Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Wykonałem zdjęcie z pod tylnej kanapy.

Jeżeli ktoś z was zna się i mógł by mi powiedzieć czego tu brakuje, mam centralny zamek brak pilota, chciał bym to jakoś załatwić dołożyć centralny z pilota, dodam iż za głośnikiem od strony kierowcy brak czegokolwiek.

Kupiłem skóry z podgrzewaniem i jak rozumiem wypychanymi lędźwiami (tu mam informacje iż wystarczy doprowadzić prąd).

Dodam zdjęcie jężeli ktoś może powiedzieć mi od czego są jakie kable itd, może zaznaczyć na zdjęciu był bym bardzo wdzięczny.

7demka jest z 87 roku z marca.

Pozdrawiam koledzy

IMG_20250610_103517435_HDR.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Chcesz dołożyć oryginalny centralny czy jakiś aftermarketowy?

TUTAJ masz przykładową instrukcję dołożenia ori centralnego.

TUTAJ masz rozpiskę, który moduł pod kanapą jest za co odpowiedzialny.

Pytanie o kable tyczy się foteli, które kupiłeś czy nadal centralnego zamka?

Edytowane przez yaz

pzdr

yaz

Opublikowano

Jak by mi się udało dostać moduł radiowy który współpracował by z kluczykiem 3 przciskowym, który zamówiłem z alliexpres, był bym szczęśliwy on wysyła chyba 443hz sygnał. Ten moduł RC100  to oryginalny moduł mógł by być właśnie ten, musze wiedzieć czy współpracuje.

Fotele - tak o fotele też, z tego co wyczytałem wystarczy plus i minus pod przyciski podpiąć jeszcze nie miałem czasu spojrzeć za bardzo na nie ale jest wiązka/kostka 4 pianowa pod fotelem czyli plus minus, plus minus.

Bardzo dziękuję kolego powyżej za odpowiedź jak masz coś  do dodania, jakąś radę to chętnie wusłucham.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ten moduł RC100 to jest aftermarket.

Ja do swojego e24 dołożyłem moduł centralnego kupiony na allegro i mam centralny z pilota i domykanie szyb.

Kluczyk, który zamówiłeś, wg mnie nie będzie działał.

Po pierwsze taki rodzaj kluczyka był w poliftowych e32, a druga sprawa, w poliftowych był to kluczyk na dwa przyciski, nie na trzy.

Poliftowy system ma diodę odbiornika w pokrętle lusterka wstecznego, które jest na 9pin.

Co do lędźwi to łącznie do przycisku dochodzi wiązka 6 pinowa.

Wejście - zasilanie silniczka lędźwi (pin5), zasilanie podświetlenia przycisku (pin2)

Wyjście - 2 x wyjście na silniczek lędźwi (ruch przód, tył) - piny 1 i 4, 2x uziemienie (silniczka lędźwi i podświetlenia przycisku) - piny 3 i 6

pzdr

yaz

Opublikowano

Widzę że chyba będę musiał to komuś oddać.

Chciał bym by moduł ( chyba będzie trzeba zakupić jakiś) współgrał z tym 3 przyciskowym kluczykiem.

Mam w podsufitce wystający plastiki kostkę czerwona, tam jest kilka cieniutkich pinów igiełki.

Przednia szyba wymieniona na nową. Wstecznego lusterka nie było.

Jutro wstawię zdjęcia kostek pod fotelami może to uda mi się samemu przy twojej pomocy zrobić.

Odnośnie centralnego zamka i szyb, szyba mi nie działa tylna prawa, wiązka w drzwiach wymieniona, problem jest taki że przekaźnik słychać a szyba ani drgnie, na krótki z akumulatora działa, góra, dół.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wszystko jest do zrobienia. Pytanie jakim kosztem?

Masz w podsufitce wystający plastik, bo twoje auto to przedlift. W kratce nawiewu masz zapewne diodę odbiornika.

To jest zestaw pod TAKI KLUCZYK

Jak dla mnie próba dostosowania tego auta pod system z polifta i to jeszcze pod kluczyk 3przyciskowy mija się z celem.

Chyba, że czas i $$ nie mają znaczenia.

Ja założyłbym dodatkowy moduł z osobnym pilotem, który oferuje większe możliwości niż ori moduł.

Szyba tył nie działa z przycisku tych drzwi i przycisku na panelu drzwi kierowcy czy tylko np. z przycisku drzwi tylnych?

Lędźwia to prosty temat. Rozpiskę pinów już masz, także nic więcej nie potrzeba.

TUTAJ masz DIY z dołożenia lędźwi od zera.

Chyba, że fotele, które kupiłeś są z pamięcią. Wtedy jest deko więcej pracy, ale bez tragedii.

pzdr

yaz

Opublikowano (edytowane)

Jak możesz zaproponuj mi jakiś zestaw nieoryginalny który podjedzie pod centralny.

Szyba nie opuszcza się prawy tył z panelu kierowcy i z drzwi, cycka przekaźnik, słuchać go, bezpośrednio z akumulatora działa góra dół, po zmianie plus minus, minus plus.

Do tego po wymianie wiązki z tyłu prawy, przód zaczął szwankować i szybę można opuścić ale podnoszenie po centymetrze i rozłącza sie.

Edytowane przez kazimuro
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Przykładowo TAKI zestaw mógłby się sprawdzić. Najlepiej mieć do niego schemat i zobaczyć czy będzie na 100% pasował.

Co do szyby, to jaki i gdzie przekaźnik cyka? Akumulator nie jest rozładowany?

Sprawdzałeś miernikiem we wtyczce instalacji czy pojawia się tam 12V po wysterowaniu przełącznikiem szyby z panela kierowcy i/lub z przełącznika na drzwiach tylnych?

Nikt nie grzebał w samych szybach, tzn nie demontował i montował je? Może prowadnice są krzywo np w przednich drzwiach i przy podnoszeniu szyba skacze i rozłącza na przeciążenie?

pzdr

yaz

Opublikowano

Nie nikt nie grzebał przy szybach, przekaźnik cyka pod siedzeniem tam gdzie moduły z tyłu. Ona się po prostu nie unosi, próbuję  ja podnieść ale.nie daje rady.

Opublikowano

Skoro przekaźnik cyka, a szyba nie idzie w górę, to może być problem z przyciskiem albo silniczek się przycina. Spróbuj poruszyć szybę ręką podczas naciskania – czasem pomaga. Co do RC100 – to raczej nie zadziała z fabryką, lepiej komplet z pilotem montować osobno, bez bawienia się w dopasowanie do oryginału.

Opublikowano

W podłodze mam jedną dużą wiązkę (zdjęcie nr 1) będzie to pasowało do fotelu wtyczka biała, natomiast jest pod fotelem jeszcze wtyczka czarna mała 2 przewody (zdjęcie nr2) brązowy i brązowo/czerwona co z nią? Pewnie trzeba przełożyć do dużęj wtyczki z tej mniejszej czarnej tylko jakie przewody do którego.

zdjecie nr1.jpg

zdjecie nr 2.jpg