Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przez 2 miesiące wyświetlał się komunikat że nowa wersja oprogramowania jest gotowa do zainstalowania. 

Otrzymasz informację kiedy możliwe będzie zainstalowanie aktualizacji.

Obecnie ma 03/2023.50

Do zainstalowania miała być 11/2023.50.

Dzwoniłem do infolinię BMW Connected Drive powiedziano mi żeby podładować akumulator oraz wykonać aktualizację aplikacji BMW 

Aplikacje były aktualne. Akumulator dobrze naładowany i dalej nic.

Dzisiaj minęło 2 miesiące i możliwość aktualizacji została anulowana. 

Macie jakiś pomysł co mogło być przyczyną. 

Wg infolinii kolejna wersja aktualizacji nie gwarantuje że będzie zawierała poprawki które były w tej wersji co nie została zainstalowana.

Trochę mnie to dziwi???

Opublikowano

Ciężko powiedzieć, co się wydarzyło, trochę już było na ten temat w

Może kolega Tylut wie coś więcej od tamtej pory.

Opublikowano

Dzisiaj auto ponownie pobrało aktualizację tej samej wersji czyli  11/2023.50

Ciekawe czy znowu będę czekał 2 miesiące i nic

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ponownie zgłosiłem problem na infolinię Connected drive.

Podobno dzieł techniczny sprawdził auto zdalnie i dostałem taką informację

Analiza wykonana przez nasz dział techniczny wykazała, że ogólny stan baterii w pojeździe nie pozwala na uruchomienie aktualizacji przy pomocy usługi "Remote Software Upgrade".

Uprzejmie prosimy o bezpośredni kontakt z partnerem serwisowym, który powinien wykonać diagnozę oprogramowania i sprzętu (ze szczególnym sprawdzeniem stanu baterii) oraz sprawdzić kodowanie elektronicznej jednostki kontrolującej i kodowanie DME (jednostka cyfrowa elektroniki silnika). Może być konieczna również całkowita wymiana akumulatora (baterii) w samochodzie.

Aby dowiedzieć się, czy te czynności będą związane z dodatkowymi kosztami, prosimy o przekazanie partnerowi następujących numerów:

- SeSo - SEL-SEL-P-65-20000761464401
- PUMA 65250853.  

Nie wiem co o tym myśleć. Nie miałem nigdy problemów z uruchomieniem auta. 

Pomiar napięcia wykazał 12.48V na akumulatorze czyli prawidłowo. 

Czy ktoś wie co to jest kodowanie DME oraz kodowanie elektronicznej jednostki sterującej?

Co oznaczają te numery. 

Opublikowano

2 dni temu zauważyłem że po połączeniu telefonu z autem za pomoc Android Auto auto nie łączy się z siecią komórkową.

Wcześniej auto łączyło się z siecią GSM i na wyświetlaczu auta była ikona LTE. Teraz tego nie ma. 

Mogę połączyć się z autem poprzez WiFi ale wtedy jest komunikat że połączono z siecią WiFi bez internetu. 

Czy to może być przyczyną problemów z aktualizacją idrive?

Jak to wygląda u Was? 

Opublikowano

Od tygodnia jest problem z łącznością i raczej jest to problem po stronie BMW. Brak informacji co jak i gdzie...BMW nie opublikowało nawet wzmianki że przepraszają czy coś......