Skocz do zawartości

Dylemat zakupowy ;-) X3M40d czy 540xd M kombi ?

Rekomendowane odpowiedzi

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Te auta się trochę różnią gabarytowo. X3 od czasów po F25 wygląda jak X1 - niestety. 
540d jak chcesz komfort a X3M40d jak chcesz sport - ale to suv, więc o jakim sporcie mówimy...
5 będzie ligę wyżej, świetne auto. Wyrzuć X3 z głowy w takim wypadku, mój handlowiec to samo radzi.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

To jest kiepskie porównanie. Seria 5 to zupełnie inny level (niestety także droższy w ewentualnych naprawach, czego trzeba mieć świadomość przy podejmowaniu decyzji).

Gdybyś jeszcze porównywał np. 520i, można byłoby się zastanawiać. Ale tutaj…

Edytowane przez Pe.te
Opublikowano

To jest bardzo indywidualna decyzja. Ja wybralem X3 M40i, a tez bralem pod uwage 540i.

Plusy X3:

- Dostajesz produkt z MPerformance, czyli polke wyzej niz zwykle auto z Mpakiet. 

- siedzisz wyzej i jest mniejsze ryzyko zarysowania/zachaczenia zderzakiem parkujac w miescie czy tez zjezdzajac z utwardzonej drogi

- SUV jest bardziej pozadany niz kombi (patrz ceny na rynku wtornym). Ja kupilem swoje auto 3 lata temu z bardzo malym przebiegiem i praktycznie nie stracilo na wartosci.

Plusy 540:

- wiekszy komfort

- nizsze spalanie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zgadza się, zależy od potrzeb i oczekiwań.

Natomiast nie zmienia to faktu, że seria 5 jest autem wyższej klasy (zarówno w modelach osobowych jak i serii X), dającej inne wrażenia z użytkowania BMW.

Jednak czasem też dochodzą takie założenia, jak np. u mojej żony - X5 jest dla niej za duża, problematyczna w parkowaniu, a że jeździ głównie po mieście - stąd zdecydowała się na X3 (iX3).

Opublikowano

Dzięki chłopaki👍🏼

Dodam że jeżdżę dynamicznie ale trasy ( dużo zakrętów 😉 ) dlatego taki dylemat. 

Trochę 5 wydaję mi się długa, x3 takie zgrabniejsze ale dla mnie najważniejsze jest prowadzenie przy wysokich prędkościach. Benzyny nie chce bo męczy mnie stawanie co 400km 😉

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

X3 nie ma żadnego porównania w trasie do 5er.