Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie miałem wymieniany akumulator i niby wszystko ok po wymianie poza jednym. Nie migają światełka awaryjne podczas zamykania auta żadne. Nie mogę sobie przypomnieć czy migały ale raczej skoro to zwróciło moją uwagę to raczej na 99% migały. Albo np. otwierając sam bagażnik z pilota to gdy się już go zamknęło to migał sam bagażnik. A teraz nic, nie ma mignięcia świateł przy zamknięciu. Przy otwarciu tak, przy zamknięciu już nie. W ustawieniach niby jest zaznaczona opcja tam te miganie świateł przy zamknięciu i otwieraniu, to jest w jednej opcji, więc dlaczego przy zamknięciu ich nie ma?

Opublikowano

Jeszcze nie był rejestrowany, dopiero po świętach ale czy to coś zmienić może w tej kwestii? Bo zaczałem się martwic

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Rejestracja akumulatora nic nie zmieni. Pomyślałem że może któryś z zamków nie zgłasza zamkniętych fizycznie drzwi no ale to raczej zły pomysł bo wywalało by komunikat po ruszeniu że drzwi nie są zamknięte.

Opublikowano

Tak nie ma żadnego komunikatu. Samochod się normalnie zamyka słychać i załącza się alarm wszystko ok. Pomyslałem jeszcze czy może auto myśli że maska jest niezamknięta? I wtedy nie miga? Ale znowu tam jest komunikat że maska jest niezamknięta z tego co pamiętam. Chyba że jest niby zamknięta ale czujnik jakiś inny myśli że nie jest? Nie wiem głupie to. Zechciałby ktoś zerknąć u siebie jak się zachowują światła zamykania gdy maska jest lekko niedomknięta? 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W ustawieniach idrive nie ma tej funkcji do właczenia ? 🙂 Raczej tak.

• Lubię to 1
Opublikowano

Jest, ta funkcja nazywa się "Sygnal świetlny przy zamykaniu/otwieraniu" i jest to włączone. Nie ma oddzielne dla zamknięcia i orwarcia jest razem w 1 funkcji.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Napisałeś to a ja nie doczytałem. Mój błąd.

Zatem jakiś mikrostyk w zamku może nie działa. Skoro światło w kabinie gaśnie, to może bagażnik/szyba jeśli F11 ?

Bo jak zamkniesz auto, a beda drzwi otwarte inne niz kierowcy to auto mrugnie dopiero jak sie zamknie te nie zamkniete drzwi.

Opublikowano

Zobacz inaczej, pootwieraj wszystko i zobacz czy samochód pokazuje, że jest wszystko otwarte.

Retrofity: 2VB - TPMS (RPA -> RDC); 302 - alarm; 5AC - HBA; 5AS (Driving Assistant: LDW+FCW); 5AS -> 5AT (Driving Assistant Plus: ACC+LDW+FCW); 5AR - TJA; 6UK+5A3 - NIVI3 + Targeted illumination
Opublikowano

Ok problem znaleziony. Otworzyłem maskę jeszcze raz(mimo że nie było komunikatu że otwarta) zamknąłem i już było dobrze jak zaskoczyła na oba te zamki jakby/oba stopnie jak to nazwać. Proste takie, ale kto by pomyślał że akurat po wymianie aku na to napotkam 🙂 

Opublikowano (edytowane)

Zechciałby mi ktoś powiedzieć gdzie są zapisywane takie rzeczy jak:

- stacje radiowe

- ustawienia pamięci foteli, kierownicy, lusterek

- ustawienia radia tj basy, tony

- ustawienia auta typu jasność, zegarów, długość czasu świateł powitalnych, kolor oświetlenia ambientowego

- ostrzeżenie prędkości

- historia serwisowa

Bo chyba nie z pomocą akumulatora. Bo niby było potrzymanie ale jakoś po czasie przestało chyba działać, wszystko co wymieniłem się zapisało ale nie zapisała się np. godzina czy średnie zużycie i takie rzeczy. 

Edytowane przez asaledr
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Skoro te podstawowe dane się nie zapisały to akumulator został wymieniony bez podtrzymania napięcia 

Opublikowano

Tak tylko zastanawia mnie dlaczego się nie wykasowały te rzeczy które wspomniałem jak fotele, lusterka, ustawienia radia, świateł. One są gdzieś indziej zapisane?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak. W profilu kierowcy

Opublikowano

Czyli coś w rodzaju dysku/karty pamięci?

A co pamięta akumulator poza godziną, średnim zużyciem i tego typu? Co mogło się jeszcze usunąć czego na pierwszy rzut oka nie widzę?