Skocz do zawartości

ConnectedDrive i apka my bmw

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Mam pytanie czy jest szansa odpalić aby działa apka od bmw i sterownie webasta? Moja jest z 2013 roku ale pierwszy właściciel z Niemiec. Nigdy tego nie używałem, ale ostatnio u kogoś w f11 widziałem a rocznik ten sam i coś mu tam działało. Niby w wyposażeniu jest ale nic po za tym. Polska infolinia nic nie wie, gdzieś czytałem, że trzeba do niemców pisać ale linki do dokumentów nieaktywne i tak nie wiem czy jest sens marnować czas. Z góry dzięki za jakieś informacje. 

Screenshot_20241002_195658_Adobe Acrobat.jpg

Opublikowano

Ja teraz próbuję przepiąć auto z USA na EU. Generalnie musiałem pisać do Customer Care w USA żeby auto wypięli stamtąd, potem wizyta w serwisie żeby przepięli na EU i żebym mógł przypisać samochód do swojej aplikacji. Spróbuj się skontaktować przez infolinię ConnectedDrive - powinni być w stanie odpowiedzieć na pytanie.

Opublikowano

Dzwoniłem to powiedzieli, że jak 2013 rok to nie będzie działać, dopiero od 2014. Myślę sobie ok może tak, ale się dowiaduje, że komuś działa z 2012 roku. Im się nie chciało nawet gadać więc. Wysłałem z 4 mejle do Niemiec i nawet nie odpisali. Nie ma gdzie się dowiedzieć. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja próbuje ogarnąć zmianę ICCID modemu w systemach Connected Drive i za żadne skarby świata nie idzie się z tymi kołkami że tak się wyraże dogadać. Wiem że mają taką możliwość. To tylko wyedytowanie jednego pola z kilkoma numerkami. Niemieccy technicy powiedzieli że Polskie CD to ogarnie a nasi mają w 4 literach klientów. Co innego jak masz max 2 letnie auto.....Całą reszte mają gdzieś. Jeśli ktoś zna kogoś w BMW co jest w stanie to ogarnąć to bardzo chętnie skorzystam z pomocy.

Opublikowano

Ogólnie to sporo problemów robią Ci ludzie z ConnectedDrive i w wielu sprawach nie chcą pomóc. Musiałem się tydzień przepychać, żeby mi powiedziano jak mam postępować, żeby móc sobie auto z rynku US na EU przypiąć do aplikacji MyBMW. A jak dzwoniłem, bo w G12 chciałem zrobić retrofit Remote Parking a potrzebny jest do tego kluczyk DisplayKey z dodatkowym przyciskiem, który mogę dostać tylko od nich, to odmówiono mi retrofitu.  Mimo tego, że jest cała procedura dostępna z BMW odnośnie tego i referowałem im jej numer to ConnectedDrive odpisało, że nie ma takiej możliwości. Jak rozmawiałeś z kimś z niemieckim techników bezpośrednio z Connected Drive, to może poproś o jakąś oficjalną komunikację mailową - wtedy polskie Connected Drive może coś z tym zrobi.

A btw, SkeYT, wysłałem CI SMS odnośnie retrofitu tylnych rolet w G12 🙂