Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, mam problem z m57 231KM, samochód kreci, ale nie odpala, nie ma nawet „ochoty" żeby załapać, w INPA brak błędów silnika.

Na plaka równiez nie odpala.

Podobno wczesniej odpalał, kupiłem w takim stanie, uszkodzona była pompa w baku, która została wymieniona. Paliwo idzie na wtryski, ale efekt kręcenia slychac na filmach… nawet nie bujnie buda zeby miał załapać 

Ma ktos jakies pomysły?

PS: nie wiem czy to wina inpy, ale dzis ja przeinstalowywalem. Wczesniej podczas krecenia cisnienie RAILDRUCK wzrastato do ponad 200 - drugi film

Opublikowano (edytowane)

Jakby był walnięty czujnik położenia wału ( lub tarcza magnetyczna na wale) to raczej komp powinien pokazać błąd... ale symptomy jakby pasowały.

Edytowane przez yeti19
Opublikowano
7 minut temu, barnii2 napisał(a):

A z walniętym czujnikiem odpali z plaka?

Generalnie trochę agresja mi się włącza na plaka 😂😂 lepiej używać samostartu, nie ma tyle cukru i innego syfu 😉

...ale jeśli czujnik cokolwiek czyta, to odpali. Czasem warto go po prostu wyjąć i wyczyścić.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Co ma czujnik do wiatraka.... Zasada mechanika: pali na plaka a sam nie odpala, uszkodzony elektronicznie, nie pali na plaka, uszkodzony mechanicznie. 

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W innych zakładach znajdziesz odczyt obrotów silnika. Sprawdź czy widzi odczyty.
Przy takim ciśnieniu na railu powinien otwierać już wtryski

Miałem kiedyś podobny przypadek w starszym silniku. Błędów nie było, bo ktoś tak grzebał, że pousuwał wiele błędów z tabeli błędów w sterowniku silnika. Nawet te ze świec żarowych