Skocz do zawartości

OBC - czy ktos przerabial z malego na duzy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema!

Generalnie troche czasu juz na tym tematem spedzilem,mialem malego kompa kupilem duzego i po podlaczeniu echo,z czasem wygrzebalem ze trzeba podlaczyc do bodajze 5tej nogi zasilanie z innej komp zaczal dzialac. Po jakims czasie zapodalem se ukryte funkcje,znwou lipa bo odrazu sie przelaczalo na zegarek jak wbilem jakis test, co sie okazalo bylo haslo i mialem zablokwany,no wiec test 21 i resecik wszystkich ustawien i wszystko dziala! Ale i tu pytanie wlasciwe wraz z kupnem kompa kupilem przelacznik do obc ten co jest w kierunku, mozna nim tam pare fajnch rzeczy zrobic ;-) rozebralem kolumne dobralem sie do kostki i o zdziwo brak kabla ktory jest odpowiedzialny akurat za sygnal do obc, nadmienie ze kompa i przelacznik wyciagnelem z E-34 , tam wszystkie polaczenia pasily. io teraz nie wiem czy tego kabla wogle nie ma,czy moze poprostu nie jest wyprowadzony z instalacji z ktoregos tam miejsca.Czy moze ktos juz takie cos robil i wie jak sie za to zabrac?????????

WW.NAVIBOCIAN.PL
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam!

Wałkuje dalej ten temat,ale widze ze nikt sie chyba do tego nie dobieral, mam pytanie a zarazem prosbe czy moze ktos kto ma oryginalnie w E-32 duzego kompa ze sterowaniem w kierunkach.Jezeli dal bys rade zdjac obudowe od kolumny kierowniczej i porobic moze zdjecia ewentualnie opisac mi gdzie ida kable od BC, sa to dwa kabelki widac je od samego przelacznika jak ida,ale u mnie nie ma gdzie ich wpiac,wogole mam cala wiache od bialej wtyczki do samego przelacznika od E-34 moze dlatego nie pasuje.Np w tej wiazce od e-34 mam przekaznik ktory idzie do bialej kostki, sa to dwa kable,a znowu oryginalnie u siebie nie mam tych kabli poprostu w bialej kostce mam puste dwa miejsca. Njwazniejsze jest w sumie to gdzie idzie kabel czerwony z żółtym paskiem bo to on steruje BC, drugi to masa.Jezeli ktos bedzie mial chec popatrzec, to posiadam zdjecia jak to wyglada u mnie. Zdjecie plastiku kolumny to tylko dwie plastkikowe srubki z gory i z dolu. Pozdrawiam

WW.NAVIBOCIAN.PL
Opublikowano
a moze ktos ma schemat elektryczny do E-32 wlasnie tego kawalka instalki,nadmienie ze mialem maly komp silnik 3.0 v8, auto z 1992 roku.siema
WW.NAVIBOCIAN.PL
Opublikowano
Ja wkładałem do e32 duże obc, wcześniej był zegarek analog. i poza doprowadzeniem napięcia do pinu 17 w kostce do obc nic więcej nie robiłem i wszystko działa. Dźwigienkę od kierunków też zmieniałem na tą z obc, ale tylko przełożyłem i działa, nic przy kablach nie musiałem ruszać.

Bądź miły dla ludzi kiedy pniesz się w górę,

bo możesz ich spotkać kiedy będziesz spadał w dół...

Opublikowano
a moze jak bys znalazl chwile i jezeli masz aparat cyfrowe porobic mi pare fotek ,powiedzmy samych kabli i wtyczek.Bylbym bardzo wdzieczny
WW.NAVIBOCIAN.PL
Opublikowano
No gitarka juz Ci bardzo bardzo dziekuje.Pozdrawiam
WW.NAVIBOCIAN.PL
Opublikowano
Spox,wytrzymam oby tylko fotki były ;-) Siemka
WW.NAVIBOCIAN.PL
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam. Sorki że tak długo każę Ci czekać ale w bliżej nie określony sposób pozbyłem się niedawno telefonu w którym miałem fotki. W przyszyłym tygodniu bede miał już jakiś telefonik to podeśle w końcu Ci te fotki

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam. Fotki czekają na wysłanie jak tylko bede miał więcej czasu to je tu podrzucę. Póki co mogę Ci powiedzieć, że w całej kostce (zarówno we wtyczce jak i w gnieździe) od przełącznika kierunków z obc, powinno brakować jednego kabla, jest on ostatni na którymś z boków (teraz nie pamiętam :oops: ) poza tym wszystkie miejsca muszą być zajęte.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Czesc,

Teraz ja mam pytanie,

Po co zmiana przelacznika od kierownkow przy obc?

Co pradwa na razie nie mam obc jedynie analogowy zegar,ale sie do tego przymierzam i wolalbym za wczasu wiedziec czego uniknac.

Pozdrawiam

Kamil

Pozdrawiam

Kamil

(...)trzeba wiedziec kiedy ze sceny zejsc

NIEPOKONANYM...(...)

Opublikowano

No to i ja się przyłączę. Na początek BC - to rozumiem Bord Computer a co to jest OBC ? Ja u siebie mam ten BC i ten przełącznik też mam. Chciałem zrobić fotki, ale mróz mnie zastał, a niestety garażuję tylko pod wiatą. Zbliża się sobota - porobię fotki i podam

Co to jest OBC ?

BMW - najlepsza metoda na łagodzenie wewnętrznej natury
Opublikowano

Wiara przeglądnąlem całe forum i nie znalazłem konkretnego rozpisania wszystch 21 testów w OBC III i OBC IV - ma ktoś ?

Wielka prośba ....

może na maila :)

Opublikowano

Za dużo piszesz, za mało czytasz i szukasz (albo tylko udajesz, że szukasz). To jest uwaga nie tylko do Ciebie, ale do wielu (szczególnie nowych) kolegów.

To jest tak proste do znalezienia, że "hej" ...

:search: :search: :search: :twisted2:

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano

Więc pomóż może. Ja naprawdę szukam .. i jest opisanych pierwsze 8 ... zwyjątkami

Byłbym naprawdę wdzięczny

Czytałem Twoje wypowiedzi rónież. Więc wiem, że wiesz o co chodzi

• 7 lat później...