Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam forum,
chciałbym zaznaczyć, że jestem kompletnie nowy na forum jak i w ogólnym temacie "motoryzacji".

Niedawno zakupiłem swoją perełkę E90 LCI 2011r. i zaczynam myśleć już o zmianach estetycznych mojej fury:) Tak jak z lotką, dyfuzorem dokładkami etc. nie ma problemu znaleźć czegoś fajnego, tak z lampami pojawił mi sie mały problem. 

Spodobały mi się strasznie tego typu lampy:
https://imgur.com/a/ptwzmfv 

i znalazłem coś takiego:
https://allegro.pl/oferta/pelny-zestaw-reflektorow-samochodowych-led-do-bmw-serii-3-e90-2005-2012-przednie-swiatla-15903211444

Tak więc zacząłem przeszukiwać internet w poszukiwaniu czegoś podobnego, a najlepiej tego samego. Niestety zawiodłem się, chyba że nie potrafię szukać, ale jest bardzo ciężko o coś takiego. Ogólnie zauważyłem że jedyne lampy które są łatwo dostępne, to zwykłe O-Ringi "Angel eyes", które średnia mi się podobają. Podczas poszukiwań, jedyne podobne modele które znalazłem to na alliexpress, lub też allegro, tyle że to to samo i tutaj wysyłka z chin i tutaj, tak samo okrojony opis i brak informacji o żadnej homologacji czy szczegółach... Więc chciałbym spytać, czy macie jakieś rady co zrobić w moim przypadku? Jak sprawa ma się z tymi lampami od azjatyckich kolegów? 🙂 

Jeszcze ewentualnie coś takiego mi się spodobało:
https://imgur.com/a/a9CuEh1
Jeśli się nie mylę, to wydaję mi się że to są U-Ringi prawda? Tego tym bardziej nigdzie nie mogłem znaleźć.

Liczę na pomoc, bo naprawdę chciałbym odpicować swoją nową perełkę a największy problem sprawia mi znalezienie odpowiednich lamp...

• Moderatorzy
Opublikowano

W mojej opinii jeśli chodzi o jakość świecenia to tylko ori lampy mają prawo bytu i wolałbym mając zwykłe halogeny dokonać potrzebnych przeróbek i założyć xenon niż takie chińczyki.

Nie wiem jak zmieniła się "technologia" (haha) tych chińczyków ale widziałem takie lampy z bliska i dzienne ringi było widać tylko z kilku metrów, że już nie wspomnę o słonecznym dniu z dużej odległości 😄

Może jestem nienormalny ale dla mnie E90 musi mieć ringi a nie jakieś wygibasy.

spacer.png

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Ochłoń i nie rób wioski z auta. Jeśli Twoje lampy słabo świecą to daj je do regeneracji. Te wszystkie chińskie wynalazki to jest koszmar i po roku dwóch wyglądają gorzej niż OEM po 15 latach. 

Opublikowano

Bez homologacji, bez gwarancji, wygląd to kwestja gustu. Zazwyczaj bez palników i żarówek. Ledy nie działają w dzień, ale za to potrafią migać, albo nagle bez powodu przestać działać. Chcesz problemy  - kupuj

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jest wiele elementow jakimi mozna zepsuc wyglad e90/91, ale lampy aftermarket to no1. Wygladaja tragicznie. 

• Lubię to 2