Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

właśnie to jest w tym kolorze fajne, że co inne oświetlenie to kolor wydaje się inny, dla mnie to +

jeżeli już czasami wydaje się jest "beżowy" to w oświetleniu ciepłym światłem, w salonie np. Jednak na codzień nie jest to taki "babciny" jak w  niemieckiej taksówce czy Renault oni tez mają taką "babcię" ale nie pamietam jak się nazywa u nich ten kolor

Opublikowano

@alpin tu masz nowy film, jest tam kolor Szary Dune, przykład jak się prezentyje w pochmurny dzień, im więcej niebieskiego nieba tym kolor jaśnieje 😉

Opublikowano

Tu moja Dune Grey w oświetleniu LED na parkingu podziemnym i w ostrym słońcu.

Kolor ciekawy, inny, niespotykany i wzbudzający spore zainteresowanie otoczenia…

IMG_3427.jpeg

IMG_3407.jpeg

IMG_3424.jpeg

IMG_3411.jpeg

• Lubię to 1
Opublikowano

to w garażu jak najbardziej się zgadza ale z tym "ostrym" słońcem to żeś zaszalał 😉 

zimowe, popołudniowe, zachodzące słońce  dużo czerwieni już daje i jeszcze @alpin pomyśli ż eto taki "deep dune gray" 😉

Opublikowano

Zdjęcie zrobione 4 lutego o 9:21 rano. Porównując zdjęcia z wewnątrz i z zewnątrz widać znaczące różnice w rozmyciu cienia, co świadczy o tym jak ostre było światło.

I właśnie tak prezentuje się ten kolor w pełnym słońcu.

Poglądowo mogę wrzucić jeszcze jedno zdjęcie, gdzie samochód jest częściowo w cieniu. Zdjęcie zrobione w okolicach 8:30 rano.

IMG_3431.jpeg

Opublikowano

Ja go widziałem o różnych porach dnia w słonecznej pogodzie i był ewidentnie bez/caffe latte

Opublikowano
3 godziny temu, _Tommy_ napisał(a):

Zdjęcie zrobione 4 lutego o 9:21 rano. Porównując zdjęcia z wewnątrz i z zewnątrz widać znaczące różnice w rozmyciu cienia, co świadczy o tym jak ostre było światło.

I właśnie tak prezentuje się ten kolor w pełnym słońcu.

Poglądowo mogę wrzucić jeszcze jedno zdjęcie, gdzie samochód jest częściowo w cieniu. Zdjęcie zrobione w okolicach 8:30 rano.

IMG_3431.jpeg

dobrze, dobrze. zwał jak zwał. Słońce nie świeci ostro ani rano ani  wieczorem (szczególnie zimą o 8:00 czy 9:00). Na zdjęciach wyraźnie słońce świeci ciepło, niemal na czerwono co bardzo wpływa na odbiór koloru lakieru. Tak czy inaczej zazdroszczę Ci, że już jeździsz i masz "mój" kolor - nie jakiś biały czy inny Brooklyn , pzdr!

Opublikowano (edytowane)

koledzy
po aktualizacji nie mogę manualnie ustawić grzania foteli w moim M50

wcześniej mogłem dotknąć ikonki fotela tam gdzie jest sterowanie temperaturą, teraz nie mogę

w opcji komfort foteli ustawia się tylko takie preferencje do ogrzewanie/wentylacji foteli i kierownicy, a ustawienie z palca jest nieaktywne

czy ktoś ma jakiś inny sposób?

w ogóle jakieś jaja, wczoraj ustawienie amy po zgaszeniu silnika załaczał sie hamulec postojowy było nieaktywne, a dzisiaj w koncu mogłem ponownie to ustawić (chyba aktualizacja to zrestetowała)

odsuwanie fotela przy wysiadaniu działa, ale nie przysuwa samo po odpaleniu silnika..

jakoś to oprogramowanie niedopracowane, gadżetów sporo ale dużo musza poprawiać

np. po zmianie mode, powinien po np 3 sekundach ekran wracać do poprzedniego widoku itd

Edytowane przez cowboy
Opublikowano
W dniu 25.03.2025 o 21:03, cowboy napisał(a):

odwołuje z tym fotelem 😉
fotel się przysuwa z powrotem po zapieciu pasa

jak w fotel w X1, czy kierownica w X5 lub 5 🙂

a teraz małe pytanie, jakie masz fotele (co za opcja), że masz przysuwanie? Mam jedną sztukę z pakietami M i Mpro i fotele jak przyspawane do podłogi...

Marek

Opublikowano

Witam Panie i Panów

Od 2 miesięcy użytkuję g45 wersja pug-in 30e czarny

Jest to moje pierwsze BMW i jestem pełen rozczarowań po zakupie tego auta.

Plastiki na drzwiach i dół deski rozdzielczej i tunel - jakość Fiat Tipo

Tylna roleta bagażnika zrobiona z firanki.

Schowek w podłokietniku który otwiera się do góry mało praktyczny(przy moim wzroście)

To wiadro zwane schowkiem na napoje i szpargały mało praktyczne

W tej wersji plug in "brak" bagażnika - wiem coś za coś

Kilka plusów też jest- resorowanie i prowadzenie jest b.dobre (zima 19" lato 20")

Napęd elektryczny działa samodzielnie do 140 km/h

Bateria wystarcza na około 70km

Pozdrawiam

Opublikowano
W dniu 31.03.2025 o 16:14, BBMMWW napisał(a):

Witam Panie i Panów

Schowek w podłokietniku który otwiera się do góry mało praktyczny(przy moim wzroście)

Kilka plusów też jest- resorowanie i prowadzenie jest b.dobre (zima 19" lato 20")

Pozdrawiam

Mam pytanie odnośnie zasięgu elektrycznego, te 70 km to trasa "miejska" czy raczej trochę szybsza. Bardzo mnie to interesuje, bo przymierzam się do PHEVa tylko trudno znaleźć jakieś rzetelne info o faktycznym zasięgu.

Możesz napisać coś więcej ?

Opublikowano

Panowie, poszukuję właścicieli nowej X3 w wersji M50 z którymi mógłbym powymieniać się doświadczeniami z użytkowania.

Odebrałem auto w styczniu i od początku mam problem m.in. z podświetleniem ambientowym. Auto nie zapamiętuje ustawienia koloru (kość słoniowa) i każdorazowo wraca do koloru niebieskiego po ponownym uruchomieniu pojazdu.

Dodatkowo jeden z dwóch parametrów w menu ambientu o nazwie "podświetlenie" nie steruje w samochodzie kompletnie niczym, a drugi parametr "akcent świetlny" działa i odpowiada za natężenie wewnętrznego ambientu.

W tym tygodniu pojawiło się nowe oprogramowanie 03/2025.38, po którego wgraniu w samochodzie przestał załączać się Auto Hold i trzeba teraz tę funkcję każdorazowo uruchamiać manualnie. Dramat...

Zgłosiłem problem z ambientem już w styczniu u dealera i BMW od ponad miesiąca nie potrafiło ustosunkować się do problemu tj. serwis twiedzi, że producent przysyła odpowiedź, że nie wie kiedy odpowie na zapytanie lub rozwiąże usterki.

Jestem zdumiony tak niskim poziomem wsparcie ze strony BMW. Auto jeździ świetnie, ale support nie istnieje.

Opublikowano (edytowane)

@cloudior może ten Auto Hold to jakiś globalny problem? Inni opisują podobny problem w X5 (nie tłumaczy to BMW oczywiście w żaden sposób)

Edytowane przez mathieu
Opublikowano
13 minut temu, mathieu napisał(a):

@cloudior może ten Auto Hold to jakiś globalny problem? Inni opisują podobny problem w X5 (nie tłumaczy to BMW oczywiście w żaden sposób)

Dzięki. Faktycznie wygląda to na bug w nowym sofcie dla aktualnego infosystemu bazującego na Androidzie. Pewnie wszystkie nowe modele będą tak miały po aktualizacji.

Problemy z samochodem to zupełnie nowe doświadczenie dla mnie 🙂 W poprzednim BMW nie działo się nic. System był zawsze działał tak jak powinien i do tego znacznie łatwiej się z niego korzystało.

Opublikowano

Ja z kolei dlatego zamówiłem i czekam na G45, bo m.in. chciałem uniknąć problemów z softem. Obecnie jeżdzę XC60 i tam cały system oparty na Androidzie, to jakaś porażka - nie włączający się w ogóle system, brak internetu, GPS.

Opublikowano

no tak, to wszytsko czasem zyje swoim zyciem
u mnie juz wróciła mozliwość recznego sterowania ogrzewanem/wentylacją foteli

czasem wyłacza sie samoczynnie opcja hamulca po zgaszeniu silnika (i nie mozna ustawic z powrotem)

duzo pracy w poprawianiu softu przed BMW

Opublikowano
Godzinę temu, cloudior napisał(a):

Jestem zdumiony tak niskim poziomem wsparcie ze strony BMW. Auto jeździ świetnie, ale support nie istnieje.

Ja bym się cieszył, że to tylko kwestie funkcjonalne. W zeszłym roku dużą część gamy modelowej dotknął problem awaryjnego systemu wspomagania hamulca nożnego - w każdym momencie (również przy prędkości autostradowej) wspomaganie mogło przestać działać i jedynym ratunkiem była siła twoich mięśni - wciskasz hamulec do oporu i liczysz, że nikomu nie wjedziesz w tyłek. BMW wydało komunikat, który z kolei ASO przekazywało klientom, że należy jeździć, a jak się zepsuje to wtedy do nich przyjechać albo odholować auto 😄 

37 minut temu, cloudior napisał(a):

Dzięki. Faktycznie wygląda to na bug w nowym sofcie dla aktualnego infosystemu bazującego na Androidzie. Pewnie wszystkie nowe modele będą tak miały po aktualizacji.

Problemy z samochodem to zupełnie nowe doświadczenie dla mnie 🙂 W poprzednim BMW nie działo się nic. System był zawsze działał tak jak powinien i do tego znacznie łatwiej się z niego korzystało.

Problem wyłączającego się autohold nie dotyczy tylko iDrive 9 na androidzie, ale również 8.5 na Linuxie. 

Opublikowano
3 godziny temu, cloudior napisał(a):

problem z ambientem j

Ooo witam, w klubie, ten sam kolor, mi się nie podoba, może dlatego nie zapamiętuje 🙂.

Auto Hold zweryfikować muszę.

No i fotele w nowej X3 są do bani, żeby nie powiedzieć do "d..py"

Opublikowano
W dniu 2.04.2025 o 20:50, apko napisał(a):

Mam pytanie odnośnie zasięgu elektrycznego, te 70 km to trasa "miejska" czy raczej trochę szybsza. Bardzo mnie to interesuje, bo przymierzam się do PHEVa tylko trudno znaleźć jakieś rzetelne info o faktycznym zasięgu.

Możesz napisać coś więcej ?

Cześć

Te około 70 km zasięgu to trasa mieszana-  i miasto i teren niezabudowany często wyprzedzanie i but w podłogę😀

Na początku przy jeździe aptekarskiej gdy uczyłem się tego pojazdu to zasięg na prądzie pokazywał  nawet 92 - ale tak się nie da jeździć...

A wskazanie zasięgu odpowiada rzeczywistości.

Pozd👋

• Lubię to 1
Opublikowano
W dniu 31.03.2025 o 16:14, BBMMWW napisał(a):

Witam Panie i Panów

Pozdrawiam

Cześć, dzięki za info. Czekam na ten sam silnik. Powiedz jak spalanie po rozładowaniu baterii? Na samej baterii jeździ ok?