Skocz do zawartości

320d nox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Schemat jest tylko od sterownika do modułu czujnika. Nie wiadomo które przewody w samym czujniku za co odpowiadają. 

Grzałka pewnie z 2-3omy.

Bezpieczniki są zintegrowane w module ale to nic Ci nie daje, jakby był spalony to inny błąd by się wyświetlał. Wystarczy zmierzyć napięcie po odpaleniu albo zapłonie ale samo odłączenie czujnika da Ci już inny błąd. 

spacer.png

Opublikowano
  • Autor

Ok, czyli wychodzi na to że jednak czujnik, który kupiłem jest również uszkodzony...

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Masz gwarancje rozruchową to oddaj .

Opublikowano
  • Autor

Tak, czekam na nowy, pojadę na kanał to ten wykręce i oddam.

Opublikowano
  • Autor

Po założeniu oryginalnego NOWEGO czujnika brak błędów. Wydatek spory, ale mam nadzieję, że będę miał spokój z tą sondą na czas użytkowania samochodu 😉

Dziękuję wszystkim za rady i pomoc.

Opublikowano
3 godziny temu, matizb2 napisał(a):

Po założeniu oryginalnego NOWEGO czujnika brak błędów. Wydatek spory, ale mam nadzieję, że będę miał spokój z tą sondą na czas użytkowania samochodu 😉

Dziękuję wszystkim za rady i pomoc.

Czy po założeniu nowego czujnika coś adaptowałeś lub kalibrowałeś czy tylko założenie i odpalenie

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, Wojtek HZ napisał(a):

Czy po założeniu nowego czujnika coś adaptowałeś lub kalibrowałeś czy tylko założenie i odpalenie

Tak, wykonałem od razu adaptację. Nie wiem, czy to było konieczne, ale wolałem to zrobić.

Opublikowano
8 godzin temu, matizb2 napisał(a):

Tak, wykonałem od razu adaptację. Nie wiem, czy to było konieczne, ale wolałem to zrobić.

Dzięki za odpowiedź