Skocz do zawartości

naprawa uszczelki pod glowica?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam! nie wiecie ile moze kosztowac naprawa uszczelki pod glowica bo jeden mechanik powiedzial mi za to 1200zl. jesli jest kotos ze swietokrzyskiego blagam dajcie mi namiar na jakiegos normalnego mechanika bo zbankrutuje :cry2: pozdro
Opublikowano
Wymiana uszczelki to ok 400 zł ale jak będziesz miał głowicę zdjętą to radzę przejżeć zawory/przylgnie, wymienić uszczelniacze itp. na pewno coś będzie dodatkowo do zrobienia.
Opublikowano
Jezu ale sie przestraszyłem , przeczytałem sam temat i myślałem że chcesz uszczelke naprawiać a nie wymienić :jawdrop: heheheh, za wymiane powinni cie skubnąć 400-500zł natomiast dobra uszczelka to koszt ok 250-300zł , ale przy okazji jak to wyżej napisano robi sie inne rzeczy , zawory , uszczelniacze, uszczelka pokrywy zaworów itp

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano
dzieki za rady :D czyli jak sie tak wszystkiego uzbiera to wyniesie ok 1000zl nie? ale dzisiaj pojechalem do drugiego kolunia i powiedzial mi ok500 stow za calosc. wlasnie apropo uszczelek to lepiej na orginalna wymienic czy podroba tez sie sprawdza?
Opublikowano
1200zl to za dużo wymiana tak jak piszą koledzy to koszt do 600zł i najlepiej jak nie znasz mechanika to stój nad nim żeby ci silikonu nie narzucał (zdarzają się i tacy :duh: )

Freude am fahren

http://img481.imageshack.us/img481/483/img0050ek9.jpg

Opublikowano
Jezu ale sie przestraszyłem , przeczytałem sam temat i myślałem że chcesz uszczelke naprawiać a nie wymienić

znam takiego jednego co uszczelki spod głowicy traktuje silikonem i mówi że jest ok, zrobił tak nawet mojemu koledze w suprze, dla mnie szok ja bym się nigdy nieodważył

Wybacz, ale to nie jest możliwe. Prowadzę serwis motocyklowy. Taka "uszczelka" z silimkonu, znikładby w momencie włączenia silnika i mocniejszego przegazowania, po prostu by ją "zdmuchło". Osobiście nie wierzę w takie historie...

pzdr

http://img484.imageshack.us/img484/852/logo04cq1.jpg

BMW E39 525 TDS, BMW E10 2002' 1972

Ducati 900 Monster, KTM 520 EXC Racing

Opublikowano

nawiązując do tematu przyjedź do mnie to naprawimy za darmo

he,he,he,he,he,he,

u mnie samo ściągnięcie głowicy 200

planowane ok. 80

nowe szpilki ok. 60

uszczelka ok. 250

no i zostaje praca związana z głowicą różnie czy wymiana wałka popychaczy uszczelnień zaworów a co idzie trzonków itd. od 200-1500

zawsze może być problem z blokiem

planowanie ok 250

nie licząc pierścieni , tłoków czy tym podobne tego nie licze

zatem można zrobić za ok. 400 i mechanik nie bieże żadnej odpowiedzialności za robotę a można zrobić za 1200 i pojeździć parę lat

a można zapłacić 1200 u gościa który zabardzo na tym się nie zna i przyjechać za tydzień dalej z uciekającym płynem np. do oleju

TS SERWIS diagnostyka i elektronika samochodowa

tel. 607 890 658

Opublikowano
moze i macie racje ale nawet 700 zl to tanioja za tyle robie i nuszczelki goetza zakladam gratis pozatym jaki silikon to bujda tak nieda poprostu rady