Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, Tomasz73 napisał(a):

Ja używam pena 128Gb i śmiga ciągłe nagrywanie.

Moze wszystko ponizej 128 gb nie dziala. 

4 godziny temu, radamanthyspl napisał(a):

Najnowsza teoria z innego miejsca choć powiązanego z dealerem - ponoć ma to związek z legislacją i ze ponoć Polska należy do krajów w których nowe samochody nie mogą mieć nagrywana ciągłego (jak np. Austria). 

Mama auto z wrzesnia 2024…

Opublikowano

Dobra, podejmuje ostatnia probe - sprawdze na 128 GB i poddaje się... aczkolwiek wątpię, aby to coś zmieniło, dlaczego mieliby ograniczać możliwośc nagrania krótkiego zapisu na kilkaset MB, pojemością minimalną nośnika?

Sprawdziłem też zamówienie - wszystko wskazuje na Polskę, więc to na pewno nie pomyłka związana z krajem docelowym - tutaj zresztą też wiem, że samochód włącza/wyłącza funkcje bazując na GPS. Było w którejś recenzji na yt, w DE zadziała ruszanie z czerwonego światła, w PL nie - funkcja jest, tyle że zależy od bieżącej lokalizacji, (versus kraj w kórym zakupiono auto).

Opublikowano

Sprawdziłem 128 GB. Nie działa. Mam dostępną aktualizację oprogramowania do wersji 07/2024.40. Ostatnie co mogę sam zrobić. 

Opublikowano
23 godziny temu, Snowfox napisał(a):

Data produkcji mojego samochodu to 31.07.2024 więc to raczej nie gra roli

Nowe przepisy, a przynajmniej czesc z nich zwiazanych z wyposazeniem, obowiazywala dla samochodow wyprodukowanych od 6 lipca 2024. Jesli cala druga polowa roku sie lapie, to mamy tymczasowy wspolny mianownik, gdyz u kolegi Tomasz73 auto z marca 2024 nagrywac pozwala.

5 godzin temu, Snowfox napisał(a):

Sprawdziłem 128 GB. Nie działa. Mam dostępną aktualizację oprogramowania do wersji 07/2024.40. Ostatnie co mogę sam zrobić. 

Tez sprawdzilem 128 GB, efekt bez zmian. Poddaje sie, tyle pendrivow nie mialem od czasu divx'ow.

Opublikowano

No to 🤔. U jednych dziala u innych nie. ASO pewnie rozlozy rece. Ja bym pisal odrazu do BMW polska i ich zaspamowal..bo tam siedza i nie wiedza co z czasem zrobic.

• Lubię to 1
Opublikowano

U mnie to nie jest problem z pendrive'em, bo sprawdzałem różne pojemności (16/64/128/256/512)w systemie NTFS (wg instrukcji preferowany) oraz exFact i wszystkie są widoczne w iDrive, ale nie mogą zostać wykorzystane w Drive Recorder, bo aplikacja nie wyświetla drugiego okienka z opcją nagrywania na USB. We wszystkich filmach na youtube w aplikacji Drive Recorder w iDrive 8.5 występują dwa okienka, gdzie drugie w przypadku braku fizycznego podłączenia USB jest niepodświetlone. U mnie ono w ogóle nie występuje. 

Nie jest to kwestia, która mi spędza sen z powiek, ale ciekawy jestem przyczyny takiego stanu rzeczy. Przy okazji zrobiłem skan Bimmerlink i wyskoczyło mi 18 błędów stałych dotyczących 63 Headunit High. Nie mam pojęcia, czy może mieć to związek z powyższym. Do diagnozy przez ASO. 

Permanent errors.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Oto odpowiedź na zapytanie wysłane do supportu BMW/ConnectedDrive:

Cytat

W odpowiedzi na zgłoszenie informujemy, że dla funkcji Drive Recorder możliwe jest ustawienie maksymalny czas nagrywania na jedną minutę, tj. 30 sekund przed i 30 sekund po ręcznym uruchomieniu lub automatycznym rozpoczęciu nagrywania.

W odróżnieniu od akcesoriów zewnętrznych nie ma możliwości nagrywania i zapisywania dłuższych materiałów wideo.

Przestaje mi się chcieć walić głową w mur, nie wiem, czy mam siłę udowadniać, że są samochody z dystrybucji na ten sam rynek, które funkcję posiadają.

• Przykro mi 1
Opublikowano
4 godziny temu, radamanthyspl napisał(a):

Przestaje mi się chcieć walić głową w mur, nie wiem, czy mam siłę udowadniać, że są samochody z dystrybucji na ten sam rynek, które funkcję posiadają

Trzeba ich gnebic, bo oni tam nie wiedza co chca. Jak chcesz to nagram filmik jak to u mnie dziala i im przeslac. 

• Lubię to 1
Opublikowano

Też dzwoniłem do BMW Polska i connected drive. Twierdzili, że taka opcja (bezpośrednie nagrywanie na USB) w ogóle nie istnieje, pomimo, że wskazuje na nią sama instrukcja obsługi i filmy how to...

Będąc w serwisie na akcji naprawczej, poprosiłem o sprawdzenie działania aplikacji drive recorder w innych X5 w salonie (w tym x5m, różne roczniki). We wszystkich aplikacja działała prawidłowo...

• ??? 1
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Czy coś w temacie wiadomo? U mnie też opcja nagrywania ciągłego jest niedostępna. Mam zamiar poruszyć tą kwestię w serwisie podczas pierwszej wymiany oleju