Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od zakupu auta posiadam dwa oryginalne kluczyki , problem polega na tym , że drugi kluczyk bez problemu odpala auto , ale przy próbie otwarcia auta czy nacisne zamykanie czy otwieranie to tylko go zamyka w czym może być problem auto posiadam ponad 4 lata , ale dopiero teraz zainteresowałem sie problem kluczyka jeżeli jest jakaś metoda , aby samemu przywrócić do normalnego działania to chętnie po proszę o instrukcję.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nic nie piszesz o pierwszym kluczyku. Którego kluczyka używasz na codzień?

Konie mechaniczne w skrócie - KM

Myślałeś kiedy by zostać dawcą szpiku kostnego? To nie boli.

http://www.dkms.pl/dawca/rejestracja/index.html

Nie zwracajcie uwagi na mego nicka, najczęściej mąż się wypowiada.

Opublikowano
W dniu 16.04.2025 o 23:29, Wioletta napisał(a):

Nic nie piszesz o pierwszym kluczyku. Którego kluczyka używasz na co dzień?

Pierwszy kluczyk od zakupu auta działa idealnie tak jak powinien problem jest tylko z drugim który oprócz tego , że oba guziki otwierania i zamykania działają jako zamykanie , a reszta jest ok.

Opublikowano

Po rozłożeniu pilot wygląda normalnie? Może było dziergane przez poprzedniego właściciela. Fajne z dwoma pilotami jest to, ze zależnie którym pilotem otworzysz, uruchomi sie odpowiedni profil, i samo sie auto ustawia pod ustawienia drugiej osoby. 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zacząłbym od wymiany baterii. 
zostaw go na kilkanaście minut bez baterii. Kluczyk się rozkoduje i po przyłożeniu do kolumny kierownicy powinien się na nowo przyuczyć. 
jeśli taki prosty zabieg nie pomoże to po prostu może się okazać, że najzwyczajniej w świecie się zepsuła elektronika. 
kupowałem ostatnio do fordów na Ali i zaproponowałem wszystko jak trzeba za kilkadziesiąt zł. Do serii f jest tam tego od groma. 

• Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)

Rzeczywiscie zakodowanie dało rezultat jak kupowałem auto to w drugim kluczyku nie było baterii , potem jak kupiłem i zobaczyłem że kluczyk nie działał do końca sprawnie wyjąłem baterie i olałem temat schowałem go aż do teraz. Ale pojawił się nowy problem nie mogę grotem kluiczyka otworzyć drzwi wczesniej już nie pamietam kiedy to było jak sprawdzałem dało się teraz nic nie reaguje na przekręcanie grotem w lewo czy w prawo w obywdóch kluczach macie jakiś pomysł ? Dodam że dwa lata temu wymieniałem zamek , oraz oba cięgna zewnętrzne oraz wewnętrzne bo w zime jak się okazało cięgno zewnętrzne potrafiło zamarznąć i nie dało się przez jakiś czas otworzyć drzwi. Zamek oraz oba cięgna nowe oryginały bmw.

Edytowane przez Bartek1982Sce
  • 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kolega w Audi zatrzasnął sobie kluczyki w bagażniku. Miał zły nawyk, bo w pęku kluczy miał także zapasowe.  Wezwał serwis. Dość długo trwało otwieranie drzwi, ponieważ nigdy nie były otwierane manualnie. Serwisant zalecił od czasu do czasu otwierać drzwi kluczykiem, a nie cały czas z pilota. 

Konie mechaniczne w skrócie - KM

Myślałeś kiedy by zostać dawcą szpiku kostnego? To nie boli.

http://www.dkms.pl/dawca/rejestracja/index.html

Nie zwracajcie uwagi na mego nicka, najczęściej mąż się wypowiada.