Delphi z CHR to jest badziewie i z BMW nie chce działać,albo inpa albo ista.

Opublikowano
11 godzin temu, Krzyś111685053072 napisał(a):

Delphi z CHR to jest badziewie i z BMW nie chce działać,albo inpa albo ista.

O dziwo mam Delphi 150 + World of Wurth, a także INPA i uważam, że każde z nich ma swoje wady i zalety. WoW robi kompleksowy test modułów, bardzo dobrze radzi sobie np. z kalibracją VTG, czujnika kąta skrętu, klimatyzacji itp. INPA też ma swoje zalety, natomiast nie podpisałbym się pod tezą, że Delphi to badziewie.

--

Pozdrawiam,

deebee (Darek)

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Zgadzam się Delphi jest kozak ale trzeba po chińczyku poprawić, ja mam jedną z pierwszych chińskich wersji i działa wszystko, te nowe obsługują tylko połowę z tego. Głównie działają po can.

Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)