Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, dddd1234 napisał(a):

Mówisz o PLN czy  Euro? Ja mówię o Euro i tam ruchy są znane jak w USA. Euro nadal będzie obniżało stopy bo takie goposodarki jaki Niemcy czy  Francja są w dużym kryzysie a poza tky stopy w USA tez maja plan spadkowy zgodnie z strategia FEDU a unia akurat w tej kwestii nasladuje ruchy najczesciej. Ja już 0.5% spadku mam, do końca 2025 będziemy mieli jeszcze 0.5-1% spadków na stopach Euro.

Stopy to nie tylko inflacja 😉 Polskie akurat mnie tu nie interesują ale w 2025 spodziewam się spadków. Wzrostów nie zobaczymy, jedynie przedłużenie utrzymania aktualnego poziomu. A dlaczego? A dlatego że Polska musi pozostać atrakcyjna dla inwestorów i do inwestycji na tle Europy, jak Europa obniża to i Polska bedzie mimo braku celu inflacyjnego powoli obniżac.

Jak obniżą stopy to znowu dojdziemy do 15+% inflacji.

Opublikowano
2 godziny temu, Ren napisał(a):

Jakie rabaty dostaliście na X5 do produkcji (konfiguracja na ok. 520k pln) i jakie terminy odbioru?

15% i mogę dać kontakt handlowca z ASO. Zamówiłem w październiku  i odbiór będzie w lutym. 

Opublikowano
Godzinę temu, Denis13 napisał(a):

15% i mogę dać kontakt handlowca z ASO. Zamówiłem w październiku  i odbiór będzie w lutym. 

Promo lease bmw?

Opublikowano

Ktos sie orientuje jaki jest strzal cenowy za lakier undywidual? Nie chodzi mi o tb, czy inne ktore sa w konfiguratorze, ale taki co indywidualnie wybierasz, np jakis zielony ktorego wersje cywilne nie maja w konfiguratorze. Jaki to jest rzad wielkosci, widełki?

Opublikowano
2 godziny temu, Denis13 napisał(a):

Dowolny leasing u kogokolwiek 

Chodzi o to, że przy leasingu promocyjnym z BMW dają mniejsze rabaty.

Np promocja dla grup zawodowych oscylowała w okolicach 18% ale wtedy nie było możliwości skorzystania z promocyjnego leasingu od BMW.

U mnie np rabat 15% + BMWLease wyszło dużo korzystniej nie bym skorzystał z wspomnianego rabatu dla grup zawodowych plus swój „dowolny leasing” 

Opublikowano
4 godziny temu, ubejane napisał(a):

Chodzi o to, że przy leasingu promocyjnym z BMW dają mniejsze rabaty.

Np promocja dla grup zawodowych oscylowała w okolicach 18% ale wtedy nie było możliwości skorzystania z promocyjnego leasingu od BMW.

U mnie np rabat 15% + BMWLease wyszło dużo korzystniej nie bym skorzystał z wspomnianego rabatu dla grup zawodowych plus swój „dowolny leasing” 

Dokladnie, obecnie leasing rynkowy na warunki 30wplata, 40wykup, 36mcy na stalej stopie to jakies 113-114%. W promo lease bmw 106%