Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

dziś zauważyłem, że w mojej świeżo odebranej g05 brakuje przycisków pamięci fotela pasażera. Sprawa o tyle dziwna, bo na wizualizacjach w broszurze są. Nie mam masaży, a wiem, że w tej opcji są one standardowo, natomiast na bimmerpost również zastanawiają się nad tą kwestią, bo według tego co tam piszą, w przypadku wersji bez masaży, pojawiają się one przypadkowo. Ktoś z was wie może o co chodzi? Jedynie po stronie kierowcy mam "funkcję dżentelmena" - funkcja do regulacji fotela pasażera z pozycji kierowcy. Jak to u was wygląda?

Opublikowano
11 godzin temu, buster12 napisał(a):

Cześć,

dziś zauważyłem, że w mojej świeżo odebranej g05 brakuje przycisków pamięci fotela pasażera. Sprawa o tyle dziwna, bo na wizualizacjach w broszurze są. Nie mam masaży, a wiem, że w tej opcji są one standardowo, natomiast na bimmerpost również zastanawiają się nad tą kwestią, bo według tego co tam piszą, w przypadku wersji bez masaży, pojawiają się one przypadkowo. Ktoś z was wie może o co chodzi? Jedynie po stronie kierowcy mam "funkcję dżentelmena" - funkcja do regulacji fotela pasażera z pozycji kierowcy. Jak to u was wygląda?

A nie działa to tak jak w pre-LCI: po wybraniu fotela 2 ("funkcja dżentelmena"??) reguluję fotel pasażera i jak przytrzymam 1 lub 2 to pod tą pozycją pamiętane jest ustawienie fotela pasażera.

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, IronSzn napisał(a):

Ciekawe, wrzucisz swoja konfiguracje?

https://configure.bmw.pl/pl_PL/configid/a5hqh8om

2 godziny temu, Kingu napisał(a):

A nie działa to tak jak w pre-LCI: po wybraniu fotela 2 ("funkcja dżentelmena"??) reguluję fotel pasażera i jak przytrzymam 1 lub 2 to pod tą pozycją pamiętane jest ustawienie fotela pasażera.

Jak najbardziej, ale niezależnie od tego fajnie jeśli pasażer ma możliwość osobistego wybrania z pamięci fotela to co chce, a nie dodatkowo angażuje w to kierowcę. Abstrahując od tego co dają te przyciski, zastanawia mnie kwestia dlaczego niektóre auta to posiadają, a niektóre nie, i czym to jest uwarunkowane..

Edytowane przez buster12
Opublikowano

Pozwolę sobie zawołać @maciek_w bo zauważyłem ;), że u niego są przyciski pamięci fotela pasażera, a nie ma masaży w specyfikacji. Jak wygląda to po stronie kierowcy u ciebie? I czy wiesz może czym to jest spowodowane, że takowe przyciski się u ciebie pojawiły? W konfiguratorze wybierając fotele M, nie widzę, żeby takowe się pojawiały na renderach..

Opublikowano

U mnie na renderach przyciski sa ale mam masaże. Mam tez przycisk grzania na kierownicy na renderach wiec ciezko powiedzieć na ile one sa wiarygodne

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W dniu 28.07.2024 o 17:04, buster12 napisał(a):

Pozwolę sobie zawołać @maciek_w bo zauważyłem ;), że u niego są przyciski pamięci fotela pasażera, a nie ma masaży w specyfikacji. Jak wygląda to po stronie kierowcy u ciebie? I czy wiesz może czym to jest spowodowane, że takowe przyciski się u ciebie pojawiły? W konfiguratorze wybierając fotele M, nie widzę, żeby takowe się pojawiały na renderach..

Są przyciski. Masażu nie ma. Jest seryjna wentylacja (nie można zrezygnować) i być może z tego powodu są też przyciski? Nie zwróciłem uwagi na ich obecność lub brak, kiedy bawiłem się konfiguratorem przed zamówieniem. Do głowy by mi nie przyszło, że mogłoby ich brakować w opcji foteli z pamięcią ustawień także dla fotela pasażera... (może naiwny jestem)

Na obu drzwiach nie ma rzecz jasna przycisku do masażu (taki z falką, jeśli dobrze pamiętam z siódemki?)

Pierwsze prawdziwe M, do tego kombi

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d; G05 M60i)

Opublikowano
1 godzinę temu, maciek_w napisał(a):

Są przyciski. Masażu nie ma. Jest seryjna wentylacja (nie można zrezygnować) i być może z tego powodu są też przyciski? Nie zwróciłem uwagi na ich obecność lub brak, kiedy bawiłem się konfiguratorem przed zamówieniem. Do głowy by mi nie przyszło, że mogłoby ich brakować w opcji foteli z pamięcią ustawień także dla fotela pasażera... (może naiwny jestem)

Na obu drzwiach nie ma rzecz jasna przycisku do masażu (taki z falką, jeśli dobrze pamiętam z siódemki?)

Dzięki za odpowiedź. A czy przycisk "gentleman function" na drzwiach kierowcy również posiadasz?

Opublikowano

W renderach jest kilka błędów jak ogrzewanie kierownicy przycisk na, a w rzeczywistości włącza się na panelu , natomiast pamięć foteli ustawia się od strony kierowcy. Też to było dziwne , jak odebrałem miesiąc temu, ale widocznie tak ma być …

Opublikowano
W dniu 28.07.2024 o 01:28, buster12 napisał(a):

Cześć,

Pewnie wykasowali w ogóle funkcję pamięci dla pasażera. W nowej g60 też chyba tak jest

Opublikowano
9 minut temu, ryb55 napisał(a):

Pewnie wykasowali w ogóle funkcję pamięci dla pasażera. W nowej g60 też chyba tak jest

sama pamięć fotela pasażera jest po stronie kierowcy - przyciski 1 oraz 2 po wciśnięciu właśnie "gentleman function button" można normalnie zaprogramować pasażerowi. 

Natomiast mnie ciekawią przyciski po stronie pasażera..

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W dniu 31.07.2024 o 22:17, buster12 napisał(a):

Dzięki za odpowiedź. A czy przycisk "gentleman function" na drzwiach kierowcy również posiadasz?

Tak, mogę ustawić fotel pasażera przyciskami po stronie kierowcy

Pierwsze prawdziwe M, do tego kombi

(ex F10 520d; F10 535d; G11 LCI 740d; G05 M60i)