Skocz do zawartości

AMORTYZATORY !!! JAKIE WLOZYC ??? HELP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

odpusc sobie badziewie straszne :/ powiem ci tak lepiej odrazu wydac niz potem dwa razy robic robote (czyt. wymiana). Polecam amorki firmy KAYABA i raczej rozgladalbym sie za olejowaymi niz gazowymi...w olejowcyh mozesz miec lekki wyciek i jeszcze jakos sie poturlasz a w gazowych jak gaz spier**** to koniec..chociaz z drugiej strony nie wiem czy w bmw sie montuje olejowe, ale poprzednio mialem astre to kayaby sobie chwalilem :)

Polecam ci zakup takich amorkow: http://allegro.pl/item138314569_amortyzatory_tylnie_bmw_3_e36_nowe.html

Opublikowano

Kolega MACIEK E36 COUPE napisal ze monroe sa ok!

Ja z kolei słyszalem od mechanika że on mi tego nie sprowadzi i nawet nie załozy bo to .....

Zaznaczam że byla to subiektywna opinia, a ja sie na amorach nie znam i mam taki sam dylemat jak kolego, ktory zaczoł wątek.

Musze na bank wynienic tylne, poniewaz powyżej 170 autko zaczyna dziwnie sie zachowywac :(

Jesli ktos ma jakiegoś linka do jakiegos testu-porównania amorków lub jakis Auto Świat z czyms takim to prosze o kontakt, chętnie poczytam.

pozdro

Maciek

Opublikowano
na stronie głównej są "partnerzy" BKP, czy jakoś tak - tam jest firma, gdzie mają dość dobre ceny na bilsteiny (w sumie lepszych nie widziałem, ale za bardzo ich też nie szukałem)

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano

Kupiłem do mojej E30 na przód gazowo-olejowe Bilsteiny PNE-3049 za 158 zł/szt. wraz z kompletem osłon i odboi. Planuję na tył zakup amorów tej samej firmy o oznaczeniu BNE-1981. Sprzedawca proponował mi amory firmy ALKO za cenę średnio 30 zł niższą za szt. Jednak Bilstein ma lepszą renomę dlatego na nie się właśnie zdecydowałem i je polecam.

Pozdrawiam

www.ifp.pl

www.bmw-e30.pl

Opublikowano
Zdecydowanie polecam Bilsteiny, sprzedaję tego bardzo dużo i naprawdę nie ma żadnych reklamacji, a samochód bedzie jak przyklejony, no i cena jest dobra.
Opublikowano
Ja już troche zawieszeń przetestowałem w moich E36 powiem tak SACHS, BILSTEIN i długo długo nic :!: Jakościowo to chyba SACHS króluje, jeśli chodzi o stosunek cena/jakość to BILSTEIN

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano

tylko SACHS!!! co prawda nie tanie ale bez konkurencyjne, ewentualnie jakis bilstein, a i jesli chodzi o trwalosc to pojezdzisz dluzej, no chyba ze wpadniesz w jakis row na drodze. odradzam japonskie kayba, a przedewszystkim monroe- z ktorymi mialem sporo problemow, boge tez nie polecam, chodz bmw wypuszczlo swoje auta na takich z fabryki.

Pozdrawiam

TYM razem Moja kobieta skrzywdzila moje autko na MAXA- urwała przod na Grand Cheerokim.... :-( Na pocieszenie M3:-)))