Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

nie potrafię skonfigurować dostępu cyfrowego do auta, ani przez telefon (iphone 15 pro) ani przez otrzymaną kartę.

Czy coś trzeba uaktywnić?

Dodam jeszcze, że nie działa mi ładowanie indukcyjne, nie wiem co z tym zrobić. 

Może jest to powiązane? W to samo miejsce kładzie się telefon lub kartę do sparowania.

Ktoś miał podobny przypadek?

Opublikowano

Tak jeszcze myślę, ktoś wie który bezpiecznik odpowiada za ładowarkę indukcyjną?

Opublikowano

Zobacz czy na pewno masz w/w funkcje (przez np. dekoder VIN).  W 2021 było bardzo dużo restrykcji podczas produkcji i często nie było cyfrowego kluczyka oraz ładowarki indukcyjnej.

Opublikowano (edytowane)

Faktycznie z vinu nie wynika że mam te funkcje. Tylko po co by dawali kartę digital key? W menu wszystko jest jeśli chodzi o konfigurację. Na tunelu środkowym też jakby gotowe miejsce na telefon, z oznaczeniami itp. Nie rozumiem…

vin: WBA11AG020CJ74094

Edytowane przez mwerd
  • Moderatorzy
Opublikowano

Wychodzi na to, że chyba jednak nie ma ładowania indukcyjnego (chyba, że w jakimś pakiecie dostałeś tę opcję, np. w Innovation Package).

U mnie na liście wyposażenia widać poniższe i ładowanie indukcyjne jest i działa:

S6NW - Telephony with wireless charging
Opublikowano

W tym okresie były restrykcje na ładowanie indukcyjne i moje auto przyjechało bez tego.

Natomiast, karta digital key nie ma nic wspólnego z ładowaniem. U mnie działa zarówno otwieranie iPhone jak i karta. 

Opublikowano

Macie rację już wszystko jasne. Ładowania nie mam, ale Digital Key działa, należy tylko dodawać na postoju. 

Dzięki za pomoc