Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Moglby sie ktos wypowiedziec na temat tego visca?

http://www.allegro.pl/item141887937_sprzeglo_wiskotyczne_nowe_bmw_visco_.html

I jeszcze takie pytanie. Dzisiaj jechalem jak to zawsze bywa przez nasze wspaniale drogi w korkach. Wszystko bylo oka, temperaturka na srodku skali, muzyczka grala, bylo si. Jednak po okolo 30 minutach w korku (wiadomo troche podjechalem, znowu stop i tak ciagle) wskazowka wychylila sie troszke za srodek. Odrazu wlaczylem ogrzewanie na maksa!!I wskaznik spadl znowu na srodeczek i tak juz zostal. A jechalem jeszcze przez jakis czas w korku. Czyzby to dawalo znac o sobie visco??Czy moze sie ono jakos "zawiesic"??Wiatrak na wylaczonym silniku moge prawie normalnie obrocic i w jedna i w druga strone...czyzby wlasnie dzisiaj przyszedl jego czas??Czy moze jakis wypadek przy pracy :worried: . Aha powiem, ze do dzisiaj w korkach NIC sie nie dzialo...a wiatrak i tak moglem normalnie obrocic i w jedna, jak i w druga strone...

Pozdro Krzysiek

B M W..............Bardzo Małe Wydatki

www.bmw-3city.pl

Opublikowano
Heh, tez o tym myslalem ale cholernie duzo kasy :? . Ja do konca miesiaca poobserwuje temperature...moze sie kurde zawiesilo...no ale juz sie przymierzam do wymiany :|

Pozdro Krzysiek

www.bmw-3city.pl

Opublikowano
Ja generalnie jak jezdze dosc spokojnie to wskazowka pozostaje na normalnym poziome, ale jak juz dam troche po garach to wskaznik zaczyna swirowac, wiec boje sie troche konsekwencji przegrzania. dzwoniłem do sklepu z czesciami zamiennymi do bmw w moim miescie, i wisco waiko (nie wiem, jak sie pisze) bylo za 214 zl, a drugie sachs za 312 zl. wiec jak dla mnie behr jest po srodku i odpada mi koszt przesylki bo sprzedawca jest z Łodzi. ale nie powiem tez myslalem o tym wisco otsa, bo cena calkiem dobra , tylko boje sie ze to jakis szajs, ze szkoda na to kasy. jak cos zdecydujesz, przetestujesz to napisz :P.. pozdrawiam
Opublikowano
Koledzy, ja od roku jeżdże na wisko BEHR i wskazówka nigdy nie przeszła poza połowę, dlatego uważam że to dobra inwestycja. Nie ma co czekać, jeśli jest potrzeba to od razu trzeba wymienić. Takie jest moje zdanie.
...tylko BMW
Opublikowano

Powiem z emiałem to samo.

Wymieniłem visco termostat, przejechałem 40 km po autostradzie predkosc 140-160 i skazówka na czerwone.

Przypuszczałem ze to uszczelka pod głowicą lecz na szczeście nie, była to pompa wody.

Jeśli masz problem z grzaniem sie silnika sprawdz czy wisco jest sprawne czym wieksze obroty tym szybciej powinno chodzic. jesli tak jest to nie wymieniaj visca tylko sprawdz termostat pozniej czy spaliny nie dostaja sie do chlodnicy (najlepiej w jakims salonie), a na koncu pompa wody. :)

Pozdrawiam

Opublikowano

czesc!!! mi swirowala temperatura od poczatku posiadania bmw. wymienilem wisco(mialo wkrecone sruby :mrgreen: ) i niewiele sie zmienilo, wymienilem chlodnice(brakowalo 2 grodzi) i jest :cool2: !!! ostatnio stwierdzilem ze przy tych temp. ktore mamy jest mi niepotrzebne i wywalilem wiatrak...... :D i nie dzieje sie nic!!! 4x w miesiacu robie trase 350km i....nie przegrzewa sie.... na codzien traska 4km na uczelnie i nic..... czasem jak w zlapie mnie szczyt a auto mam juz nagrzane to wskazówka ma zamiar gdzies wedrowac ale wlaczam ogrzewanie i jest juz ok!!!!

a jesli chodzi o tanie wisco to kupilem jakis badziew za 180plnów i cieknie z niego olej, bede je reklamowal przy najblizszej okazji.....

pozdro

POSZUKAJ ZANIM ZAPYTASZ, NIBY NIC A TAK WIELE!!!!!!!!!!!
Opublikowano
Powiem z emiałem to samo.

Wymieniłem visco termostat, przejechałem 40 km po autostradzie predkosc 140-160 i skazówka na czerwone.

Przypuszczałem ze to uszczelka pod głowicą lecz na szczeście nie, była to pompa wody.

Jeśli masz problem z grzaniem sie silnika sprawdz czy wisco jest sprawne czym wieksze obroty tym szybciej powinno chodzic. jesli tak jest to nie wymieniaj visca tylko sprawdz termostat pozniej czy spaliny nie dostaja sie do chlodnicy (najlepiej w jakims salonie), a na koncu pompa wody. :)

Pozdrawiam

No co do tego krecenia se visca to tak jakos wydaje mi sie, ze kreci sie ciagle tak samo :? . I co wazne nie odczuwam praktycznie zadnego oporu jak nim krece...a czytalem, ze powinien byc wyczuwalny :worried: . I to co sie stalo to byl 1 taki przypadek. Termostat wykluczam bo rura od termostatu jet ciepla, chlodnica sie cala grzeje a jak stoje w korkach to nie mam gejzeru!!Tylko ten pierwszy raz cos mu odbilo :/...musze to poobserwowac!!

Pozdro Krzysiek

www.bmw-3city.pl

Opublikowano
jak silnik sie zagrzeje i wisco zblokuje to wyje jak samolot wywiewa liscie spod auta i rozwiewa wlosy pod pachami jak naciskasz przepustnice reka:) poznasz napewno krecic niczym nie musisz :)
Opublikowano

Ja kupiłem to OTSA - może tak źle trafiłem, ale nie polecam. Uszkodzone było od nowości. Z reklamacją tragedia, same kłopoty.

Kupiłem BEHR i polecam. Zero problemów.

Jeszcze chwalą sobie SACHS

http://www.dami.pl/~wiktorc/BMW/tuning.jpg
Opublikowano
pozycz od kogos kto ma dobre wisco albo to wsadz w inne auto.....i daj w piora
Opublikowano
Ooo, wkoncu jakis pozytywny komentarz na temat tego visca ;)...No ale jak pisalem, musze to jeszcze dobrze poobserwowac...

Pozdro Krzysiek

www.bmw-3city.pl

Opublikowano

sam musze kupic visco, ale napewno nie otsa - 3 moich znajomych kupilo, dwom nie dzialalo od nowosci, drugiemu 2 miesiace i zdechlo!

Pozostaje chyba tylko Behr - w koncu idzie na pieirwszy montaz o ie sie nie myle

[email protected]

gg 1041

PROJEKT SZYBKA ETA STAGE 2

http://img516.imageshack.us/img516/8284/113863664644f590e20953anv7.jpg

• 2 miesiące temu...