Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Mam BMW 330e z podstawowym systemem dźwiękowym i zmieniłem wszystkie głośniki oraz zakodowałem korektor Bowers & Wilkins, co sprawiło, że dźwięk jest znacznie lepszy niż w standardowym systemie. Problemem jest to, że nadal brakuje głośności nawet przy maksymalnym poziomie. Ponieważ chcę zminimalizować koszty i nie chcę kupować drogiego wzmacniacza, szukałem RAM, który jest używany w systemie HiFi i wydaje się, że jest to również RAM Mid. Czy istnieje możliwość zakodowania RAM, który jest w moim systemie, aby działał jak ten w HiFi z wyższym wyjściem, lub czy wymiana RAM mogłaby również zadziałać? Byłbym bardzo wdzięczny, gdyby ktoś mógł podać numer części, jeśli ktoś ma zainstalowany RAM HiFi.

Z góry dziękuję.

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Mogę tylko podpowiedzieć ze HiFi w g21 tez gra cicho, w f31 mam harman kardon i jest dużo głośniejsze i ogólnie lepsze w mojej opinii

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W dniu 10.07.2024 o 21:53, byronabi napisał(a):

Cześć,

Mam BMW 330e z podstawowym systemem dźwiękowym i zmieniłem wszystkie głośniki oraz zakodowałem korektor Bowers & Wilkins, co sprawiło, że dźwięk jest znacznie lepszy niż w standardowym systemie. Problemem jest to, że nadal brakuje głośności nawet przy maksymalnym poziomie. Ponieważ chcę zminimalizować koszty i nie chcę kupować drogiego wzmacniacza, szukałem RAM, który jest używany w systemie HiFi i wydaje się, że jest to również RAM Mid. Czy istnieje możliwość zakodowania RAM, który jest w moim systemie, aby działał jak ten w HiFi z wyższym wyjściem, lub czy wymiana RAM mogłaby również zadziałać? Byłbym bardzo wdzięczny, gdyby ktoś mógł podać numer części, jeśli ktoś ma zainstalowany RAM HiFi.

Z góry dziękuję.

Nie patrz na to jaki ktos ma RAM, bo to zależy od wyposżenia auta, czy ktoś ma właśnie plugin, czy ma DAB itp - to zła droga. Jeśli już - dobrać po katalogu.

Z racji że masz MID możesz zakodować sobie HiFi, a dodatkowo możesz zmienić korektor na np. G80 - będzie grało lepiej.

Jeśli chcesz jeszcze dalej brnać, to należy dokupić Booster (i może RAM jeśli nie ma wyjścia Ethernet na Booster) lub iść inną drogą w rozwiązania inne niż BMW.