Skocz do zawartości

Jaki silnik do e90?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Szukam e92, co możecie powiedzieć o tych dwóch sztukach?

1. https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-ID6BVNSE.html?fbclid=IwAR2SzVnxj51X3F73-UR643P4T880WffaatEwd3JKZ4MHZiazDVvI7CPrdjo#gallery-open

2.https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-mpakiet-coupe-e92-200km-alcantara-ID6BKqoM.html?fbclid=IwAR0XZx6lTGrCPzOAD6Zry_z8FMdf-6vCxN_5r9rziTz1sWdYjbQMoDamui0

Bardziej mi się podoba ta druga ale coś cena wydaje się za niska.

Pozdr.

http://i.imgur.com/ZlcrycJ.jpg?1
  • Odpowiedzi 15,6 tys.
  • Wyświetleń 2,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam.

Chciałbym zakupić od znajomego BMW E91 335xi na silniku n54. Mam go do kupienia w okazyjnej cenie w aucie coś niedobrego dzieje się z automatem ponieważ przy ostrym przyspieszaniu i zmianie na 4 bieg słychać trzask dotyczy to tylko zmiany z 4-5 bieg. Nie wiem jeszcze jaka skrzynia tam siedzi ale chciałbym już nastawić się na koszta i ewentualną dostępność części. A więc :

1. Od jakich modeli skrzynie pasują?

2. Czy trzeba coś kodować ?

3. Nie znam nowego tematu jaki olej do skrzyni ?

4. Reduktor też posiada osobny olej?

5. O czym pamiętać przy wymianie tej skrzyni

Dodam że wcześniej robiłem już takie rzeczy ale nigdy w BMW mam na myśli wymianę skrzyni czy rozrządu itp. itd.

Z góry dzięki !

Opublikowano

Jeśli chodzi o po liftowe 320d to jest coś na co warto zwracać uwagę przy zakupie lub uważać? Jeśli chodzi o wersje to jest jakaś która gorzej się sprawuej czy coś?

I jak z automatami? Zakładająć przebieg w okolicach 190-230k?

Opublikowano

https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-2-0d-150-km-klimatronic-navi-niepowtarzalny-stan-ID6BOnsF.html

Ogladalem, jezeli ktos sie zastanawial nie polecam szkoda czasu, gosciu strasznie sciemnial,auto kopci srodek zaniedbany kierownica boczki galka biegow,wiec jak nowe tylko na zdjeciu, plaka nie żałował fajki czuć i tak,od spodu auto mocno rudawe lewa strona drzwi nie schodziła sie dobrze. Brak papierow na przebieg i ksiazki serwisowej.

Niby auto kupione z serwisu a przy rozmowie powiedzial ze kupione z zepsutym rozrzadem ktory wymieniał lecz na to dokumentow tez nie ma

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
W tej cenie to czego sie spodziewales? Salonowego?
Opublikowano
Niezależnie od ceny oczekuje prawdy zawartej w ogloszeniu jak i przez telefon.
Opublikowano
https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-2-0d-150-km-klimatronic-navi-niepowtarzalny-stan-ID6BOnsF.html

Ogladalem, jezeli ktos sie zastanawial nie polecam szkoda czasu, gosciu strasznie sciemnial,auto kopci srodek zaniedbany kierownica boczki galka biegow,wiec jak nowe tylko na zdjeciu, plaka nie żałował fajki czuć i tak,od spodu auto mocno rudawe lewa strona drzwi nie schodziła sie dobrze. Brak papierow na przebieg i ksiazki serwisowej.

Niby auto kupione z serwisu a przy rozmowie powiedzial ze kupione z zepsutym rozrzadem ktory wymieniał lecz na to dokumentow tez nie ma

Jak się jedzie oglądać BMW od handlarza, co przywiózł perełkę-okazję od Niemca, który go do granicy ze łzami w oczach gonił to niby co można zobaczyć? Zastanów się, ile on musiał za to dać w Niemczech, żeby sprzedać w Polsce za 19tys i zarobić na vat od marży, podatek dochodowy, żonę, dzieci, mieszkanie, zus, psa, kota, rybki? 3-4 tys euro? I teraz znajdź bezwypadkowe e90 w Niemczech z przebiegiem 200tys, wymanionym rozrządem i dieslem na pokładzie za cenę mniejszą niż 4 tys euro :D i jeszcze ten dopisek w ogłoszeniu "jak nowy" przecież widać, że ktoś szuka idioty

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Ogłoszenie jakich wiele, łatwo je omijać bo są napisane w specyficzny sposób. Niemniej ten poziom cen to już norma dla e91 w dieslu, trzeba tylko poszukać i w ostateczności nie wyprzedzać z wyposażeniem.
3A0jS9b.png
Opublikowano
aaben mogłbys mi powiedziec jeszcze jedna rzecz,mianowicie chodzi o moc 320d,drugi raz spotkalem sie ze sprzedawca mówi iż e91 m47 ma 150km a nie 163,rozkodowalem vin,w nim też jasno 163km lecz sprzedawca twierdzi ze w dowodzie ma 110kw,rocznik e91 2006 vin KY38157
Opublikowano
royekxd na rynek zachodni np. Belgijski moc jest specjalnie zmniejszana aby płacić niższe podatki, to ten sami silnik i ten sam osprzęt. Niestety te auta są dość mocno eksploatowane i 300 tys+ km w 5-6 lat to norma. Także jak masz takie auto to koniecznie wykup raport żeby sprawdzić czy nie było skręcenia licznika. Nie muszę mówić że takie bmw e90 z przebiegiem powyżej 300 tyś km to już niezła skarbonka.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
aaben mogłbys mi powiedziec jeszcze jedna rzecz,mianowicie chodzi o moc 320d,drugi raz spotkalem sie ze sprzedawca mówi iż e91 m47 ma 150km a nie 163,rozkodowalem vin,w nim też jasno 163km lecz sprzedawca twierdzi ze w dowodzie ma 110kw,rocznik e91 2006 vin KY38157

Przecież masz napisane w VIN S843A Power Reduction

3A0jS9b.png
Opublikowano
  • Moderatorzy

Wyposażenie bardzo podstawowe, nie mniej liczy się stan auta.

Sprzedający podał datę I rejestracji i nr rej. pojazdu więc można sprawdzić raport z CEP.

Auto miało 2 właścicieli jest z polskiego salonu i przebieg wydaje się oryginalny.

MvUvYnI.png

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Strasznie poobijane, na żywo z reguły jest gorzej. Poza tym w tej cenie bez jakiegoś wypasu - ok.
3A0jS9b.png
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Cepik znany. Batdziej interesuje nas czy ktos go moze ogladal. Wyglada na troche sfatygowany.
Opublikowano

Cześć, od pewnego czasu rozglądam się za e90 w sedanie. Wpadło mi w oko jedno ogłoszenie:

https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-wspaniale-bmw-e90-lci-niski-przebieg-ID6BPAuf.html?

To ogłoszenie już widzę któryś tydzień na portalu, gość chciał ok 32tys, obecnie zszedł do 29. Trochę dziwny ten opis "wspaniałe", źle mi się to kojarzy. Jest sens pakować się w ten silnik? N43? Co ogólnie myślicie?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Specyfikacja fajna. Na temat silnika bylo tego setki stron. Jedni chwala, inni, jak ja, nie polecaja.
Opublikowano
Zapytaj o zdjęcia z wypadku/kolizji.

po czym tak wnioskujesz?