Skocz do zawartości

Co okleić i zabezpieczyć?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To tak, ale dobrze jest jeździć na co dzień autem, które się Tobie podoba i cieszy. Masz 1 życie, warto się nim cieszyć każdej chwili.

A nie gnijąc za kierownicą skody 1,0 mając kozaka w garażu....

• Odpowiedzi 52
  • Wyświetleń 4,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• A ja może trochę kontrowersyjnie, ale uważam, że te całe zabezpieczenia to przepalanie kasy, szczególnie te wszystkie magiczne powłoki. Kasy przy odsprzedaży nie odzyskasz, wszystkie uszkodzenia, któr

• Ja mam auto 2,5 roku, 45000 przelotu. Tylko ceramika. Mycie bajka, spływanie kurzu z deszczem bajka...  Odprysk na masce jest. No jest. Liczyłem się z tym. Ale żadnych mikrorys. Nawet przy klamka

• Sheppard25
    Sheppard25

to jest pojebane wlasnie, ze mozesz miec auto niesamowicie zadbane wizualnie i technicznie a ludzie i tak glownie patrza na przebieg. Sam sprzedaje Lexusa, stan igła ale przebieg duzy i slabe zaintere

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Full body ppf, nieporównywalnie spokojniejszy jestem przy użytkowaniu oklejonego auta niż jak była tylko powłoka ceramiczna, która tak naprawdę w żaden sposób nie zabezpiecza lakieru przed uszkodzeniem. 
Podstawowa sprawa to jak podchodzisz do auta, czy to tylko puszka do przemieszczania między punktem a i b czy narzędzie do przyjemności pod względem mechanicznym i wizualnym. 
Każdy jakieś hobby ma… 😉

Opublikowano

W drugim samochodzie mam PPF z nałożoną ceramiką. W G20 mam tylko ceramikę. Nigdy ta ceramika nie zachowywała się tak dobrze przy myciu jak ta na folii. No i nie wspomnę ileż to już odprysków jest na masce, a raptem 50kkm najechane. Może to efekt jazdy na zderzaku, a może brak folii 😉