Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Bmw f10 528i . Ostatnio wyskoczył taki komunikat jak na zdjęciu.  Samochód po zgaszeniu i odczekaniu 2 min  odpala normalnie , można nim przejechać 10-20 km i znowu wyskakuje błąd i gaśnie . Po podłaczenu pod komputer pokazuje " niskie ciśnienie paliwa " 

I mechanik nie wie co może być przyczyną.  Ogólnie samochod naprawiam  zawsze 200 km od miejsca  zamieszkania , ale może ktoś miał podobny problem i podpowie co nieco , 

20240502_104153.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
12 minut temu, gom3z napisał(a):

Możliwe że opiłki poszły w układ.

Do sprawdzenia pompa, wtryski i cały układ paliwowy 

Opiłki? Z czego? 

@Paaatryk kiedy był wymieniany filtr paliwa? Ciśnienie paliwa sprawdzone? Pompa paliwa działa? W baku nie robi się podciśnienie jak zgaśnie?

Opublikowano

W tym modelu nie ma filtra paliwa  jest w zbiorniku , bak sprawdzony dzisiaj,  pompa przy silniku sprawdzona wchodzi na obroty . 

Myślałem jeszcze może jakiś sterownik moduł padł? Gdzieś wyczytałem że ktoś miał podobny problem . 

Bo tak jak pisałem po około 2min jak zamknę ,  samochud odpala normalnie I jeździ czasami 10  a czasami 30 km  

Opublikowano (edytowane)

podepnij nanometr... paliwo się nagrzewa spada ciśnienie. Któraś pompa nie wyrabia na robocie przy ciepłym/rozrzedzonym paliwie... 

"mechanik nie wie co może być przyczyną" sugeruje zmienić mechanika jak najszybciej.

Edytowane przez Jack-Strong
Jack_Strong-
Opublikowano
22 godziny temu, Jack-Strong napisał(a):

podepnij nanometr... paliwo się nagrzewa spada ciśnienie. Któraś pompa nie wyrabia na robocie przy ciepłym/rozrzedzonym paliwie... 

"mechanik nie wie co może być przyczyną" sugeruje zmienić mechanika jak najszybciej.

Właśnie powiedzieli ze sterownik paliwa się nagrzewa i do wymiany .

Mechanika mam 200 km od aktualnego miejsca a chciałem tylko żeby zobaczyli czy coś się da z tym zrobić na szybko ..