Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam pytanie odnośnie wymiany filtra kabinowego w BMW F10. W filmikach instruktarzowych jest informacja, aby filtry wkładać strzałkami w stronę kabiny.

W moim F10 filtry był ustawione strzałkami w stronę przodu auta. Po wymianie (strzałkami do kabiny) mam wrażenie, jakby ciut gorzej działała klima (choć może być to subiektywne)

Wie ktoś na 100% jak powinno się je montować?

• Moderatorzy
Opublikowano (edytowane)

Ja do filtrów dostałem instrukcję i założyłem zgodnie z nią, ale w którą stronę - już nie pamiętam 🙂

Może filtr innego producenta i jest bardziej restrykcyjny.

Edytowane przez madseason
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Prawdopodobnie tak, też nie pamiętam, ja jak nie wiem jak zalozyc filtr to wlaczam delikatnie nawiew i wkladam dłoń w miejsce filtra i zakladam filtr strzałką w przeciwnym kierunku od tego z którego dmucha powietrze.

Opublikowano
4 godziny temu, Krzyś111685053072 napisał(a):

Prawdopodobnie tak, też nie pamiętam, ja jak nie wiem jak zalozyc filtr to wlaczam delikatnie nawiew i wkladam dłoń w miejsce filtra i zakladam filtr strzałką w przeciwnym kierunku od tego z którego dmucha powietrze.

Że niby wkładasz go "strzałkami" pod wiatr? 🙂  Może się nie znam ale ja zakładam tak;

Zrzut ekranu 2024-08-22 o 17.41.02.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Nie, właśnie strzałkami z wiatrem.

Przeczytaj ze zrozumieniem.

5 godzin temu, Krzyś111685053072 napisał(a):

zakladam filtr strzałką w przeciwnym kierunku od tego z którego dmucha powietrze.

Edytowane przez Krzyś111685053072
Opublikowano
37 minut temu, Krzyś111685053072 napisał(a):

Nie, właśnie strzałkami z wiatrem.

Przeczytaj ze zrozumieniem.

Nie no spoko... najważniejsze, że zakładasz filtr poprawnie. (ale przeczytałem jeszcze ze 3x to co napisałeś i ... raczej ... 🙂 

• Haha 1
Opublikowano

Dzięki za informacje. Z tym włożeniem ręki to dobry pomysł, przynajmniej będzie 100% prwności co do kierunku przepływu powietrza, a wtedy wszystko jest jasne 🙂