Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Nie napisane, że bezwypadkowy. Jak dla mnie to miał coś z tyłem robione. Srebrnego koloru przy lakierowaniu nie oszukasz 🙂 Może był tylko delikatnie dojechany. Trzeba pooglądać na żywo. Przebieg fajny jeśli prawdziwy i pewnie trochę by posłużył.

Edytowane przez Pokakulka
Opublikowano

Na zdjęciu 30kkm, a w ogłoszeniu 47? To jak te auto obecnie wygląda, gostkowi się nawet nie chciało kilku fotek cyknąć? To co dopiero z należytym serwisowaniem przez te rzekome dwa lata posiadania. Witki opadają..

Cytat

Dzięki również za odpowiedzi na poprzednie posty.

PS. Swoją drogą dużo jeszcze tych postów będzie zanim coś kolega kupi? Trochę to podchodzi pod spam (prawie połowa tematów na pierwszej stronie Twojego autorstwa), jakby tak każdy forumowicz miał się pytać o każde auto które mu akurat wpadło wieczorem przy piwku w oko to ta strona padłaby pierwszego wieczoru. Bez urazy oczywiście, żarty żartami. 😆

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak zdobędziesz nr rej - moze bede mogl sprawdzic jak bylo uszkodzone.

Z Belgii to zawsze po jakiejs szkodzie (nie koniecznie blacharskiej).

Generalnie skromne wyposażenie.

9 godzin temu, Markok napisał(a):

To co dopiero z należytym serwisowaniem przez te rzekome dwa lata posiadania. Witki opadają..

Bez przesady, trzy wpisy sa. Przy tak niskim nalocie, co mialby robic ?

Pewnie probowal rok temu sprzedawac stad zdjecia z 30kkm

• Lubię to 1
Opublikowano

Obecny nr rej ERA 43688. Ogladałem już samochód. Generalnie to nie lubię srebrnych... Ten jednak da się przełknąć.

Gość spoko. Kupił G30 w hybrydzie, więc G20 do wzięcia.  Zdjęcia poniżej z Belgii.

luk_byd - dzięki!

Markok - jeśli uważasz, że to spam pisz do admina. Dla mnie śmieszne te teksty.

IMG_2353.jpg

IMG_2354.jpg

IMG_2360.jpg

IMG_2363.jpg

Opublikowano (edytowane)

Uszkodzenia na pierwszy rzut oka niewielkie. Zdjęcia jednak pokazują, że kurtyny wystrzeliły z obu stron. Teraz pozostaje tylko kwestia jak to zostało zrobione. Z opisu wynika, że sprzedający jest otwarty na kontrolę samochodu, więc jeżeli się będziesz decydował to po prostu go dobrze sprawdź. 

W Belgii jest bardzo dobrze rozbudowany rynek samochodów powypadkowych sprzedawanych przez pośredników, którzy odkupują od je firm ubezpieczeniowych. Możesz trafić okazję, jeżeli śledzisz takie strony jak "autos-motos.net" lub "shadeautos.nl". Ten pośrednik - MAXAUTO (max-auto.be), u którego kupiony został samochód wystawia ogłoszenia na obu tych portalach. Jeżeli sprzedający rzeczywiście kupił samochód dla siebie, to może go także zrobił dobrze. Tutaj zawsze będzie jednak loteria. Nie możesz być do końca pewien, czy kurtyny są wstawione dobrze czy też elektronicznie zostały ominięte. Ciekawi mnie też co to za część jest włożona na tylne siedzenia, którą widać w szybie 🙂.

Co ciekawe, według strony https://carsbat.com/de/detail/wba5v31040fj47570-pdor3m/ samochód sprzedawany jest od lutego i sprzedający już opuścił  17.000 zł.

I co jeszcze rzuciło mi się w oczy - samochód oryginalnie nie miał przyciemnianych szyb.

Edytowane przez pulower
  • Lubię to 1
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

Podsufitka jeśli nie wymieniona to będzie miała ślady po wystrzałach na 99%.

Opublikowano

Poproś jeszcze o zdjęcie przedniego nadkola od strony kierowcy. Na zdjęciu przodu widać, że brak jest czarnej zaślepki w zderzaku z prawej strony. 

Opublikowano
35 minut temu, actchris napisał(a):

Auto sprzedaje się od 10.2023r wystawione z ceną: 128.900pln i przebiegiem 29.950

Pierwsza rejestracja w PL to 04.2023. Oferta sprzedaży wystawiona po 6-ciu miesiącach od zarejestrowania samochodu. Pewnie ktoś myślał, że zarobi parę złotych na samochodzie już po okresie wymaganym aby nie trzeba było odprowadzać podatku.

Opublikowano
22 minuty temu, actchris napisał(a):

Albo klepał go tyle czasu

Raczej nie, pierwsza rejestracja była po dwóch miesiącach od zakupu. "W normalnych okolicznościach" samochód nie byłby zarejestrowany przed wyklepaniem i zrobieniem badania technicznego. 

Opublikowano

Autor pisał w innym temacie, że szuka auta dla córki - może lepiej kupić nową dacie czy coś podobnego zamiast wrzucać tutaj takie wynalazki. W razie prawdziwego wypadku nie wiesz czy systemy bezpieczeństwa zadziałają tak jak powinny. 
a ze sprzedażą też się później będziesz tarzał 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
21 godzin temu, mareknowak napisał(a):

Obecny nr rej ERA 43688. Ogladałem już samochód. Generalnie to nie lubię srebrnych... Ten jednak da się przełknąć.

Przepraszam, miałem na myśli Belgijski nr rej 🙂 ale już masz zdjęcia więc wiesz.

20 godzin temu, pulower napisał(a):

W Belgii jest bardzo dobrze rozbudowany rynek samochodów powypadkowych sprzedawanych przez pośredników, którzy odkupują od je firm ubezpieczeniowych. Możesz trafić okazję, jeżeli śledzisz takie strony jak "autos-motos.net" lub "shadeautos.nl". Ten pośrednik - MAXAUTO (max-auto.be), u którego kupiony został samochód wystawia ogłoszenia na obu tych portalach.

Informex

20 godzin temu, pulower napisał(a):

I co jeszcze rzuciło mi się w oczy - samochód oryginalnie nie miał przyciemnianych szyb.

17 godzin temu, pulower napisał(a):

Pierwsza rejestracja w PL to 04.2023. Oferta sprzedaży wystawiona po 6-ciu miesiącach od zarejestrowania samochodu. Pewnie ktoś myślał, że zarobi parę złotych na samochodzie już po okresie wymaganym aby nie trzeba było odprowadzać podatku.

Tak, ale czy to coś złego ? 🙂 Tak samo robię. Jak sprzeda ze stratą to i tak nie będzie musiał podatku odprowadzać.

Podsumowując, moim okiem:
Nie był jakoś szczególnie uszkodzony, szkoda że airbagi strzeliły. To poważny argument do zbicia ceny, jeśli w ogóle założył kurtyny - są dostępne, to nie jest problem, a żeby sprawdzić, wystarczy odgiąć podsufitke (delikatnie żeby nie zniszczyć, chyba że już jest zagięta j.w.)

Osobiście bym nie kupił, bo auto jest mdłe - tj. srebrny kolor, bieda. Zaletą jest niski przebieg.

Podpowiem, że takie auta jak te (tak uszkodzone) rok, poltora roku temu licytowało się za ok. 55-65 tys pln. Do tego transport, naprawa.

Opublikowano
19 godzin temu, poeta napisał(a):

Autor pisał w innym temacie, że szuka auta dla córki - może lepiej kupić nową dacie czy coś podobnego zamiast wrzucać tutaj takie wynalazki. W razie prawdziwego wypadku nie wiesz czy systemy bezpieczeństwa zadziałają tak jak powinny. 
a ze sprzedażą też się później będziesz tarzał 

Dokłądnie o tym samym pomyślałem ale BMW to BMW, za to w tej cenie ma nowę MG benzynę a jak troszkę dopłaci to Hybrydę, Daci nie ppatrzyłem ale pewnie cena pododnie. 

BMW

Opublikowano

Życie jest za krótkie żeby jeździć nudnymi autami, lepiej żyć krótkim życiem pełnym emocji w składaku ze śmigłem na masce.

Na razie Marku, czekamy ze zniecierpliwieniem na Twoje kolejne upolowane "okazje". 🤩

• 2 miesiące temu...