Skocz do zawartości

Montaż osłony silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Opadłą mi jedna strona osłony silnika, zajrzałem pod auto i zauważyłem że brakuje jednej śruby ( zaznaczone na foto ) czy orietuje sie ktoś jakie sa tam sruby i jakie blaszki ( tez na foto z prawej strony ) ? te otwory łączą sie z osłona skrzyni ?

image.png.fcc20b7c6febacf11f45fdabeb7ed53e.png

Edytowane przez Ptysiek1971

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

@Ptysiek1971 śruby pod numerem 2 to są odpowiednie śruby jakie blaszki bądź plastiki to nie wiem bo nie pamiętam jak to wygląda pod spodem i tak osłona silnika nakłada się na osłonę skrzyni i tymi samymi śrubami są przykręcone o ile się nie mylę do sanek.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Blaszki/spinki jakie szukasz to 07147144539. Na diagramie co podałeś w formie zdjęcia masz nawet zaznaczone na niebiesko nr 6, to waśnie te spinki. Mocuje się je do sanek. 

Swego czasu sam się naszukałem bo na diagramie wyglądają inaczej niż w rzeczywistości. Pomógł mi kolega BaX w zlokalizowaniu odpowiedniego numeru części.

BaX pozdrawiam.

Edytowane przez Krackers

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Przy okazji znalazłem https://auto-spinka.pl/pl/p/C10123-C60630-Sruba-5-x-18%2C5-Blaszka-oslon-AUDI-BMW-MINI-8K0805121-07147177492-51718212148-8K0805922A-07146981767/2337

mają dużo zamienników wszelkiej maści "śrubek" jak komuś nie przeszkadza zamiennik albo nie chce płacić naście zł za blaszkę. W BMW komplet składa się z trzech osobnych części, blaszki-śrubki i plastikowej podkładki na śrubkę.

Edytowane przez BaX