Skocz do zawartości

E60 Żarówka świateł mijania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jak sprawdzić Bez ściągania lampy jaki mam typ żarówki od świateł mijania? Ja mam te skrętne światła rocznik 2003 . To tam są d1s czy d2s

Edytowane przez lebron87

Opublikowano

Maskownica soczewki, napis na obudowie reflektora.

Opublikowano
  • Autor
29 minut temu, KucaQ napisał(a):

Wyciąglem trochę ten plastik osłaniający i porównałem wygląda tych dwóch i wyszlo że siedzą tam d2s

Opublikowano
  • Autor
W dniu 2.04.2026 o 09:27, KucaQ napisał(a):

Jedna wymieniłem i chodzi. Do drugiej prąd nie dochodzi. Chodzi o światła mijania. Natomiast długie i angel eyes po tej stronie gdzie nie dochodzi prąd do mijania . Czy może być uszkodzona przetwornica od tych świateł czy może po prostu jest tam jakiś bezpiecznik odpowiedzialny za jedną stronę świateł mijania?

Edytowane przez lebron87

Opublikowano

Co masz na myśli pisząc nie dochodzi prąd do mijania?

Zamień najpierw startery stronami, jeśli nadal nie ruszy to podmień przetwornice.

Opublikowano
  • Autor
6 godzin temu, KucaQ napisał(a):

Co masz na myśli pisząc nie dochodzi prąd do mijania?

Zamień najpierw startery stronami, jeśli nadal nie ruszy to podmień przetwornice.

Który to jest starter? Nie za bardzo wiem co to jest i jak wygląda

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Ja to bym zamienił lampy stronami i wtedy będzie wiadomo czy lampa czy auto jest przyczyną problemu.

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, Krzyś111685053072 napisał(a):

Ja to bym zamienił lampy stronami i wtedy będzie wiadomo czy lampa czy auto jest przyczyną problemu.

Ale lampa raczej nie skoro Angel eyes i długie działają

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, lebron87 napisał(a):

aaa starter to to co ja nazwałem przetwornica. No tak to mam zamiar podmienić.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
34 minuty temu, lebron87 napisał(a):

aaa starter to to co ja nazwałem przetwornica. No tak to mam zamiar podmienić.

I jedno i drugie jest w lampie, jak po drugiej stronie nie zaświeci to będzie wiadomo że coś w lampie nie halo wtedy zamieniasz żarówki "całe" w takiej postaci jak niżej.

Screenshot_20260405_193714_eBay.jpg

Jak nie zadziała to wymieniasz ten moduł przykręcony pod lampą.

Screenshot_20260405_194102_Chrome.jpg

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
W dniu 3.04.2026 o 19:31, lebron87 napisał(a):

Jedna wymieniłem i chodzi. Do drugiej prąd nie dochodzi. Chodzi o światła mijania. Natomiast długie i angel eyes po tej stronie gdzie nie dochodzi prąd do mijania . Czy może być uszkodzona przetwornica od tych świateł czy może po prostu jest tam jakiś bezpiecznik odpowiedzialny za jedną stronę świateł mijania?

A możesz dokładniej napisać co działa a co nie bo twoja wypowiedź jak dla mnie nie jest do końca przejrzysta.

Opublikowano
W dniu 5.04.2026 o 17:23, lebron87 napisał(a):

Starter to to co nakręcasz na palnik. Przetwornica to to, co jest przykręcone do reflektora.

D2S ma starter osobno, D1S ma starter wbudowany w siebie.

W dniu 5.04.2026 o 18:38, Krzyś111685053072 napisał(a):

Tylko czy jest sens bawić sie w wyciąganie lamp i ich przekładanie na poczatku? W E60 reflektor wyjdzie bez demontażu zderzaka? Bo jeśli nie, to kupa zachodu z przekładaniem, a łatwiej i szybciej będzie sprawdzic podmieniając pojedyncze podzespoły. Wówczas dobiero gdy przełoży podzespoły ze sprawnego reflektora do niesprawnego i nadal nie będzie działac, to mozna by sie pobawić w zamianę reflektorów stronami.

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, KucaQ napisał(a):

Starter to to co nakręcasz na palnik. Przetwornica to to, co jest przykręcone do reflektora.

D2S ma starter osobno, D1S ma starter wbudowany w siebie.

Tylko czy jest sens bawić sie w wyciąganie lamp i ich przekładanie na poczatku? W E60 reflektor wyjdzie bez demontażu zderzaka? Bo jeśli nie, to kupa zachodu z przekładaniem, a łatwiej i szybciej będzie sprawdzic podmieniając pojedyncze podzespoły. Wówczas dobiero gdy przełoży podzespoły ze sprawnego reflektora do niesprawnego i nadal nie będzie działac, to mozna by sie pobawić w zamianę reflektorów stronami.

Wyjdziie. Już wyciągałem oby dwa bo żarówki Ds2 nie da się wymienić bez wyciągania lampy

Opublikowano
  • Autor
W dniu 5.04.2026 o 20:47, Krzyś111685053072 napisał(a):

A możesz dokładniej napisać co działa a co nie bo twoja wypowiedź jak dla mnie nie jest do końca przejrzysta.

Nie działały mi 2 żarówki świateł mijania Ds2 . Jedna wymieniłem i działa druga nie chce ale po stronie nie działającej żarówki mijania działają Angel eyes oraz drogowe wiec chyba lampa jest sprawna.

Opublikowano
25 minut temu, lebron87 napisał(a):

Wyjdziie. Już wyciągałem oby dwa bo żarówki Ds2 nie da się wymienić bez wyciągania lampy

Ok, to zwracam honor. Nigdy nie pamiętam jak jest w E60. W takiej sytuacji faktycznie można sie pobawić z podmianą reflektorów lewa/prawa i sie wówczas wszystko wyjasni czy szukasz winy w reflektorze, czy w aucie 😉

Edytowane przez KucaQ